Azi la Botosani

Blog

Isteria locurilor de parcare

Luni, 21 Septembrie, 2009

Nu cred ca exista o zi din cotidianul vietii de cartier in care sa nu se fi iscat o cearta de la un banal loc de parcare. Personal, in decurs de un an, am avut parte de astfel de certuri de vreo cinci ori cu colocatari diferiti, in ciuda faptului ca ma consider totusi o... continuare »

Trecutul interesant pe care nu prea il spunem

Luni, 21 Septembrie, 2009

“Nu mai are rost sa dezgropi lucrurile astea, lumea nu le mai da importanta”, imi spunea ieri o persoana publica din Botosani povestindu-i despre noul subiect de la “Ancheta saptaminii”. Nu am ezitat si nu am stat nici o clipa pe ginduri in a continua insa un demers... continuare »

Politica invatamintului

Sambata, 19 Septembrie, 2009

Asistam de citeva zile la o harmalaie generala provocata de schimbarea unor directori de scoli. Ba sint demisi, ba nu mai sint demisi ca nu vrea ministrul, ba si Ecaterina Andronescu s-ar putea sa se razgindeasca pentru ca altfel o da Boc afara … PSD – istii vor... continuare »

Grijile parlamentarilor

Joi, 17 Septembrie, 2009

Asadar Catalin Buhaianu se pregateste sa joace fotbal la Moscova pe banii Parlamentului. Sigur, o sa fie destule  voci (venite mai ales dinspre lumea politica) care o sa-l apere. Ca la un fotbal se face lobby, ca la un pahar de vin se aduc investitorii si altele dintr-astea... continuare »

Coalitie in moarte clinica

Miercuri, 16 Septembrie, 2009

Ca si in alte judete si la Botosani coalitia PD-L – PSD piriie din toate incheieturile. Parlamentarii democrat-liberali au confirmat ca forul judetean de conducere a cam spus “adio” colegilor social-democrati. Acestia, la rindul lor, le reproseaza (inca) partenerilor... continuare »

Scoala politica

Miercuri, 16 Septembrie, 2009

A inceput un nou an de invatamint si odata cu el a debutat si sarabanda schimbarii directorilor de scoli. Au fost inlocuiti peste 20 de conducatori si adusi in loc altii care cica ar fi tineri si cu conceptii moderne. Bineinteles ca shimbarile astea nu au nici o legatura... continuare »

Dansul vicepresedintilor

Marti, 15 Septembrie, 2009

PD-L – ul se cearta iar cu PSD- ul si se impaca din nou cu PNL-ul, iar una din primele consecinte deja vehiculate e schimbarea unui vicepresedinte la Consiliul Judetean. Chestia asta cu schimbarea unui vice la CJ aproape ca nici nu mai reprezinta o stire. A devenit aproape... continuare »

De la escroc la preşedinte

Luni, 14 Septembrie, 2009

... Da, de la escroc, de la bandit, de la ordinar, la cel mai bun candidat pentru preşedinţia României, acesta este drumul pe care în cinci ani de zile l-a parcurs Traian Băsescu în ochii lui Constantin Conţac. În 2004 realizam pentru „Monitorul de Botoşani”... continuare »

Scoala ca un WC

Sambata, 12 Septembrie, 2009

Am trait sa o vedem si pe asta. Intr-un sat aproape uitat de lume WC-ul  scolii (sa-mi fie cu iertare, dar pentru ceea ce exista acolo cuvintul toaleta e un termen mult prea pretentios) construite prin Banca Mondiala e turcesc si e si un adevarat focar de infectie. Tot... continuare »

Algoritmul bugetar trage cu puterea

Joi, 10 Septembrie, 2009

Finantistii au mai scotocit putin prin buzunarele statului si au gasit la vreo jumate’ de milion de $. Putin in alte vremuri, dar mult pe timp de criza. La unele primarii se munceste pe vorbe fiindca nu mai sint bani de salarii, la altele noaptea-i bezna de pe lume pentru... continuare »

Viata satelor in PNL

Luni, 07 Septembrie, 2009

„In PNL Botosani, daca ai studii superioare esti dat afara”, spunea in urma cu vreo trei luni fostul liberal Gabriel Oprisanu. Desi a venit intr-un moment conflictual, afirmatia, pe zi ce trece, are tot mai multa acoperire in realitate. Iar ceea ce s-a intimplat ieri... continuare »

Politica printre deseuri

Sambata, 05 Septembrie, 2009

De citeva zile politica botosaneana a ajuns si oficial la groapa de gunoi. Asistam la un razboi surd, tembel, josnic pe o groapa de gunoi. Ba trebuia inschisa in 2008, ba in 2010. Ba se depun deseuri acolo, ba nu se depun. Ba e inchisa, ba e deschisa. Ba se depoziteaza... continuare »

Trompeta de Dracsani

Vineri, 04 Septembrie, 2009

La inceput credeam ca o face inadins. Apoi m-am gindit ca l-a luat valul. De multe ori, data fiindu-i lupta continua cu limba romana, mi-a fost teama sa nu fi spus el una si eu sa fi inteles altceva. Ieri insa au fost vreo 20 de oameni, s-a filmat, s-a inregistrat si pe... continuare »

Martor Incomod interzis in redactie

Marti, 01 Septembrie, 2009

Trebuie sa va spun de la inceput ca nu mi-am propus sa va povestesc in fiecare zi tot felul de intimplari prin care sa incercam sa ne victimizam sau sa o facem pe-a eroii. Doar ca nu ma pot abtine sa nu va relatez pe scurt ce s-a intimplat intr-o redactie de stiri din Botosani... continuare »

Debut cu amenintari

Luni, 31 August, 2009

... Da, asa a fost prima zi dupa anuntarea aparitiei singurei publicatii din Botosani axate pe investigatii jurnalistice. Duminica noapte am trimis un soi de newsletter la citeva sute de persoane prin intermediul caruia le aduceam la cunostinta ca exista www.martorincomod.ro.... continuare »