Azi la Botosani

Blog

Oligarhul de la Botoşani

, 29 Noiembrie, 2009

„Oligarhul de la Botoşani este Constantin Conţac”. Afirmaţia îi aparţine deputatului Cătălin Buhăianu şi a fost făcută în urmă cu vreo doi ani. Pe atunci parlamentarul era proaspăt portocalizat şi probabil că nici lui şi nici altui coleg de partid nu... continuare »

Beţie portocalie

Vineri, 27 Noiembrie, 2009

Scriam ieri că PD-L – iştii trăiesc momentele revenirii cu picioarele pe pămînt. Ei bine se pare că, măcar în cazul unora dintre ei, m-am cam înşelat. Şi am realizat aceasta la prima întîlnire cu presa pe care portocaliii au organizat-o după şocul din primul... continuare »

Poate ai greşit Cătăline, poate ai greşit Mihai

Joi, 26 Noiembrie, 2009

Democrat-liberalii, mai ales cei de la Botoşani, trăiesc de duminică încoace o altă viaţă. Este viaţa omului care revine cu picioarele pe pămînt după ce s-a ridicat spre ceruri. Sigur, poate părea prea metaforic, dar, pînă la urmă, chiar dacă poate încă... continuare »

Ziariştii PSD-ului

Luni, 23 Noiembrie, 2009

S-a întîmplat chiar în ziua votării. Unul dintre liderii democrat-liberalilor a scăpat printre dinţi o ameninţare ceva de genul „nu-i nimic, asta-i viaţa, ne mai întîlnim”. A fost completat mai apoi de alt PD-L - ist care a rostit cîteva cuvinte cu subînţeles.... continuare »

Ziua preşedinţilor

, 22 Noiembrie, 2009

De obicei în zile ca acestea, în care ne alegem conducătorul pe următorii cinci ani, sîntem tentaţi să folosim cuvinte mari. Patrie, neam, ţară, Constituţie, cu toate capătă conotaţii aparte. Ne lăsăm poate pradă emoţiilor, ne credem importanţi şi avem... continuare »

„Mogulul” de Darabani

Joi, 19 Noiembrie, 2009

Mi-a folosit în sfîrşit un blog de politician la ceva. Am aflat de pe o postare a senatorului oficial independent Liviu Câmpanu că în oraşul ăla din nordul judeţului unde s-a născut el este un primar care, printre altele, o face-a pe-a patronul de ziar. Adică,... continuare »

Concediu plăcut!

Miercuri, 18 Noiembrie, 2009

Oficial bugetărimea e în concediu. Doar oficial însă ... Mii de botoşăneni care lucrează la stat prestează deja de cîteva zile muncă în folosul comunităţii. Că altfel nu se poate chema chestia asta în care vii la serviciu fără să iei bani. N-o să plîng... continuare »

Inconştienţă ministerială

Marti, 17 Noiembrie, 2009

Ministerul Sănătăţii a decis să pună lacăt la gura singurului om din Botoşani care mai avea voie să vorbească de gripa porcină şi care oricum debutase în treaba asta fugărind ziarişti. Este o decizie incredibilă, vecină cu inconştienţa chiar. Şi asta... continuare »

Lacrimi de campanie

Joi, 12 Noiembrie, 2009

Azi se împlinesc fix trei săptămîni de la începutul campaniei electorale. Sînt 21 de zile în care am aflat de la un candidat că am ieşit din criză. Sigur, bugetarii sînt trimişi acasă că nu mai sînt bani de salarii, dar oficial am ieşit din criză. Un alt... continuare »

Independentii din PD-L

Marti, 10 Noiembrie, 2009

Liviu Cimpanu si Nicolae Rebenciuc sustin asadar Guvernul Negoita, Guvern care, ca si cel al lui Croitoru, bancherul de care nu am auzit pina ce sa il puna Basescu sa faca un Executiv si nici dupa ce a picat, are tot atitea sanse de reusita cam cit are si Romania sa cistige... continuare »

ISJ vs. DSP. Arbitru gripa porcina

Sambata, 07 Noiembrie, 2009

Stiu ca sinteti probabil deja satui de toata isteria asta pornita cu porcii raciti, dar nu ma pot abtine sa fac iar referire la nebunia care a cuprins si Botosaniul saptamina asta. Si o fac mai ales dupa ce s-a intimplat vineri in judet. Dupa cum era de asteptat sefii institutiilor... continuare »

Direcţia de Probleme a Protecţiei Copilului

Vineri, 06 Noiembrie, 2009

Vedem de cîteva luni un serial financiar care sparge box-office – urile mass-media : „Salariile la Protecţia Copilului”. Acuze, mitinguri, leşinuri în Piaţa Revoluţiei, contre cu primul ministru, bătăi politice, toate la un loc sînt întîmplări de pe „platourile... continuare »

Isteria porcina

Joi, 05 Noiembrie, 2009

Am senzatia zilele acestea ca vedem cu totii un film bine regizat. De fapt, partea a doua a succesului international “Gripa aviara” din urma cu alti citiva ani. Oameni cu masti, isterie in spitale, oficiali ministeriali demisi dupa ce anunta zeci de mii de morti, un... continuare »

SC Directia de Sanatate Publica SRL

Miercuri, 04 Noiembrie, 2009

Proprietarii gripei din Botosani, cam asa pot fi numiti sefii de la Sanatatea Publica. Ii cam doare pe undeva prin zona cotului de riscul imens de imbolnavire, de starea de alarmare de la Ministerul Sanatatii si de solicitarile prefectului. Daca ei n-au chef sa spuna oamenilor... continuare »

Presedintele Romaniei de aproape

Luni, 02 Noiembrie, 2009

… De aproape e cam ca la televizor, doar ca la TV nu prea sa vad, de exemplu, SPP-istii care te imping daca te aproprii prea tare sau responsabilul cu presa care iti cere sa ii faci loc sefului statului pentru a putea sa isi faca linistit baia de multime. Nu se... continuare »