Azi la Botosani

Blog

Încă un "cioban" şef la PNL

Miercuri, 02 Martie, 2011

Hotărât lucru, PNL-ul a intrat la Botoşani în zodia oii. Sau a ciobanilor… Sau a sătenilor… Sau a culţilor cu „in” în faţă. De săptămâna trecută şeful de la judeţ a reuşit să scape de unul dintre „ultimii mohicani” cu facultate care aveau tupeul,... continuare »

Paulică deşteptarea, că nu mai eşti la crâşmă

, 27 Februarie, 2011

După mulţi ani de zile conservatorii o pun de-o conferinţă judeţeană de alegeri. Ca semn al „recunoştinţei” pentru lidera de la care a preluat mandatul şi care a condus vreo 14 ani filiala, şeful încă interimar la ora la care scriu aceste rânduri nu s-a... continuare »

Liviu te mai simţi golan?

Miercuri, 23 Februarie, 2011

Liviu Câmpanu, 28 octombrie, declaraţie pentru Evenimentul Zilei:  "E adevărat, dl. Oprea mi-a pus insigna în piept şi m-a rugat să nu votez moţiunea. Dar sunt hotărât. E ca vorba aia a unui golan care a devenit celebru: ori suntem golani, ori nu mai suntem?... continuare »

Ada Macovei? Horia Negrescu?... Hai să fiţi sănătoşi

Sambata, 12 Februarie, 2011

Învăţămîntul botoşănean a dat vineri în clocot. Bătaia de joc salarială din domeniu a provocat răbufnirea cîtorva zeci de profesori care, într-o acţiune fără precedent, s-au dus la Inspectorat să ceară poate nu socoteală, ci măcar lămuriri unor şefi... continuare »

Hai s-o punem de-o opoziţie la Flutur… sau la Ţâbuleac

Joi, 10 Februarie, 2011

Joi la municipiu s-a dezbătut bugetul pe 2011. Cuvîntul „dezbătut” e de fapt mult prea pretenţios pentru jumătatea de oră în care s-a discutat pe seama proiectului. A fost mai mult o formalitate începută timid şi terminată penibil. De ce spun asta? Pentru... continuare »

Alegeri la înmormîntare

, 30 Ianuarie, 2011

Dom’ne e fain tare zilele astea să fii cornean, adică locuitor al comunei Corni ca să fiu mai clar. Nu pe bune, adică vin unii şi-ţi dau fasole, alţii îţi completează meniul cu carne, mici, vin şi suc, nu trece o sîmbătă să n-ai parte de o petrecere electorală,... continuare »

Oierule, jos labele de pe judeţ !

Miercuri, 12 Ianuarie, 2011

Botoşani a trăit în această săptămînă un eveniment unicat în ultimul deceniu. Am asistat practic la o execuţie publică atent regizată de un parlamentar care pînă mai ieri avea ca ocupaţie de bază crescutul oilor. O execuţie în public căreia îi cad... continuare »

Am rămas fără subiecte... şi nici nu ştiu cu cine şi-o trage şeful de la termice

Luni, 10 Ianuarie, 2011

„Ai rămas fără subiecte”, aceasta este una din cele mai des întîlnite replici în urma unor texte nu tocmai comode la adresa, mai ales, a unor oameni politici. Chestia nu e nouă, dar este dusă aproape de perfecţiune de oamenii actualii puteri. Este un lucru... continuare »

Linia fierbinte a lui Nelu

Miercuri, 05 Ianuarie, 2011

În urmă cu ceva mai mult de un an într-o ţară din estul Europei oamenii îşi alegeau preşedintele. Hăt departe de capitală, undeva la întretăierea drumurilor spre Moldova şi Ucraina oamenii trăiau într-un oraş în care portocaliul devenise un soi de religie... continuare »

Ţâbuleac i-a tăiat-o lui Câmpanu

Joi, 16 Decembrie, 2010

S-a îngrămădit joi şefimea Botoşanilor, mai ales cea din sănătate, la inaugurarea de la Urgenţe, tot aşa cum s-au îmbulzit săracii, la începutul lunii, la fasolele Primăriei. Pentru PDL-işti a fost una din foarte puţinele ocazii de a tăia şi ei o panglică... continuare »

Ada, care-i faza la Pedagogic?

Joi, 16 Decembrie, 2010

Era pe 15 octombrie, la sediul PNL, cînd Ţurcanu şi-a prezentat alternativa pentru şefia educaţiei botoşănene în persoana Marilenei Mardare, directoarea de la Liceul Pedagogic. I-am spus atunci atît profesoarei cît şi deputatului să se pregătească de controale... continuare »

Şefii judeţului la plantat „drum cu gropi”

Luni, 13 Decembrie, 2010

Drumul Botoşani – Tîrgu Frumos va fi mîncat de gropi cel puţin încă un an de zile. Administrativ sau economic vorbind, este probabil cea mai dureroasă ştire a acestui final de 2010 îngrozitor pentru zeci de mii de botoşăneni şi milioane de români. Toate demersurile... continuare »

Soarele din PDL se alege singur

Joi, 09 Decembrie, 2010

Alegeri PDL Bucureşti: candidează „soarele”, „Kill Bill” şi cum le-o mai venind „portocaliilor” s-o pupe-n fund pe Udrea, nimeni nu se mai încumetă să se bage şi blonda iese preşedinte. Alegeri la Flămînzi, alegeri la Pomîrla, alegeri pe unde mai... continuare »

Perversiuni în fruntea judeţului

Luni, 29 Noiembrie, 2010

E vremea ciobanilor în politică. Vai de mioare… Trebuie să recunosc că afirmaţia mi-a fost sugerată de o intervenţie scurtă şi la obiect făcută în şedinţa de luni de consilierul PSD Mihai Darie. Deşi musteşte de ironie, evidenţiază cum nu se poate mai... continuare »

Domonco şef la UNPR Botoşani. Ăsta-i banc…?

Miercuri, 24 Noiembrie, 2010

Cînd mi-a spus cineva prima oara am zis că am auzit eu greşit şi nici n-am mai întrebat a doua oară. M-am gîndit că o să rîdă de mine … „cum să fie băi ăsta şef la UNPR, cîtă minte ai cap?”. A doua oară cînd mi-a spus cineva că băiatul acela abonat... continuare »