Azi la Botosani

Imobiliare

Constructii ilegale

Miercuri, 18 Martie, 2009

12 milioane de lei noi, adica 12 miliarde de lei vechi sau, daca vreti, circa 4 milioane de euro. Cam atit s-a cheltuit, in valoare actualizata, pentru un corp de liceu cu gauri in tavan, fara tencuieli exterioare si, pe alocuri, si fara parchet. Este vorba de noua cladire... continuare »

Vile de bugetari

Miercuri, 01 Octombrie, 2008

Se pling de salarii proaste, au facut greva sau pregatesc alte actiuni de protest, sustin ca statul nu le rasplateste pe masura munca si totusi nu o duc tocmai rau. Dimpotriva chiar ... o multime de bugetari din Botosani, cu lefuri medii sau chiar mici si-au cumparat... continuare »

Case aproape moca pentru politisti

Vineri, 25 Aprilie, 2008

Zeci de poliţişti botoşăneni şi-au cumpărat locuinţele de serviciu la preţuri sfidătoare pentru piaţa imobiliară. Profitînd de o lege din 2004 prin care instituţiile publice din sistemul de apărare şi ordine publică pot vinde personalului propriu unele... continuare »

Afaceri imobiliare cu Politia

Miercuri, 09 Aprilie, 2008

Au plătit cu aproape 100.000 de euro mai mult  pentru un imobil decît preţul stabilit de un expert. Cel puţin aşa reiese dintr-un raport al  Curţii de Conturi a României. S-a întîmplat la Botoşani, iar achiziţia a fost făcută  tocmai de Inspectoratul... continuare »

Birouri europene pentru directori

Miercuri, 27 Februarie, 2008

9,6 milioane de lei atît a cheltuit ori are programat să cheltuie statul la Botoşani numai pentru  construirea unor sedii la diverse instituţii. O parte din fonduri au fost consumate anul trecut,  cealaltă în acest an şi, aproape exclusiv, pentru confortul bugetarilor. ... continuare »

ANL-uri pentru VIP-uri

Miercuri, 18 Aprilie, 2007

Case primite gratuit de la stat nelocuite, unele  ocupate de tineri implicati personal sau prin familie  in politica, iar altele de oameni cu relatii in  sistemul politic-administrativ. Se intimpla  la Botosani, la aproape patru ani de la predarea  primelor locuinte... continuare »