Azi la Botosani

ISJ Botosani

Mini-vacanţă cauzată de ninsori la Botoșani: ziua de marţi cu semnul întrebării

, 26 Ianuarie, 2014

Deocamdată nu se cunoaşte la acest moment dacă decizia anunţată de ministrul educaţiei, Remus Pricopie, ca toate unităţile de învăţământ preuniversitar să fie închise pentru o perioadă de două zile, va fi aplicată în totalitate la Botoşani. Reprezentanţii... continuare »

Toate şcolile din judeţul Botoşani închise, elevii stau acasă luni, marți cu semnul întrebării

, 26 Ianuarie, 2014

Mii de elevi din judeţul Botoşani vor sta acasă luni şi marţi, 27, respectiv 28 ianuarie 2014. Asta după ce ministrul Educaţiei a anunţat în cadrul unei videoconferinţe convocată de vicepremierul Liviu Dragnea că şcolile vor fi închise în toate judeţele,... continuare »

Comitet de Urgenţă la Inspectoratul Şcolar Judeţean

, 26 Ianuarie, 2014

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean se vor întruni într-o şedinţă de urgenţă programată pentru după amiaza zilei de 26 ianuarie 2014 pentru un comandament de iarnă. Tot în această după amiază reprezentanţii IŞJ vor şti dacă există... continuare »

IȘJ ”se spală pe mâini” cu elevul bătut de la ”Arte”

Joi, 23 Ianuarie, 2014

Conducerea Liceului de Arte ”Ștefan Luchian”, din municipiul Botoșani va deschide o anchetă cu privire la cazul elevului în vârstă de 14 ani agresat ieri seară, de către tatăl unui coleg. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, ancheta... continuare »

Concurs de educaţie sexuală pentru elevii botoşăneni

Luni, 02 Decembrie, 2013

În cursul lunii octombrie, 2013 Direcţia de Sănătate Publică, (DSP) în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) au organizat un concurs de educaţie sexuală pentru elevii din clasele III-XII. La concurs au participat în primă etapă 442 de elevi... continuare »

S-a stabilit calendarul definitivatului, din noiembrie şi până în august

Marti, 19 Noiembrie, 2013

Ministerul Educaţiei Naţionale a stabilit calendarul de desfăşurare a  examenului de definitivat în învăţământ pentru anul şcolar 2013-2014. Înscrierile candidaţilor la unitatea de învăţământ au loc în perioada 15-25 noiembrie. Graficul definitivatului ... continuare »

Peste 100.000 de absenţe în două luni de şcoală, se coc controale în baruri

Marti, 19 Noiembrie, 2013

Elevii de gimnaziu şi cei de liceu din judeţul Botoşani au reuşit „performanţa” a de a înregistra peste 100.000 de absenţe de la începutul actualului an de învăţământ. Dintre acestea doar în jur de 43% sunt motivate. Inspectoratul Şcolar Judeţean... continuare »

Macaleți îngrijorat pentru elevii de la Botoșani: Verificați școală cu școală!

Marti, 05 Noiembrie, 2013

 „Vă rog să faceţi verificări şcoală cu şcoală, daţi avertismente şi, acolo unde vedeţi că nu se înţelege, aplicaţi şi sancţiuni”, a fost principala solicitare adresată de prefectul judeţului şefilor principalelor instituţii responsabile de... continuare »

Sute de dascăli botoşăneni în grevă – Huncă: Nu sunt împotriva grevei

Marti, 29 Octombrie, 2013

28 de unităţi de învăţământ de la nivelul judeţului Botoşani au intrat, conform unei situaţii transmisă de Inspectoratul Şcolar Judeţean, în grevă de avertisment începând de luni, 28 octombrie 2013. Cei aproape 640 de profesori care sunt încadraţi în... continuare »

FAZA ZILEI: Cerere la IŞJ pentru un profesor cu datorii la asociaţie : Să-l dăm afară 

Marti, 15 Octombrie, 2013

O cerere ciudată a ajuns la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani. Un grup de locatari din municipiu au semnat o petiţie care au înaintat-o acestei instituţii pentru a reclama un profesor de educaţie fizică şi sport care nu şi-ar achita datoriile la asociaţia... continuare »

Huncă a scăpat de stresul Ţurcanu după anunţul făcut chiar de Victor Ponta

Marti, 08 Octombrie, 2013

Şefa educaţiei botoşănene scapă de stresul schimbării care ar fi urmat să vină odată cu descentralizarea. Deşi proiectul de OUG privind marea descentralizare, care a fost făcut public săptămâna trecută, prevedea că Inspectoratele Şcolare Judeţene (IŞJ)... continuare »

Şefa liberală de la IŞJ lăsată fără atribuţii de inspectoarea şefa de la PSD

Vineri, 20 Septembrie, 2013

Problema atribuţiunilor de la Primăria Botoşani pare să îşi aibă corespondent şi într-o altă instituţie publică de la Botoşani care este condusă de un social-democrat. Este vorba de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) condus de Mihaela Huncă, vicepreşedinte... continuare »

Inspector nou la IŞJ, alţi patru au primit verde - TABEL

Marti, 03 Septembrie, 2013

Inspectoratul Şcolar Judeţean a prelungit detaşarea în interesul învăţământului a unui număr de patru inspectori şcolari a căror situaţie încă nu intrase în discuţie în şedinţele anterioare de Consiliu de Administraţie. De asemenea, CA al IŞJ a numit... continuare »

Ploaie de contestaţii la bacul de toamnă - LISTA

Marti, 03 Septembrie, 2013

Sute de elevi botoşăneni care au participat la examenul de bacalaureat, sesiunea august – septembrie au contestat notele obţinute în urma corectării lucrărilor. Au fost depuse aproape 600 de contestaţii provenite din cele patru centre de examen. Contestaţiile... continuare »

Jale la bacul de toamnă: un sfert din candidaţi a promovat

Luni, 02 Septembrie, 2013

Rezultate ruşinoase la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an. Nici măcar un sfert dintre tinerii care s-au înscris pentru a-şi încerca norocul din nou la examenul de maturitate nu a reuşit să obţină note de promovare. La examenul național... continuare »