Azi la Botosani

Blog

Ţurcanu s-a aliat cu „direcţia lui este banul”

Marti, 23 Noiembrie, 2010

5 noiembrie „Să încheiem subiectul Ţâbuleac că hoţul strigă că nu fură şi el îi cu musca pe căciulă de cînd îi el. Atîta ştie, atîta face”. ”El dă la avizat, semnează, nu îi mai ajunge, nimeni n-are voie să coordoneze, să facă nimic, el... continuare »

Baba care-o face pe-a fata mare

Miercuri, 17 Noiembrie, 2010

Am încercat luni să îmi plătesc factura la apă. Am rămas însă doar cu încercarea şi cu banii în buzunar. Asta cu toate că am fost acolo pe la vreo 5 după-amiază, cînd cică ar fi mai liber. „Liber” însemna însă o îmbulzeală pînă la uşă. Cred... continuare »

Parlamentarii la curve

Marti, 16 Noiembrie, 2010

S-ar fi întîmplat cam aşa… Doi parlamentari de Botoşani efectuau o vizită în străinătate, la mare depărtare de casă. Se întîmpla în primul an din actuala legislatura şi, bineînţeles, oficial oamenii mergeau acolo ca să stabilească nişte relaţii cu... continuare »

Pupături în fund pentru Ţurcanu

Sambata, 13 Noiembrie, 2010

Scriam acum vreo lună de zile, cînd a venit la Botoşani un vice în locul lui Antonescu ceva de genul „Ţurcanu şi-a adus pupător în fund din Oltenia”. După ce s-a întîmplat vineri seara la Botoşani tind să cred că acelaşi lucru, cu riscul de a se ofili,... continuare »

SCRIE SCRIITORUL : Legionarii de ieri, teribiliştii de astăzi

Luni, 08 Noiembrie, 2010

Puţină lume ştie că în România există un partid legionar, având  substanţa ideologică a celui interbelic la pupitrul căruia s-au perindat câteva nume sonore, care au trasat câteva tuşe evidente pe fizionomia acestui popor, este vorba despre Corneliu Zelea... continuare »

De ce a plecat Câmpanu

Joi, 28 Octombrie, 2010

A plecat, de exemplu, pentru că nici măcar director la Direcţia de Sănătate Publică n-a putut UNPR-ul să aibă la Botoşani. Sau poate nu a vrut să aibă… la cei de la centru mă refer. Din cîte am înţeles chestia asta cu şefia de la DSP, care s-a terminat... continuare »

Criza a picat portocaliu din ceruri

Luni, 25 Octombrie, 2010

PDL-iştii par să fi găsit soluţia minune prin care să rămînă la butoane şi după moţiune. Merg la şedinţa în care aceasta se dezbate, dar nu îşi lasă parlamentarii să voteze. De ce? Păi măcar teoretic este vot secret şi atunci unii dintre ei ar cam putea... continuare »

Ia-ţi Termica, Modern Calorul sau cum s-o mai fi chemînd şi bagă-ţi-le undeva

Miercuri, 13 Octombrie, 2010

Uite na surpriză că s-a făcut toamna şi anul ăsta. Cum s-a întîmplat şi anul trecut, şi acum doi ani, şi acum trei şi ’nşpe ani o mulţime de botoşăneni, dintr-ăia încă racordaţi la sistemul centralizat (să ştiţi că mai există aşa ceva la Botoşani)... continuare »

Inima României bate la Botoşani

Luni, 11 Octombrie, 2010

Probabil că niciodată în istoria recentă a României ochii întregi ţări nu  au fost aţintiţi asupra Botoşanilor ca în acest zile. S-a mai întîmplat în perioada inundaţiilor, numai că atunci erau şi alte zone din ţară cu mari probleme. Dacă economic,... continuare »

Dragi PSD-işti, apucaţi-vă de furat

Joi, 07 Octombrie, 2010

Titlul nu e o poantă şi nici o încercare de ironie, ci o concluzie firească la poziţia liderului judeţean al social-democraţilor vis-a-vis de scandalul de la Răchiţi. Ce s-a întîmplat în rezumat acolo? Candidata PSD-ului la Primărie a rămas fără loc de muncă... continuare »

Partidul Naţional Liberal – filiala ţărănească de la Botoşani

Luni, 04 Octombrie, 2010

Unul dintre cititori a lăsat ziele trecute un comentariu la un text de la Tîrgul Agro-Zoo organizat cu largul sprijin al PNL-ului în care spunea că titlul „boi, oi, liberali, etc...” cam sună a pleonasm. Remarca, ironică aşa cum este ea, ilustrează însă... continuare »

Despre gunoi, portocalii şi campionatul mondial de pupincurism

Luni, 27 Septembrie, 2010

Aud cum, cu mare pompă, şefii de la Mediu anunţă că ocupăm primul loc pe Moldova la gunoiul strîns în cadrul acţiunii ăleia cu nume englezesc în care am avut şi noi posibilitatea să vedem şefi din judeţ îmbrăcaţi în trening. Este ca şi cum m-aş apuca... continuare »

A murit un pompier. Aşa… şi?

Joi, 23 Septembrie, 2010

Şi credeţi că mamei, tatălui, prietenei sale o să îi ofere cineva o compensaţie, o pensie, o recompensă? Nu! Pentru că statul român nu ştie sau nu vrea să îşi răsplătească oamenii care cad la datorie chiar şi pe vreme de pace. Credeţi că interesează... continuare »

Deşteaptă-te Madame Sindy

Luni, 20 Septembrie, 2010

S-a întîmplat cam aşa. De la sindicatul dumneai n-am văzut decît vreo cinci femei zgribulite, ea a venit cu o întîrziere de vreun sfert de oră la miting, s-a dus val-vîrtej la Oroşanu, i-a înhăţat microfonul din mînă şi a făcut-o pe-a DJ-iţa de miting:... continuare »

Dama de companie

Miercuri, 15 Septembrie, 2010

Ţara începe să fiarbă. Vacanţele celor care şi le-au permis s-au cam terminat, remanierea a fost mai mult un exerciţiu de imagine, salariile sînt considerabil mai mici decît anunţase guvernanţii, iar zvonurile privind noi concedii fără plată cu forţa la... continuare »