Azi la Botosani

Administratie

Criza combatuta la biliard

Miercuri, 29 Aprilie, 2009

Masina de cusut, tobogan gonflabil, masa de biliard, aragaz, sint doar citeva dintre bunurile pe care administratia botosaneana le cumpara in acest an. Criza economica de care se plinge mai toata lumea nu pare insa sa se resimta si la doua din cele mai importante institutii... continuare »

Plimbari pe bani publici

Marti, 09 Septembrie, 2008

Aproape doi ani, atît au fost plecaţi prin delegaţii în afara ţării aleşii locali şi funcţionarii din Botoşani. Adunate, zilele petrecute prin diverse colţuri ale lumii de şefii Consiliului Judeţean şi Primăriei, dar şi de consilieri judeţeni şi municipali,... continuare »

Administratia iese la cumparaturi

Miercuri, 12 Martie, 2008

Aranjamente florale, laptop-uri, sisteme de  supraveghere video, o multime de masini si o  sumedenie de alte achizitii mai mult sau mai  putin ciudate vor fi facute in acest an de  administratia publica locala. Inca o limuzina pentru CJ Este vorba de asa-zisele... continuare »

Deszapezire pe bani grei

Miercuri, 30 Ianuarie, 2008

Mai mult a batut vintul decit a nins, mai mult a fost noroi decit zapada, dar drumarii au reusit  totusi sa cheltuie circa un milion de euro cu  activitatea de iarna in actualul sezon rece. Si asta doar pina in jurul datei de 15 ianuarie. Deszapeziti de « Regele... continuare »

Voluntari platiti de la buget

Miercuri, 16 Ianuarie, 2008

Au salarii de zeci de milioane de lei vechi,  ocupa functii cheie in administratia orasului,  dar sint scutiti total sau partial de plata unor dari  la buget. Este vorba de asa-zisii voluntari ai  Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta  de pe linga Primaria... continuare »

Drumuri proiectate de la distanta

Miercuri, 12 Septembrie, 2007

O firma cu capital social de doar 200 de lei  a cistigat majoritatea licitatiilor organizate de  Consiliul Judetean pentru proiectarea lucrarilor la  drumuri din creditul de aproape 20 de milioane  de euro accesat de institutie. Licitatiile au avut loc la inceputul... continuare »

Caracatita de la municipiu

Miercuri, 15 August, 2007

Mai mult de un sfert dintre consilierii  municipali sint angajati la institutiile sau societatile  subordonate Consiliului Local. Ca un facut,  aproape toti au dobindit functii de conducere la  locurile unde lucreaza abia dupa ce au devenit  si alesi locali, calitate... continuare »

Banii judetului merg cu limuzina

Miercuri, 02 Mai, 2007

Aproape 7 miliarde de lei vechi si-au propus  Consiliul Judetean si unitatile subordonate sa  cheltuie in acest an numai pe automobile.  Peste 30% din banii alocati pentru asa- numitele dotari independente, practic  achizitiile de bunuri realizate in 2007, au ca  obiect... continuare »

50 de miliarde pentru o ninsoare

Miercuri, 21 Martie, 2007

Cind ziaristii se intereseaza de  deszapezire, unii dintre cei care se ocupa de  aceasta activitate se enerveaza brusc. Altii, cazul sefului Sectiei Drumuri Nationale  Vasile Gherasa sustin ca, pur si simplu, nu stiu ce fonduri  s-au consumat in ultima iarna cu deszapezirea.... continuare »

Buget pentru motoscutere si flori

Miercuri, 07 Februarie, 2007

Motoscutere, autoturisme si microbuze, distrugator  profesional de hirtie si masina de spalat vase,  etiloteste si aranjamente florale de interior, sint  doar o parte din lucrurile pe care se vor duce in  acest an banii dati de botosaneni pe taxe si  impozite. Bugetul... continuare »