Azi la Botosani

Blog

Şedinţele prefecţilor

Miercuri, 28 Aprilie, 2010

Se întîmplă cam aşa. Citesc doi, trei, patru şefi sau funcţionari nişte rapoarte. În tot timp ăsta „asistenţa”, adică floarea directorială a judeţului, e preocupată de tot felul de chestii, precum butonat telefonul mobil, socializare cu „colegul”... continuare »

Titi, fă-te bine

Joi, 22 Aprilie, 2010

„Ăsta e ultimul mandat, nu îmi mai trebuie”. Îmi spunea acum cîteva luni Constantin Manolache exasperat de schimbările atît de dese de vicepreşedinţi la Consiliul Judeţean. Şi el, ba era vice, ba îl schimbau, ba îl mai ţineau, în funcţie de cum sunau... continuare »

Variantele din PDL

Marti, 20 Aprilie, 2010

Inevitabilul s-a întîmplat la PDL şi organizaţia de la Botoşani nu are un singur „tătuc”, ci chiar doi de la centru. Care o să fie exact treaba lui Falcă de la Arad şi Flutur de la Suceava la Botoşani este încă o chestie neclară. Nici de la centru şi... continuare »

Directorii de şcoli la ora de politică

Luni, 19 Aprilie, 2010

Cînd se termină oare de schimbat directorii de şcoli? Întrebarea asta cred că şi-au adresat-o ieri o mulţime de cadre didactice şi, bănuiesc şi că şi ceva elevi şi părinţi de la unităţile de învăţămînt din Dorohoi. Probabil că atunci cînd n-o să... continuare »

Ghiorghiţă, şi tăcerea este un răspuns

, 18 Aprilie, 2010

PSD-iştii botoşăneni i-au cerut junelui viceprimar să prezinte şi ceva probe pentru „nedeţinerea” unui BMW X5, unei vile, unei florării, unui teren la Dedeman şi aşa mai departe. Viceprimarul a refuzat să mai vorbească despre chestiunile referitoare la... continuare »

Ţâbuleac, sfîrşit de dragoste orange

Joi, 15 Aprilie, 2010

„Ce să criticăm noi Guvernul? O face Ţâbuleac mai bine decît noi. Ca el n-o face nimeni”, spunea în urmă cu vreun an, mai în glumă, mai în serios, un primar care pe atunci era la PNL. Miştoul politic de la acea dată reliefa ceea ce multă lume simţea,... continuare »

Prăbuşirea directorilor (ne)politici

Miercuri, 14 Aprilie, 2010

Curtea Constituţională a pus miercuri capăt unei etape din circul politic derulat la instituţiile statului. Adică în acele locuri unde de prea puţine ori ajung specialişti şi unde, în cele mai multe dintre cazuri, principalul criteriu de promovare este cel politic.... continuare »

Cine mai cotizează la PNL?

Luni, 12 Aprilie, 2010

Aţi mai auzit ceva de PNL Botoşani în ultimele două-trei săptămîni? Mai mişcă ceva în partidul ăsta? Trăieşte cineva pe acolo? Dinspre sediul din strada Teatrului nu mai respiră mai nimic şi dacă nu mai respiră, nici nu mai transpiră. Din nefericire... continuare »

PDL-ul lui Flutur la răscruce

, 11 Aprilie, 2010

Conducerea PDL Botoşani pare să treacă prin momente ceva mai delicate. Informaţiile privind schimbarea echipei din fruntea filialei s-au înmulţit la sfărşitul săptămînii trecute, iar zicala cu ”nu iese fum fără foc” ar lasă să se înţeleagă că, în... continuare »

CJ Secret Service

Joi, 08 Aprilie, 2010

La Consiliul Judeţean s-a mai turnat joi un episod din serialul de mare succes „SC CJ Secret Service SRL”. A avut loc concursul pentru şefia Memorialului Ipoteşti, adică pentru postul ăla minune plătit cu aproape 2.000 de dolari şi unde a fost aşa, ca pe vremea... continuare »

Greva nesimţirii

Miercuri, 07 Aprilie, 2010

De vreo săptămînă asistăm la una din cele mai tupeiste acţiuni de protest din Botoşani. Medicilor de familie nu le convine noul contract cadru şi au cam întrerupt relaţia cu pacienţii. Oamenii nu mai primesc reţete compensate, nu mai pot merge în policlinică,... continuare »

Directori cu salarii de lux şi bugete nesimţite

Joi, 01 Aprilie, 2010

Cred că cea mai faină meserie e să fii director la stat. De la Muzeul Judeţean şi pînă la Apa Grup, Urban Serv sau ce unitate din categoria asta vă mai trece prin cap. Vin, nu vin oamenii la teatru, film, spectacol, etc., dai căldură sau leşi oamenii în frig,... continuare »

Ce mai caută Ţâbuleac în PDL?

Marti, 30 Martie, 2010

Sau, la fel de bine, putem întreba de ce nu îl dau afară? Sau de ce nu îşi dă el demisia? Sau de ce nu-şi vede fiecare de treaba lui? Sau cum e posibil aşa ceva? Întrebările ar putea continua la nesfîrşit, însă răspunsul întîrzie să apară. Dacă tot... continuare »

Nelule, eu nu te înjur

Luni, 29 Martie, 2010

Nu te înjur pentru că în una din cele mai friguroase nopţi din aceasta iarnă societatea pe care matale zici că o conduci a lăsat peste 13.000 de familii în frig. Nu te înjur pentru că „sugerezi” angajaţilor să treacă la termoficarea centralizată... continuare »

Directorul Apetroaie, medicul Apetroaie … dar omul Apetroaie?

Luni, 29 Martie, 2010

Săptămîna trecută am ajuns la Urgenţele de la Spitalul Judeţean, loc în care nici măcar băiatului ăla care tot pune hackerii să atace site-ul ăsta nu îi doresc să poposească vreodată. Medicul Gheorghe Apetroaie era acolo. La un moment dat m-a văzut, m-a... continuare »