Azi la Botosani

ISJ Botosani

PSD-iștii mătrășesc liberalii din Inspectoratul Școlar Județean și-și pun proprii oameni

Joi, 07 August, 2014

Doi inspectori școlari părăsesc Inspectoratul Școlar Județean de la data de 1 septembrie 2014. Deja cei aflați la conducerea instituției au găsit înlocuitorii potriviţi, purtători de culoarea politică... potrivită. Părăsesc echipa IȘJ, Paul Octav,... continuare »

Gata LISTA cu directorii de școli (ne)decapitați pentru anul viitor

Joi, 31 Iulie, 2014

Inspectoratul Școlar Județean a publicat lista parțială  cu conducătorii unităților de învățământ care urmează să fie propuși pe funcții și în anul școlar viitor. Lista a fost aprobată în cadrul Consiliului de Administrație care s-a întrunit... continuare »

Rezultat titularizare 2014: Patru profesori cu 10, sute de note între 5 și 7

Vineri, 25 Iulie, 2014

Ministerul Educației Naționale a făcut publice vineri dimineaţă rezultatele obținute de candidații care au susținut proba scrisă a examenului național de titularizare în învățământul preuniversitar. Potrivit informațiilor furnizare de Inspectoratul... continuare »

Titularizare 2014: Un profesor și-a făcut semn pe lucrarea de la examen

Marti, 22 Iulie, 2014

O lucrare la proba scrisă a examenului național de titularizare a fost anulată de comisia de evaluare constituită conform metodologiei după ce membrii acesteia au constatat că avea semne distinctive. Este vorba despre un cadru didactic care a susținut examenul... continuare »

Definitivat la Botoșani: 3 profesori de 10 și 13 dascăli corijenți

Marti, 22 Iulie, 2014

116 candidați care au participat la examenul de definitivare din sistemul educațional local au luat note peste opt și astfel și-au asigurat continuitate la catedră. În total la Botoșani au fost 172 de dascăli prezenți, 13 dintre aceștia fiind notați cu note... continuare »

Portariuc strânge rândurile PSD-iste pentru înotătorii de la Botoșani

Marti, 22 Iulie, 2014

Primarul municipiului a contactat doi directori de instituții publice deconcertate de la PSD în vederea recrutării de persoane care pe viitor să devină instructori de înot. Ovidiu Portariuc i-a contactat pe Mihaela Huncă, de la Inspectoratul Școlar Județean... continuare »

Neștiință? -  Zeci de profesori botoșăneni au ieșit din examenul de titularizare

Luni, 21 Iulie, 2014

Aproximativ 620 de cadre didactice din Botoșani s-au înscris pentru a susține luni, 21 iulie 2014 proba scrisă la examenul național de titularizare. Candidaţii înscrişi la disciplinele educaţie fizică şi sport, educaţie fizică şi sport antrenori, geografie,... continuare »

Nu ai luat bacul? Mai ai o șansă în toamnă pentru a promova – AFLĂ programul examenului

Miercuri, 16 Iulie, 2014

Tinerii care nu au obținut o notă de trecere la examenul de bacalaureat sau nu s-au prezentat în  sala de examinare din diferite motive, mai au o șansă în toamnă pentru a promova. Inspectoratul Școlar Județean a anunțat printr-un comunicat programul... continuare »

Rușinos: Un profesor prins copiind la definitivat, alții surprinși cu lecția neînvățată

Luni, 14 Iulie, 2014

Nu numai elevii sunt prinși pe picior greșit la examenele naționale. Situația este valabilă și în cazul unor cadre didactice de la Botoșani. Astăzi, 14 iulie 2014, a avut loc proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ. La... continuare »

SCRIE SCRIITORUL: Sindromul „pumnul în gură”, de la Ada la Mihaela

Sambata, 12 Iulie, 2014

După cum sună, acesta ar trebui să fie un sindrom cu arie largă de manifestare în rândul bărbaţilor. Bineînţeles, a celor tari în braţe şi cu funcţii. Dar nu este chiar aşa, de când cu pesederizarea societăţii se pare că „golănismele” sunt mai... continuare »

Directorii de școli cu securea deasupra capului: CALENDARUL EVALUĂRILOR

Marti, 08 Iulie, 2014

Sute de conducători ai unităților educaționale din municipiul și județul Botoșani au intrat deja în focul evaluărilor. Potrivit calendarului, aceștia s-au autoevaluat sau se află pe ultima sută de metri până când trebuie să depună la Inspectoratul... continuare »

Bacalaureat 2014: Sute de candidați absenți, o tentativă de fraudă

Miercuri, 02 Iulie, 2014

Încă o probă de foc pentru tinerii care susțin examenul maturității. De această dată, elevii botoșăneni au trecut prin proba scrisă la matematică/istorie. Potrivit informațiilor furnizate de Inspectorarul Școlar Județean, în sesiunea iunie-iulie s-au înscris... continuare »

Rezultate parţiale la evaluarea naţională: peste jumătate de elevi cu note peste cinci

Vineri, 27 Iunie, 2014

Inspectoratul Şcolar Judeţean a emis un comunicat care conţine o serie de rezultate parţiale la examenul de evaluare naţională susținut de elevii care au terminat anul acesta clasa a VIII a. Aşadar, în urma centralizării rezultatelor obținute de candidații... continuare »

Huncă despre adjuncta de la PNL: Da, ar putea fi schimbată

Marti, 24 Iunie, 2014

Otilia Luca, inspectorul școlar general adjunct, nu mai corespunde din punct de vedere politic. Șefa din Inspectoratul Școlar Județean Botoșani este sora deputatului PNL, Costel Șoptică și a obținut funcția de conducere ca urmare a susținerii liberalilor.... continuare »

Discurs ca la Oscar la Inspectoratul Școlar: Fără dv. nu aș fi reușit…

Marti, 24 Iunie, 2014

După ce a fost dat citirii ordinul de numire pe funcția de conducere din cadrul Inspectoratului Școlar Județean pentru Gabriel Hârtie și după ce un val de surpriză i-a străbătut pe toți inspectorii chemați în sala de ședințe, a luat cuvântul și ….... continuare »