Azi la Botosani

Politica

Campanie electorala finantata in secret

Miercuri, 21 Ianuarie, 2009

Au cheltuit o multime de bani in secret. Se  intimpla cu organizatiile judetene de partid din  Botosani si, mai ales, cu candidatii la alegerile  parlamentare din 30 noiembrie 2009. In afara de citiva oameni cu functie din aceste  formatiuni, nimeni de la Botosani... continuare »

Politica in fusta

Miercuri, 29 Octombrie, 2008

Au stat in umbra, nu prea au lucrat la stat, nu prea  a auzit lumea de ele, insa, brusc, odata cu  ascensiunea sotilor, au devenit persoane publice  bine platite din banii contribuabililor. Este vorba de sotiile unor demnitari de Botosani,  care, direct sau indirect,... continuare »

Averi crescute in Parlament

Miercuri, 15 Octombrie, 2008

Politica pe piine, dar, mai ales, politica pentru piine. Asta pare sa fi facut majoritatea   parlamentarilor de Botosani timp de patru  ani. Unii dintre ei au reusit sa acumuleze intr-un  mandat cit nu au putut tot restul vietii. Emblematic in aceasta privinta... continuare »

Chiul pe bani grei in Parlament

Miercuri, 20 August, 2008

Merg la serviciu doar cind au chef, iar cheful nu le vine prea des. Este vorba despre parlamentarii de  Botosani, care se prezinta la lucrarile  Senatului si Camerei Deputatilor cu o  frecventa demna de invatamint la distanta. Cel putin asa reiese dintr-un studiu... continuare »

Ciudateniile primelor europarlamentare

Miercuri, 05 Decembrie, 2007

Voteaza cine vrea, iese cine trebuie! Nu stim cit de valabila este vechea zicala  romaneasca in cazul recentelor alegeri  europarlamenare, dar sigur este ca rezultatele  scrutinului contin o multime de ciudatenii. 11.000 de voturi pe « suplimentare » Este... continuare »

Judetul traseistilor politici

Miercuri, 29 August, 2007

Intra in rindul demnitarilor ca social-democrati si devin apoi liberali sau ... invers. Se intimpla la  Botosani, unde la trei ani de la ultimele alegeri o  treime dintre alesii au schimbat deja partidul. Ieri social-democrat, azi liberal Daca in... continuare »

Consilier pe legea lui

Vineri, 10 August, 2007

Consilier cu activitati multiple, care ajuta  gratuit agenti economici ce ii cer sprijinul. Aceasta  ar putea fi una din prezentarile liderului  democrat Cristian Achitei. Este insa vorba mai mult  de un autoportret intrucit, coincidenta sau nu, firma  careia consilierul... continuare »

Pensionari de lux

Miercuri, 20 Iunie, 2007

Par alb, ochelari cu dioptrie mare, deplasare  greoaie, acestea sint caracteristicile definitorii  pentru o multime de oameni politici sau sefi  de institutii ori societati de stat din Botosani. Oficial sint pensionari. Insa nu fac parte din  categoria celor care... continuare »

Miliarde pentru partide

Miercuri, 04 Aprilie, 2007

Zeci de miliarde de lei vechi de la bugetul de  stat ajung anual in conturile partidelor  politice. Nu este vorba de indemnizatii sau de  salariile demnitarilor, ci de subventia care se  acorda formatiunilor parlamentare. Si asta  deoarece in Romania nu se dau subventii... continuare »