Azi la Botosani

Blog

Marcu şi Ţâbuleac, dragoste de 11 milioane euro

Marti, 09 Februarie, 2010

Trei zile, cam atît le-a trebuit consilierilor de la PSD şi PD-L ca să devină din cei mai aprigi duşmani cei mai buni prieteni. Dacă cineva ar fi povestit altcuiva, care a fost doar la şedinţa Consiliului Judeţean de luni, fără să o fi văzut şi pe cea de vineri,... continuare »

Bugetul lui Ţâbuleac, bugetul lui Ţurcanu

, 07 Februarie, 2010

Strigăte, aplauze, luări la mişto, jigniri, mai pe scurt teatru, asta a fost la şedinţa Consiliului Judeţean de vineri. La început am fost tentat să spun că, pentru a se oficialiaza toată chestia, n-ar fi stricat dacă se rupeau şi nişte bilete la intrare, adică... continuare »

Despre „Sergiu” numai de bine

Marti, 02 Februarie, 2010

Sunt cineva ! S-a luat senatorul „independent” de mine ! După primarul din cel mai nordic oraş al ţării, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean şi actualul vicepreşedinte liberal, mi-a venit rîndul la tastatura bloggerului din Darabani. Adică, sunt într-o... continuare »

Câmpanu şi meseria de independent

Vineri, 29 Ianuarie, 2010

Începe să fie tot mai faină meseria asta de parlamentar independent. Candidezi uninominal ce-i drept, dar sprijinit fiind de imaginea şi forţa unui partid de anvergură, ajungi senator şi deputat, nu-ţi mai convine ce se întîmplă pe acolo şi îţi dai demisia.... continuare »

Cum i-a tras-o Câmpanu lui Ţurcanu

, 10 Ianuarie, 2010

Duminică 5 aprilie 2009. Florin Ţurcanu cîştigă bătălia cu Liviu Câmpanu pentru şefia PNL Botoşani. Delegaţia Permanentă a organizaţiei, atent dirijată de Ludovic Orban, votează pentru dizolvarea biroului politic, îl trimite acasă pe senator şi îi deschide... continuare »

Muţenia lui Ţâbuleac şi Ghiorghiţă, indicaţiile Cătălinei

Joi, 07 Ianuarie, 2010

Marţi 5 decembrie, pe la 14:30. Merg pentru prima dată după campania electorală la preşedintele Consiliului Judeţean să îl întreb două-trei lucruri exclusiv administrative. „Aşa nu mai pot munci”, „trebuie să reglementăm cumva relaţia cu mass-media”,... continuare »

Inspectorii şcolari în toaleta schimbării

Marti, 05 Ianuarie, 2010

Învăţămîntul botoşănean a mai bifat o penibilizare. Unul dintre inspectorii şcolari a revenit pe funcţie ... o zi. Nu mai intru în amănunte legate de proces, cine are dreptate, cine pe cine a dat afară, că juristul IŞJ-ului contestă ş.a.m.d. Un inspector... continuare »

Viaţă în 2010 într-un judeţ roşu dintr-o ţară portocalie

, 03 Ianuarie, 2010

Cu chiu cu vai am încheiat şi anul 2009. Pentru Botoşani este anul în care numărul şomerilor s-a dublat, anul în care am redevenit un judeţ roşu, ba chiar cel mai roşu al ţării, anul în care s-a schimbat iarăşi prefectul, anul în care Conţac a pierdut şefia... continuare »

Pupături şi săpături made in Dracşani – Hudum

, 27 Decembrie, 2009

Cariera politicianului din Dracşani la cîrma PNL-ului botoşănean pare să se apropie de sfîrşit. Tactica simplă, „mă folosesc de ăsta şi-l pup în fund pînă îmi ating scopul, după care îi dau un şut în zona prin care l-am pupat” nu putea ţine prea... continuare »

Botoşani luptă cu nămeţii. Oare ...?

Joi, 17 Decembrie, 2009

M-am gîndit prima dată să pun titlu „Iarna nu-i ca vara” la chestia asta pe care încerc eu s-o scriu, mai ales că celebrul părinte al vorbei de duh e preşedinte al ţării, iar cei care se ocupă de iarna de la Botoşani sînt discipolii lui de la Botoşani.... continuare »

Vice la CJ sau cîine de pază?

Marti, 15 Decembrie, 2009

Mai întîi, la cîteva minute după ce a devenit vice la CJ, i-a sugerat o demisie şefului de la drumuri. Tot atunci anunţa că o să se prezinte la serviciu cînd o să fie „contactată”. Cuvîntul ăsta chiar nu pot să-l uit. A fost prima oară în viaţa mea... continuare »

Greaţă portocalie

Vineri, 11 Decembrie, 2009

Da, pe şefimea democrat – liberală din Botoşani a cam apucat-o greaţa imediat după ce i-a trecut glonţul pe la ureche şi Băsescu a ajuns iar preşedintele României. Cu sacii în căruţă şi cu încă, pe puţin trei ani călare pe putere, oamenii au redevenit... continuare »

Pe cuvînt de drăcşănean

Marti, 08 Decembrie, 2009

Duminică 6 decembrie, la cîteva minute după exit-poll – uri : „Sîntem convinşi că în Botoşani se va termina cu toată dictatura care a fost, se va termina cu şpăgile, se va termina cu toate problemele pe care le-au făcut colegii de la PD-L” Marţi, 8... continuare »

Teatru ieftin în fruntea judeţului

Joi, 03 Decembrie, 2009

Şefimea judeţului s-a fofilat ieri cum a putut numai să scape de vaccinul care cică luptă cu porcina. Marea campanie de vaccinare miroase a faliment încă din ziua de debut în administraţia publică. Doar vreo 10% din angajaţii Prefecturii şi Consiliului Judeţean... continuare »

Femeile liberalilor

Miercuri, 02 Decembrie, 2009

Şefa de cabinet parlamentar a deputatului Ţurcanu a intrat aşadar în ATOP. Ce-i ATOP-ul ăsta? Oficial se cheamă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică şi fiinţează de ani buni la Botoşani, fără să îşi fi făcut în vreun fel simţită prezenţa în liniştea... continuare »