Azi la Botosani

Blog

Educaţia botoşăneană la ora de şpagă

Miercuri, 21 Iulie, 2010

Un profesor universitar anchetat pentru o posibilă colectă de mită la bac, un inspector şcolar general adjunct demis pentru că ar fi încercat să-şi titularizeze nevasta şi o elevă de la o postliceală arestată pentru că a strîns mită pentru profi. Cam acesta... continuare »

Luna de miere şi mandatul de rahat

Joi, 15 Iulie, 2010

„Dă-i unuia o funcţie ca să vezi ce om este”, e o vorbă de prin români, care, din nefericire, o tot „verificăm” pe propria piele. Şi mă gîndesc în primul rînd la cei datorită cărora, vrem sau nu vrem, ne place ori nu ne place, în bună parte trăim... continuare »

Moartea ne vinde pe toţi

Miercuri, 14 Iulie, 2010

E 14 iulie dimineaţă, televiziunile anunţă vestea şocantă a dispariţiei Mădălinei Manole. Urmează o adevărată nebunie mediatică, la TV-uri, posturi de radio, ziare şi cam tot ce înseamnă mass-media în România. Lumea vrea să afle cum s-a produs tragedia,... continuare »

Directorul minciună

Marti, 13 Iulie, 2010

S-a întîmplat cam aşa: pe 2 iulie la o instituţie din Botoşani soseşte un ordin prin care directorul coordonator este un pic detronat, adică este trecut ca adjunct. PDL-ist în cuget şi-n simţiri, omul se vede înlocuit, ce ironie a sorţii, într-o vreme în... continuare »

„Prietenul” prefectului a ajuns manager

Luni, 12 Iulie, 2010

Ovidiu Mimor a devenit iar şef peste cel mai mare spital al judeţului. Nu prea sînt clare motivele pentru care a fost pus manager interimar la „Mavromati” întrucît cel care l-a numit nu a catadicsit pînă acum să ofere vreo explicaţie pentru asta. De ce... continuare »

Scaunul mai mare al lui Boc de la Botoşani

Marti, 06 Iulie, 2010

A fost faină rău ziua de marţi la Botoşani. Pentru că nu poate fi altfel atunci cînd Guvernul (deci Guvernul da, să fie clar), dă comunicat că premierul vine la Botoşani, vine şi şeful de la SRI Botoşani să pregătească vizita, SPP-iştii mişună pe la... continuare »

Muţenie portocalie

Luni, 05 Iulie, 2010

Primarul Cătălin Flutur a ţinut ieri o conferinţă de presă. Bine, la cererea jurnaliştilor, dar a ţinut-o. Şi ce-i cu asta? Păi este, că de aproape două săptămîni nici un democrat-liberal n-a mai vorbit într-un cadru organizat cu presarii. Adică, de acuma,... continuare »

PDL-işti inundaţi de nepăsare

Joi, 01 Iulie, 2010

Sînt de acum vreo patru zile de la inundaţiile fără precedent din Dorohoi de cînd se aşteaptă un semn de la PDL-iştii, doar-doar li se face şi lor milă de vreun sinistrat să declanşeze o acţiune de ajutorare în zonă. Dar nimic, nimic... În afara şefilor... continuare »

Nu mai pute la PSD... doar mai miroase

Luni, 28 Iunie, 2010

De ce l-a bătut Marcu pe Baltă? Este o întrebare care se tot pune în mediul politic de la Botoşani de duminică încoace. Păi, în primul rînd, cred că doar un nebun ar fi schimbat preşedintele unei organizaţii de partid care, într-un judeţ în care şi pavelele... continuare »

Nesimţiţi în avere

Marti, 22 Iunie, 2010

De cîteva zile asistăm la un teatru ieftin şi de prost gust al declaraţiilor de avere. Curtea Constituţională, organismul ăla în care PDL-ul a intrat cu bocancii ca să nu îi mai pună beţe în roate, a hotărît că averile parlamentarilor, primarilor, consilierilor... continuare »

„Guralivul” din Dracşani

Luni, 21 Iunie, 2010

Şeful liberalilor de la Botoşani a vorbit cel mai puţin în Parlament. Şi nu spun eu asta, ci „Evenimentul Zilei”, care a descoperit că Florin Ţurcanu n-a stat pe la Tribuna Parlamentului nici cît trece un expres printr-o haltă. E liberalul din ţara asta... continuare »

Poantă caldă dinspre Termica

Joi, 17 Iunie, 2010

Şefii Primăriei au trimis joi un nou comunicat după nu mai ştiu cîte ale Termica în care ni se spune un lucru foarte clar, să ne intre odată în cap: nu se scumpeşte căldura iarna viitoare, o să se plătească aceleaşi tarife. Pînă aici nu-i nimic nou, aproape... continuare »

Lista ruşinii, lista neruşinaţilor sau lista curvelor politice?

Miercuri, 16 Iunie, 2010

Am scris şi marţi pe tema moţiunii, numai că, între timp, a apărut un element de noutate. A apărut o pagină web, Listaruşinii.ro în care sînt prezentanţi parlamentarii care au votat împotriva moţiunii. Printre aceştia se regăsesc şi cei patru portocalii... continuare »

Tupeu prost de PDL

Marti, 15 Iunie, 2010

Parlamentarii democrat-liberali din Botoşani au votat aşadar în bloc împotriva moţiunii de cenzură, adică, indirect au dat undă verde diminuării pensiilor şi salariilor bugetarilor. Cum era de aşteptat, pichetările leşinate de la PDL în care Buhăianu s-a... continuare »

Cui tremură chiloţii

Luni, 14 Iunie, 2010

Trebuie să spun din capul locului că nu obişnuiesc să răspund comentariilor. Sînt o puzderie de motive, de la încercarea de nu le influenţa şi pînă la faptul că s-ar putea să nu mai îmi găsesc timp pentru ceea ce trebuie să fac în mod normal, adică să... continuare »