Azi la Botosani

Blog

Inundaţie cu bani la PDL

, 12 Septembrie, 2010

Toamna anului 2008. La Sala Polivalentă din Botoşani, a cărei inaugurare fusese întîrziată taman pînă în campania electorală, PDL îşi lansează candidaţii la Parlament din postura unui partid de opoziţie. Mai avea încă o grămadă de directori pe la deconcentrate,... continuare »

Un oraş portocaliu

Miercuri, 08 Septembrie, 2010

Termica a editat vreo 10.000 de reviste în care predomină portocaliul. N-am ce zice, e o culoare la modă şi dă foarte bine să o foloseşti atunci cînd conduci o societate care înghite anual sute de miliarde din bani publici şi mai ales cînd le zici la oameni... continuare »

Meciul Flutur – Ţâbuleac a intrat la apă

Luni, 06 Septembrie, 2010

Sînt de acum vreo 10 zile de cînd s-a declanşat un, absurd din multe puncte de vedere, război al apei. Oficial este vorba de trei furnizori de utilităţi care s-au înţeles o bună perioadă de timp şi au făcut o compensare în timp, dar a căror relaţie a fost... continuare »

Teatru democrat-liberal cu banii judeţului

Joi, 02 Septembrie, 2010

Dacă pînă joi la prînz încă mai credeam că, oricît tupeu şi nesimţire există în politică, nu e posibil ca un om să bage mîna de faţă cu toată lumea în buzunarul altuia şi să aibă curajul să spună că el n-a făcut aşa ceva, uite că mi-am pierdut... continuare »

Roman & Moruzi, dragoste interzisă

Marti, 31 August, 2010

Ceea ce se intuia, simţea, prevedea de cîteva luni, chiar din momentul instalării în funcţie a subprefectului, iată că s-a întîmplat. Relaţia glacială dintre Cristian Roman şi Daniel Moruzi s-a transformat într-o dispută publică. O dispută din care nu... continuare »

Un an incomod cu Botoşăneanul

Luni, 30 August, 2010

Acest ziar electronic împlineşte marţi 31 august un an de la data lansării oficiale. Deşi astfel de momente sînt marcate de obicei cu tot felul de bilanţuri, analize, promisiuni, ş.a.m.d., nu vom face acest lucru. În schimb, vom reda mai jos primul editorial... continuare »

S-au întors armele în PSD

, 29 August, 2010

Dolineaschi l-a învins duminică pe Macaleţi şi PSD Botoşani pare să se afle la începutul unui drum. Aş fi scos „pare” din fraza aceasta dacă şi Doina Federovici ar fi reuşit să-i tragă scaunul lui Vîzdoagă. În ciuda acestui lucru ceea ce s-a întîmplat... continuare »

Bairam pentru Primăria veche

Joi, 26 August, 2010

Aleşii de la Botoşani au sărbătorit cum nu se poate mai româneşte reinaugurarea sediului vechi al Primăriei din Piaţa Revoluţiei. Au pus-o de un mic chef la un restaurant din zonă. E bine că în sfîrşit se mai inaugurează ceva la Botoşani, deşi parcă... continuare »

Ada, presa, Subaru şi litoralul

Luni, 23 August, 2010

„Nu înţeleg de ce faceţi atâta tam tam când sunt atâtea probleme grave în sistemul de învăţământ... Dacă mi se întâmpla vreun accident, dacă muream într-un accident, probabil se scria doar în bandă jos că inspectorul şcolar general de Botoşani... continuare »

PDL fără Flutur

Marti, 17 August, 2010

Marţi s-au împlinit fix trei luni de zile de cînd, cel puţin oficial, Cătălin Flutur a renunţat la şefia PDL-ului de la Botoşani. De tot atîta timp se tot aşteaptă numirea unui interimar, lucru care întîrzie să se producă, astfel încît am ajuns să ne... continuare »

Promisiuni blonde la Botoşani

Luni, 16 August, 2010

A trecut mai bine de o lună de zile de cînd mai toată suflarea importantă a statului bătea pe umăr sinistraţii de prin judeţ. Preşedintele României, primul ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi alte înalte oficialităţi s-au călcat... continuare »

Ce bine-mi pare că ai luat ţeapă

, 15 August, 2010

Refrenul ăsta cred că este cîntat de o mulţime de oameni politici şi nu numai căzuţi în timp victime ale deputatului de Dracşani. Săptămîna trecută şeful CJ, cel care prin primăvară îi era „prieten de familie”, potenţial naş şi, în general, un... continuare »

„Se vede ceva”... un rahat mare cît un judeţ

Joi, 12 August, 2010

„Se vede ceva”, era explicaţia invariabilă pe care o dădeau o mulţime de botoşăneni în urmă cu doi ani de zile pentru votul „portocaliu” de la alegeri. Sigur, privind la acest judeţ şi acest oraş în care, din nefericire pentru cei mai mulţi şi doar... continuare »

Teatrul concedierilor la stat

Marti, 27 Iulie, 2010

Pînă la urmă sectorul privat va duce aproape exclusiv în spate marea disponibilizare. De fapt, o duce de vreun an şi jumătate, de cînd numărul şomerilor s-a dublat, iar aproape toţi provin de la agenţi economici din afara sectorului de stat. Vreo 6.000 de botoşăneni... continuare »

Greaţă de Ilfov la hotelul lui Borcea

, 25 Iulie, 2010

Se întîmplă un fenomen tare ciudat la hotelul construit de acţionarul „cîinilor roşii” la Botoşani. Care mahăr de la Bucureşti intră pe acolo afişează un aer dintr-ăsta de om care parcă merge la vreun metru deasupra pămîntului. Sîmbătă a fost rîndul... continuare »