Azi la Botosani

ISJ Botosani

Învestire surpriză pentru adjunct la Inspectoratul Școlar cu șefă din minister

Marti, 24 Iunie, 2014

Șef nou la Inspectoratul Școlar Județean Botoșani. Celălalt  post de inspector școlar adjunct a fost ocupat prin ordin al ministrului educației ajuns la sediul instituției în cursul zilei de luni, 24 iunie 2014. Deși persoana vehiculată pentru a fi... continuare »

Imbecilitate! Premiul Tocilarului! Un fost inspector şcolar dă de pământ cu “Elevul Anului” made in Huncă – IŞJ

Marti, 17 Iunie, 2014

Modul de acordare la premiului “Elevul Anului” de către Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani este aspru criticat de către un fost inspector şcolar general adjunct. Daniel Botezatu, fiindcă despre el este vorba, e profund nemulţumit de introducerea... continuare »

Se caută ”Elevul Anului”: doritorii așteptați la Inspectoratul Școlar

Marti, 10 Iunie, 2014

Inspectoratul Școlar Județean de la Botoșani se află în căutarea a doi elevi, unul absolvent al ciclului gimnazial, celălalt al celui preuniversitar, cei mai buni dintre cei mai buni. Tinerii botoșăneni care vor fi declarați elevi ai anului 2014 sunt așteptați... continuare »

Scandal cu Poliţia la Inspectoratul Şcolar, profesor scos de oamenii legii din biroul inspectoarei generale – VIDEO & FOTOGALERIE

Vineri, 06 Iunie, 2014

Scene fără precedent vineri dimineaţă la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani, un profesor cu domiciliul în Dorohoi a fost scos de poliţişti din biroul Mihaelei Huncă. Ioan Domonco a dorit neapărat să poarte o discuţie cu inspectorul şcolar... continuare »

Anchetă internă la IȘJ în paralel cu Poliția, hoții n-au ajuns la Huncă

Luni, 26 Mai, 2014

În paralel cu cercetările efectuate de cadrele Inspectoratului de Poliție Județean va fi efectuată o anchetă internă și de către Inspectoratul Școlar Județean. Paznicul care a fost de serviciu noaptea trecută a observat faptul că sediul instituției a fost... continuare »

S-a spart sediul Inspectoratului Școlar, inspectorii scoși din birouri – FOTOGALERIE

Luni, 26 Mai, 2014

Încă un sediu de instituție călcat de hoții. Indivizii au acționat în noaptea de duminică spre luni, culmea, la un moment în care orașul era înțesat de forțe de ordine, în contextul alegerilor europarlamentare. Mai mult, sediul IȘJ Botoşani este prevăzut... continuare »

Teatrul Eminescu luat cu asalt de ucraineni: Limba este un organism viuVIDEO & FOTO

Luni, 07 Aprilie, 2014

Teatrul Mihai Eminescu a avut luni după-amiază o asistenţă de care nu are parte la fiecare spectacol. Nu a fost vorba de o piesă de teatru, ci de festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naţionale de Limbă şi Literatură Ucraineană. Ajunsă la a XXII – a... continuare »

Școala la Botoșani: Zeci de furturi, loviri și distrugeri în doar patru luni de zile

Miercuri, 26 Martie, 2014

Aproape 40 de infracțiuni în doar patru luni de zile au fost înregistrate în unitățile de învățământ de la Botoșani. Cel puțin asta reiese dintr-o situație care urmează să fie dezbătută în ședința de Colegiu Prefectural de astăzi. 36 de infracţiuni... continuare »

Anul electoral vine cu burse de 3.000 de lei în şcoli

Marti, 04 Martie, 2014

Într-un an cu două runde de alegeri guvernanţii au început deja să anunţe programe sociale care să le aducă capital electoral. Un astfel de program este iniţiat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi-i vizează pe elevii cu rezultate bune la învăţătură. ... continuare »

PNL nu simte opoziţia la IŞJ; Huncă: O echipă în care nu am ţinut cont de culori politice

Marti, 04 Martie, 2014

Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani pare să nu fie afectat de valuri de schimbări venit odată cu ultimele evenimente de pe scena politică a ţării care au dus la ruperea USL şi trecerea PNL-ului în opoziţie. Pasul pe care ar trebui să-l facă o parte dintre... continuare »

Şcolile în şantier, goană după 240 milioane euro puşi la bătaie de UE

Marti, 04 Martie, 2014

92 de şantiere se aflau în evidenţele Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani în anul 2012 pentru ca în prezent acestea să fie reduse la 34. Unităţile de învăţământ unde mai sunt necesare lucrări ar urma să fie finalizate cu fonduri europene. Cel puţin... continuare »

Repetiţie şi pentru bac cu mii de elevi de la Botoşani

Marti, 25 Februarie, 2014

Elevii botoşăneni din clasele a XI – a şi a XII – a vor susţine începând de săptămâna viitoare simulările pentru examenul naţional de bacalaureat. Acestea vor începe pe 3 martie 2014 cu proba de limba şi literatura română. Două zile mai târziu, pe... continuare »

Copiii stranierilor se întorc în Botoşani fără să ştie româneşte - AFLĂ ce face IŞJ

Marti, 25 Februarie, 2014

Peste 150 de copii care au fost plecaţi împreună cu părinţii lor în străinătate s-au întors în unităţile de învăţământ botoşănene. Un sfert dintre aceştia întâmpină greutăţi de comunicare dat fiind faptul că nu stăpânesc limba română. Elevii... continuare »

Profesorii făcuţi „infractori” la studii de Inspectoratul Şcolar

Miercuri, 29 Ianuarie, 2014

Urmare a unui caz înregistrat la o şcoală din Pomârla unde o profesoară de limba franceză îşi desfăşura activitatea ca urmare a depunerii unei diplome de licenţă falsificată, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a trimis o solicitare către toate unităţile... continuare »

2.000 de elevi botoşăneni stau acasă miercuri – AFLĂ unităţile

Marti, 28 Ianuarie, 2014

Doar două unităţi de învăţământ din judeţul Botoşani au anunţat că în decursul zilei de miercuri, 29 ianuarie 2014 se află în imposibilitatea de a-şi desfăşura orele de curs. Solicitarea a fost transmisă Inspectoratului Şcolar Judeţean care a aprobat-o. Conform... continuare »