Azi la Botosani

DGASPC

O firmă din Botoșani îmbracă copiii statului: Are de împărțit... 1.482 perechi de blugi

Vineri, 18 Septembrie, 2015

O firmă din Harghita şi alta din Botoşani vor asigura hainele şi încălţămintea necesare copiilor din centrele de plasament, potrivit Bună Ziua Iași. Cele două societăți îşi vor împărţi contractul de aproximativ 725.000 lei scos la licitaţie... continuare »

Minore supuse unor perversiuni sexuale de doi botoșăneni: Unul dintre bărbați era ca și tatăl fetelor

Marti, 15 Septembrie, 2015

Doi bărbaţi din județul Botoșani au fost arestaţi preventiv sub acuzaţia de viol şi agresiune sexuală, după ce au molestat fetele unuia dintre ei, scrie Opinia de Dorohoi. Primul dintre suspecţi, G.H. trăieşte în concubinaj, în apropierea Dorohoiului,... continuare »

Ancheta în cazul sinuciderii Marinei a ajuns la final: Motivul gestului extrem rămâne cu ea în mormânt

Joi, 05 Februarie, 2015

Moartea subită a Marinei, adolescenta de 16 ani care s-a aruncat de la etajul 3 al unui apartament aflat în subordinea Direcției de Protecție a Copilului, a pus autoritățile în gardă. Cum tânăra avea un istoric cu tentative suicidare, s-a pus problema dacă,... continuare »

ALERTĂ FALSĂ la o școală din Botoșani: Învățătorul acuzat că a agresat un elev, absolvit de vină

Vineri, 23 Ianuarie, 2015

„Nu a fost vorba despre agresiune”, conchide ancheta de la nivelul Protecției Copilului. Elevul de nouă ani din Buimăceni, comuna Albești, care le-a povestit părinților că învățătorul l-ar fi agresat fizic, nu a primit nici un fel de „corecție”... continuare »

Copil ”din oficiu” pentru mama profesionistă a băiatului mort la piscină

Miercuri, 03 Septembrie, 2014

Ancheta derulată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului în paralel cu cea a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) cu privire la moartea prin înec a lui Valentin Mistreanu a fost suspendată până la finalizarea cercetărilor... continuare »

Inimi frânte de copii:  Zeci de orfani și-au găsit familii printre străini

Marti, 08 Aprilie, 2014

S-au născut sub semnul ghinionului dar destinul le-a surâs. Au fost abandonați la maternitate sau prin spitale de proprii părinți, respinși de rudele de sânge. Și-au găsit însă un umăr cald și o mângâiere printre alte suflete rănite, părinți care... continuare »

Copila dată dispărută la Poliţie, neglijată de mamă şi preluată de stat

Miercuri, 05 Februarie, 2014

Întorsătură de situaţie la 180 de grade în cazul fetiţei de 12 ani care a fost dată dispărută marţi, 4 februarie 2014 de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean. Minora şi-ar fi petrecut noaptea la o prietenă întrucât nu a fost lăsată să intre în propria... continuare »

Minora cu prostituţia preluată de Direcţia Copilului – anchetă la domiciliu

Luni, 13 Ianuarie, 2014

Fata de 16 ani care a fost depistată de echipajele Inspectoratului Judeţean de Jandarmi în zona Baisa practicând cea mai veche meserie din lume este din Păltiniş, are 16 ani şi o fetiţă de numai un an. Ea a fost preluată de specialiştii din cadrul Direcţiei... continuare »

Direcţia Copilului şi Shopping Center luptă pentru adopţia orfanilor de la stat

Luni, 10 Iunie, 2013

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC)  au organizat în parteneriat cu cei de la Botoşani Shopping Center o campanie pentru promovarea adopţiilor la nivel local. Potrivit conducerii DGASPC în acest an volumul... continuare »

Moş Crăciun cu dar bănesc de aproape 700 lei de angajat la o instituţie

Miercuri, 26 Decembrie, 2012

Angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) au beneficiat înaintea Crăciunului de sume suplimentare pe lângă drepturile salariale care le-au intrat pe carduri în prima decadă a lunii decembrie. Respectivii bani provin din restanţele... continuare »

Şedinţă fulger la CJ pentru pat cu saltea, noptiere şi alte asemenea

Luni, 03 Decembrie, 2012

Consiliul Judeţean s-a întrunit luni dimineaţă într-o nouă şedinţă extraordinară. Aleşii de la CJ Botoşani au avut pe ordinea de zi două proiecte, ambele provenind din sistemul de protecţia a copilului. Primul dintre acestea viza asigurarea cheltuielilor de... continuare »

Juravlea îi ia locul lui Rădăşanu în fruntea Direcţiei Copilului – DOCUMENT

Luni, 27 August, 2012

Funcţia de director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) şi care a fost ocupată de democrat liberalul Liviu Rădăşanu va fi preluată cu titlu de interimat de Daniela Juravlea, până la organizarea unui concurs... continuare »

Criză de personal la Direcţia Copilului: instituţia la cotă de avarii

Joi, 16 August, 2012

În urma diminuărilor drepturilor salariale care au generat plecări masive din sistem, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului se confruntă cu un acut deficit de personal. Cele mai mari probleme sunt înregistrate în centrele de plasament... continuare »

200 de copii instituţionalizaţi au plecat în tabere în ţară şi peste hotare

Miercuri, 15 August, 2012

Vacanţa de vară a fost pentru aproximativ 200 de copii care se află în grija centrelor din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) una de vis. Cu sprijinul unor fundaţii, tinerii au plecat în tabere organizate atât... continuare »

Salariaţi de la DGASPC, audienţă la Ţurcanu: scaun cu pioneze pentru Rădăşanu

Joi, 26 Iulie, 2012

Un grup de salariaţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au fost joi, 26 iulie 2012 în audienţă la preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu pentru a-i aduce la cunoştinţă o serie de probleme cu care se confruntă... continuare »

Pagina 1  2   3