Azi la Botosani

ISJ Botosani

Este oficial, cresc salariile profesorilor: Cu CÂT și de CÂND

Marti, 22 Septembrie, 2015

Veste bună pentru cadrele didactice din Botoșani. Începând cu 1 septembrie 2015, salariul de bază va crește cu 5%. Inspectorul școlar general, Mihaela Huncă a anunțat astăzi că peste 5.500 de persoane din învățământul preuniversitar... continuare »

Inspecții în TOATE unitățile de învățământ din Botoșani: CE urmărește Inspectoratul Școlar

Marti, 22 Septembrie, 2015

În perioada următoare, toate unitățile de învățământ din județul Botoșani vor fi luate la control de inspectorii școlari. Potrivit informațiilor furnizate în dimineața zilei de marți, 22 septembrie 2015, de către Mihaela Huncă, inspectorul... continuare »

Ministerul Educației le dă bani elevilor să-și cumpere manuale – AFLĂ ce sumă primesc

Marti, 15 Septembrie, 2015

Ministerul Educației și Cercetării Științifice (MECȘ) acordă o sumă de bani elevilor în anii terminali de școală pentru a-și achiziționa manualele necesare de pe care să învețe pentru examenul de bacalaureat. Conform purtătorului de cuvânt... continuare »

Bani de buzunar pentru liceenii Botoșaniului: CINE beneficiază de program!

Marti, 15 Septembrie, 2015

Elevii botoșăneni care nu au o situație financiară tocmai bună acasă, dar totuși vor să învețe carte, sunt încurajați și în acest an de Ministerul Educației prin programul ”Bani de liceu„. Inspectoratul Școlar Județean Botoșani... continuare »

Noul an școlar începe cu probleme - „Generala” nu-i bucuroasă!

Joi, 10 Septembrie, 2015

Mai sunt doar câteva zile până când începe ”febra” noului an școlar, iar elevii botoșăneni se vor întoarce pe băncile școlii. Potrivit inspectorului școlar general, Mihaela Huncă, ar mai fi o serie de probleme în ceea... continuare »

REZULTATE bacalaureat după contestații: CARE e situația la Botoșani!

Vineri, 04 Septembrie, 2015

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani (IȘJ) a publicat rezultatele contestațiilor depuse de elevi la examenul de bacalaureat, în sesiunea a doua. Astfel, din 798 de elevi înscriși la examenul maturității în sesiunea din toamnă, s-au prezentat... continuare »

ATENȚIE, 200 de catedre libere la început de an școlar!

Marti, 01 Septembrie, 2015

La Inspectoratul Școlar Județean Botoșani (IȘJ) aproape de 900 de posturi au fost înregistrate ca și vacante, iar în urma ședințelor publice de repartizare a normelor didactice, organizate la Colegiul A.T. Laurian, mai mult de jumătate dintre profesori... continuare »

Apă pericol public în școli – CE spune șefa educației botoșănene

Marti, 01 Septembrie, 2015

Au mai rămas aproximativ două săptămâni până când elevii botoșăneni se vor întoarce pe băncile unităților de învățământ. Potrivit inspectorului școlar general, școlile stau bine în ceea ce privește pregătirile... continuare »

Bani de liceu pentru elevii necăjiți: CALENDARUL de desfășurare al programului

Joi, 27 August, 2015

În anul şcolar 2015-2016, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice va continua derularea Programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu”, conform legislaţiei în vigoare, anunță Inspectoratul Școlar Județean Botoșani... continuare »

Patru inspectori școlari înlocuiți – CINE sunt!

Marti, 25 August, 2015

Organigrama de la Inspectoratul Școlar Județean a suferit oarece modificări, în urma avizelor ce au fost primite de instituție de la Ministerul Educației. Echipa rămâne neschimbată cu excepția a patru inspectori. ”La dezvoltarea resursei umane... continuare »

După muncă, vin și banii pentru elevii botoșăneni: CINE sunt cei care îi primesc

Vineri, 21 August, 2015

Cei mai buni elevi botoșăneni vor fi răsplătiți pentru performanțele pe care le-au avut la învățătură, iar sumele pe care aceștia le vor primi sunt destul de consistente. Conform Ordinului Ministrului nr. 4652/ 2015, 3 absolvenţi ai învăţământului... continuare »

Un nou concurs pentru profesorii care vor să devină experți

Vineri, 21 August, 2015

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Botoșani (IȘJ) informează profesorii botoșăneni cu privire la concursul de selecție pentru cei care vor să facă parte din corpul național al  experților. Iată mai jos comunicatul de presă. Prin Ordinul... continuare »

Modernizare la FOC automat: CÂTE școli botoșănene urmează să fie băgate-n șantier

Marti, 18 August, 2015

În perioada următoare, mai multe școli botoșănene vor fi reabilitate și modernizate. Redăm mai jos comunicatul de presă remis de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Botoșani (IȘJ). Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, prin Unitatea... continuare »

Scandal PENAL cu locuri în licee: CE se întâmplă la Botoșani

Vineri, 14 August, 2015

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava a intrat în vizorul Ministerului Educaţiei, instituţia fiind suspectată de cea mai mare fraudă din ţară în cazul transferurilor aprobate elevilor de clasa a IX-a, scrie Monitorul de Suceava. Număr exagerat... continuare »

Se apropie Bac-ul din toamnă: Elevii botoșăneni vor da examenul în două locuri

Marti, 11 August, 2015

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani (IȘJ) informează că pentru sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat vor fi puse la dispoziție două centre de examinare și unul de evaluare. Iată mai jos mesajul reprezentanților. În sesiunea august-septembrie... continuare »