Azi la Botosani

Blog

Politica lui “Sergiu”

Luni, 22 Martie, 2010

Duminică 28 februarie, OTV : „Sînt foarte multe discuţii cu denumirea noii formaţiunii politice. Acum sîntem în faza în care se face un studiu sociolgic privind varianta care va fi cea mai bine primită”. Joi 11 martie, Mediafax : “Săptămâna viitoare... continuare »

Un cal de la Botoşani pentru Elena Udrea

Joi, 18 Martie, 2010

Cinci miniştri în frunte cu premierul la Suceava şi un ministru care merge la închisoare la Botoşani, cam asta reprezintă, succint, ce s-a întîmplat joi în nordul Moldovei. A fost demonstraţia supremă a ceea ce înseamnă acest judeţ pentru ştabii de la Bucureşti... continuare »

PD-L + Ţâbuleac ... Sau minus?

Marti, 16 Martie, 2010

Ceea ce multă vreme a fost un conflict latent începe încet-încet să iasă la suprafaţă. Diferendele dintre şeful judeţului şi cel al capitalei judeţului nu mai pot fi ascunse şi măcar unul din cei doi nici nu prea se mai oboseşte să o facă. Dragostea de... continuare »

Proştii ţării

Marti, 16 Martie, 2010

Botoşaniul a fost un pic umilit ieri. Nu de preşedintele acestei ţări, nici de premier şi nici măcar de şeful Senatului pe care se tot obosesc unii să îl dea afară. Nu, chestia asta au făcut-o un patron cu aere de gangster din Iaşi şi un director născut... continuare »

Ţurcaniada

, 14 Martie, 2010

Regimul de Dracşani instaurat în fruntea liberalismului botoşănean mai face aşadar o victimă. Doi primari de oraş avea PNL în judeţul ăsta : cel de Săveni a părăsit de facto partidul, cel de Darabani a fost lăsat fără bani chiar de şeful de partid pentru... continuare »

Salariile nesimţite ale directorilor

Joi, 04 Martie, 2010

E faină tare criza asta pentru unii directori. S-a dat o lege, unică a salarizării, care numai unică nu e, şi nu ştiu cum s-a calculat şi ce s-a făcut, dar au ieşit nişte salarii frumoase rău pe la instituţiile subordonate Consiliului Judeţean. La 40 – 50... continuare »

PD-L – ist de meserie director

Miercuri, 03 Martie, 2010

„Nu toţi s-au născut directori”. Afirmaţia aparţine liderului judeţean al PD-L şi a fost făcută pe fondul cutremurului provocat de deciziile Curţii Constituţionale care au cam lăsat în aer clientela politică a partidului din fruntea instituţiilor. E frumos... continuare »

CJ-ul şutează în gol anul ăsta

Luni, 01 Martie, 2010

Preşedintele Consiliului Judeţean rămîne ferm în decizia iniţială şi refuză să prindă vreun leu pentru sport în bugetul pe anul în curs. Au vorbit cu el şi Iftime, adică unul din cei mai de succes oameni de afaceri botoşăneni şi Buhăianu, adică un coleg... continuare »

Zarug şi dezertările din PSD

Joi, 25 Februarie, 2010

Directoarea de la Serconf şi al său soţ părăsesc social-democraţia. Nu sînt foarte clare motivele, dar sigur e un lucru : PSD o să mai dospească pe puţin vreo trei ani în opoziţie, iar Alexandru Zarug e unul din puţinii directori rămaşi pe funcţie după... continuare »

Demisiile paraşutaţilor din PSD

Marti, 23 Februarie, 2010

Primele două zile de după congresul PSD au adus cu sine şi două demisii importante din partid. Importante mai ales datorită a ceea ce au însemnat cîndva semnatarii lor pentru social-democraţia românească. Foştii parlamentari de Botoşani Şerban Mihăilescu şi... continuare »

Misterele lui Flutur şi Ţâbuleac

Luni, 22 Februarie, 2010

Sînt de acum săptămîni de cînd bugetele la Consiliul Judeţean şi Primăria Botoşani sînt în chinurile facerii. Facerea anul acesta este însă una cît se poate de misterioasă. La judeţ Mihai Ţâbuleac refuză practic să facă public proiectul de buget. Pe... continuare »

Visuri de vice

Joi, 18 Februarie, 2010

Un parc cu alei, piste pentru role, locuri de joacă pentru copii, şase terenuri de tenis şi baschet, piste pentru biciclişti, două bazine, piscină, duşuri, vestiare şi, ţineţi-vă bine, o pasarelă de tranzitare pietonală. Nu, nu este o descriere a nu ştiu cărui... continuare »

Juniorul PD-L vinovat de eşecul seniorilor

Marti, 16 Februarie, 2010

Sînt de acum aproape trei luni de zile de cînd o pleiadă de directori şi aleşi portocalii ar fi trebuit să abandoneze posturile şi să îşi vadă de ale lor. La vreo două zile după turul întîi al prezidenţialelor şi eşecul răsunător de la Botoşani s-au... continuare »

Europenii de la Lipcani

Luni, 15 Februarie, 2010

Dincolo de bucuria redeschiderii traficului pe la Rădăuţi Prut – Lipcani, cu toate semnificaţiile sale politice şi istorice, rămîne un gust amar după ceea ce s-a întîmplat luni acolo. Prin tot ceea ce s-a petrecut, moldovenii, oamenii ăia de care rîdem, facem... continuare »

Marcu, învingătorul pierzătorului Geoană

, 14 Februarie, 2010

Dacă n-aş fi ştiut că PSD-iştii au pierdut prezidenţialele de la finalul anului trecut aş fi fost convins că le-au cîştigat. Asta datorită atmosferei de la conferinţa extraordinară de sîmbătă. De atîtea ori am auzit pronunţată expresia „echipa cîştigătoare”... continuare »