Azi la Botosani

Blog

Cu rotile blocate

Luni, 12 Octombrie, 2009

Astazi rubrica “Poza zilei” reda un instantaneu edificator pentru ceea ce inseamna la Botosani campania de fluidizare a circulatiei. Un tanc de oras care costa cam cit salariile pe jumatate de an la o primarie din judet sta parcat in zona zero a orasului, in fata Prefecturii... continuare »

Amenintari de Dracsani

Sambata, 10 Octombrie, 2009

Imi propusesem sa nu intoxic rubrica de fata cu asistentul veterinar din Dracsani ajuns de aproape un an parlamentar. Florin Turcanu, caci despre el e vorba, a trecut insa la amenintari. Ziarul acesta de investigatii jurnalistice a cam inceput sa-l incomodeze. Oamenii au... continuare »

Sclavii occidentalilor

Vineri, 09 Octombrie, 2009

“Nu ne vindem tara, o dam pe bucati”, aceasta pare sa fie noua deviza a celor care ne conduc. Ieri mi-a fost dat sa traiesc momente de care n-am mai avut parte pina acum. Un nene din Spania, angajat al unei firme care isi bate joc de un program european, isi bate joc... continuare »

Jihadul directorilor

Joi, 08 Octombrie, 2009

“Se trezeste un director PSD-ist dimineata, pune mina pe telefon, suna la el la serviciu si cere cu … directorul. -         Nu a venit inca! -         Uff, inseamna ca nu m-au schimbat, isi spune in gind seful social-democrat si pleaca spre serviciu”. Acesta... continuare »

Pupincurism sindical

Marti, 06 Octombrie, 2009

Inceputul saptaminii a readus-o pe Ada Macovei in postura de sefa peste invatamintul botosanean. Decizia nu prea a mai surprins intrucit era una asteptata de toata lumea, insusi prefectul anuntind ca Horia Negrescu „sa va imbolnavi” si va pleca repede. Ceea ce a... continuare »

PNL-ul lui Florin si Roxana

Marti, 06 Octombrie, 2009

Deputatul Nicolae Rebenciuc e pe picior de plecare din PNL. De fapt, nu stiu cit isi doreste el sa plece, cit mai curind il impinge virtos de la spate deputatul de Dracsani. Parlamentarul de Flaminzi, despre care afla si botosanenii cu ocazia asta ca el chiar exista, este... continuare »

Prefectul, nasul subprefectului

Luni, 05 Octombrie, 2009

… Sau invers, subprefectul finul prefectului. E ca in formulele alea reversibile de la chimie, ori de la cap la coada, ori de la coada la cap, tot cam aia iese. Adica e valabila si una si cealalta. Secrieru junior a ajuns subprefect de Botosani, dupa ca in precedentul... continuare »

Referendumurile lui Basescu

Vineri, 02 Octombrie, 2009

Initial am evitat sa scriu despre noua initiativa a presedintelui (inca) in functie de a face Parlament unicameral in Romania. Mai intii, saptamina trecuta, a venit liderul judetean al PD-L si pret de citeva minute a incercat sa ne convinga cit de necesara, cit de nobila,... continuare »

Sefimea judetului traieste criza in deplasare

Vineri, 02 Octombrie, 2009

Hiriiala dintre PD-L si PSD a ajuns la sfirsit. Acel procent de 90% in care masura liderul judetean al democrat-liberalilor buna colaborare cu social-democratii s-a topit in vreo doua saptamini si a scazut mai vertiginos decit ritmul deprecierii leului fata de euro. Ce... continuare »

“Consens” in CJ

Joi, 01 Octombrie, 2009

Incercarea de inlocuire a vicepresedintelui PD-L de la CJ a esuat lamentabil. Ce s-a intimplat ieri in Consiliul Judetean mi-a adus aminte de “consensul” lui tatuca Iliescu. Adica, dupa ce pret de o saptamina s-au batut cu pumnul in piept ca schimba nu unul, ci chiar... continuare »

Fantezii de edil sef

Miercuri, 30 Septembrie, 2009

Ieri am asistat la o noua prezentare de proiect “made in Primaria Botosani”. Citiva baieti imbracati bine, care au lasat lumea sa astepte vreo 20 de minute, au venit si ne-au aratat ce s-au gindit ei si cu edilii sa mai faca prin Botosani : parcare subterana pe unde... continuare »

Directia de Politizare a Protectiei Copilului

Marti, 29 Septembrie, 2009

Demonstratia de amploare a angajatilor din asistenta sociala si protectia copilului s-a terminat pina la urma cu aluzii si chiar dispute politice. Seful CJ-ului a sugerat ca nu s-ar da bani pentru ca el e de la PD-L, iar ministrul si secretarii de stat de la Ministerul... continuare »

De la rosu la portocaliu nu-i decit un pas

Luni, 28 Septembrie, 2009

… Dar un pas de citeva milioane de euro. L-a facut in acest an fostul lider judetean al social-democratilor. Dupa ce ani la rind s-a spurcat public si reciproc cu liderii democrat-liberalilor, acum pare sa fi devenit prieten cu acestia. Brusc, dupa ce a fost alungat din... continuare »

Vintul datului afara

Sambata, 26 Septembrie, 2009

PD-L a schimbat niste directori de scoli social-democrati. PSD-istii s-au suparat si, ca sa se razbune, vor sa inlocuiasca vicepresedintele democrat-liberal al CJ. “Portocalii” s-au suparat si mai tare si, ca sa nu ramina datori, pregatesc la rindul lor destituirea... continuare »

50 de milioane euro pentru fier vechi

Vineri, 25 Septembrie, 2009

Consilierii au aprobat ieri entuziasti inca un megaproiect pentru Termica. Sigur, cind auzi ca ar fi vorba de vreo 50 de milioane euro parca nici nu-ti mai vine sa ii iei in serios. Adica CJ-ul si Primaria s-au batut in imprumuturi bancare pentru ca UE nu ne dadea bani... continuare »