Azi la Botosani

Constantin Gabur

Divorțurile mai ieftine la Tribunal! CÂT te costă să scapi de ”dragoste”?

Marti, 25 August, 2015

Botoșănenii care au probleme în căsnicie și vor să divorțeze apelează în continuare la avocați pentru a deschide proces în instanță și mai puțin pe cale administrativă, la ofițerul de stare civilă. Motivul? Costurile. Potrivit șefului... continuare »

Nunțile, în cădere liberă la Botoșani: CÂTE cupluri și-au spus ”DA” în fața ofițerului de stare civilă

Vineri, 21 August, 2015

Din ce în ce mai puțini îndrăgostiți se hotărăsc să devină o familie și să-și unească destinele în fața ofițerului de stare civilă. Dacă în alți ani numărul botoșănenilor care pășeau pe holurile Casei de Căsătorii era destul... continuare »

Nuntă la Primărie? No way – Miri din Botoșani care nu vor să pășească în instituția primarului

Vineri, 21 August, 2015

Sala de Consiliu Local de la Primăria municipiului Botoșani nu este numai locul unde se adună consilierii pentru a vota proiecte de hotârâre, ci a devenit o ”casă” de căsătorii, acolo unde botoșănenii spun ”Da” în fața ofițerului... continuare »

FAZA ZILEI : Doi miri din Botoșani, au confundat Primăria cu... muzeul și-apoi s-au șucărit pe șeful de la Starea Civilă

Joi, 20 August, 2015

S-a întâmplat în urmă cu două sâmbete aproximativ iar actori principali în acest amuzant episod au fost doi tineri din municipiu, împreună cu toți nuntașii lor. Cum de la 1 august primarul a dat dispoziție ca toate căsătoriile... continuare »

Căsătorie cât ai spune... divorț: Cele mai scurte căsnicii înregistrate în Botoșani

Marti, 28 Octombrie, 2014

Pentru unii botoșănenii renumita zicală ”să trăiți împreună până la adânci bătrâneți” spusă la cununie este doar o vorbă-n vânt. Cum este cazul a două cupluri din Botoșani, care au spus un Da hotărât în fața ofițerului de stare civilă și... continuare »

Îndrăgostiți pe viață la Botoșani: S-au iubit din tinerețe, s-au căsătorit cu alții și s-au regăsit la 72 de ani

Vineri, 05 Septembrie, 2014

Este povestea frumoasă în câteva cuvinte a doi botoșăneni. S-au iubit încă de pe când erau în școală dar nu au avut curajul de a lua viața în mâini și de a-și uni destinele. Au trăit o viață întreagă gândindu-se cum ar fi fost dacă…. Totuși... continuare »

Buletine solicitate în pas alergător la mall: Vine la ora 8:00 şi se uită în sus 2 oreFOTO & VIDEO

Marti, 11 Martie, 2014

Serviciul de Evidență a Persoanelor s-a mutat de aproximativ o lună de zile la etajul al treilea din Uvertura Mall. Motivul principal pentru care şefii Primăriei au optat pentru schimbarea sediului unităţii care eliberează acte de identitate, a fost pentru oferirea... continuare »

Restricţii vestimentare într-o instituţie publică de la Botoșani

Luni, 30 Septembrie, 2013

O parte dintre botoşănenii care preferă culoarea albă şi doresc să se imortalizeze în articole vestimentare în această nuanţă pe cărţile de identitate pot avea parte de dezamăgiri crunte. Asta după ce, conducerea Serviciului de Evidenţă a Populaţiei au... continuare »

Cum o mai pui de-o nuntă la Botoşani : la Maternitate sau... după gratii

Marti, 05 Martie, 2013

La Penitenciarul Botoşani a început sezonul nunţilor, nu mai puţin de patru deţinuţi au hotărât anul acesta să îşi oficieze căsătoriile şi au spus ”Da” în faţa ofiţerului de stare civilă. Alţi patru condamnaţi urmează să se căsătorească în... continuare »

Certificate de naştere cerute la bară pentru… adolescenţi

Luni, 04 Martie, 2013

Au trecut prin viaţă mai bine de un deceniu şi când ajung aproape de vârsta majoratului constată că nu deţin un certificat de naştere şi practic nu există din punct de vedere al cetăţeanului. Este cazul mai multor botoşăneni care solicită acest act la Oficiul... continuare »

Şeful de la Stare Civilă vrea mutarea căsătoriilor la Primărie…şi nu prea

Luni, 12 Decembrie, 2011

Executivul municipalităţii a anunţat că se intenţionează mutarea serviciului de oficiere a căsătoriilor din actualul sediu în sala mare a Primăriei, recent reabilitată. Ideea pare să fie pe placul şefului acestui serviciu numai în cazul în care angajaţii... continuare »

Sexagenarii botoşăneni pun capăt căsniciei prin divorţ la Primărie

Luni, 12 Decembrie, 2011

Tot mai mulţi botoşăneni apelează la Serviciul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Botoşani pentru a pune capăt căsniciilor din diverse motive. Potrivit conducerii acestui oficiu au fost înregistrate şi cazuri de cupluri care aveau câte 3 sau 4 decenii de mariaj... continuare »