Azi la Botosani

ISJ Botosani

Examenul scris de maturitate fentat de peste 150 de elevi

Marti, 27 August, 2013

Aproximativ 870 de elevi botoşăneni s-au înscris pentru a participa la prima probă scrisă din examenul de bacalaureat, seria a doua, respectiv cea la limba şi literatura română care şi-a luat startul ieri, luni, 26 august 2012. S-au înscris un număr exact... continuare »

Ministerul a publicat rezultatele finale la titularizare: LISTA COMPLETĂ

Joi, 08 August, 2013

Dascălii botoşăneni care au participat la examenul naţional de titularizare şi au depus contestaţii pot afla rezultatele finale ale lucrărilor astăzi, joi 8 august 2013 după ce Ministerul Educaţiei a publicat lista finală cu notele candidaţilor. S-au arătat... continuare »

Zeci de dascăli au ieşit din examenul de titularizare

Marti, 30 Iulie, 2013

Aproape 60 de cadre didactice botoşănene care s-au înscris pentru examenul naţional de titularizare din acest an s-au declarat învinse de  complexitatea subiectelor şi au părăsit sălile de examen la aproximativ o oră de la luarea la cunoştinţă a acestora. Au... continuare »

Titularizare la Botoşani cu sute de candidaţi şi mister total la IŞJ

Marti, 30 Iulie, 2013

Aproximativ 700 de cadre didactice botoşănene se află în aceste momente  în examenul de titularizare programat pentru astăzi, 30 iulie 2013. Centrele de examen au fost stabilite pentru Colegiu AT Laurian şi Liceul cu Program Sportiv. Au fost validaţi pentru... continuare »

RVG – bani şi de pe vii, şi de pe morţi : statul jupuit de miliarde de lei vechi pe spatele elevilor

Marti, 09 Iulie, 2013

Banii încasaţi de SC RVG Speed SRL de la stat pe spatele deportaţilor şi persecutaţilor, dintre care unii erau decedaţi la data la care teoretic erau plimbaţi pe litoral, nu reprezintă singura metodă prin care firma la care senatorul PNL Botoşani Viorel Grigoraş... continuare »

Zeci de elevi sub 2 la Evaluarea Naţională, 10 au luat doar fetele – STATISTICA JUDEŢEANĂ

, 30 Iunie, 2013

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani a centralizat rezultatele la Evaluarea Naţională de la toate unităţile de învăţământ din judeţ. Statistica a scos la iveală faptul că 34 de elevi nu au luat sub 2. Aceasta înseamnă, ţinând... continuare »

Geniile junior premiate de Huncă, planuri mari pentru viitor

Vineri, 28 Iunie, 2013

În cadrul festivităţii de decercare a titlului „Elevul anului 2013”, cei doi câştigători, Iuliana Parasca şi Silviu Cucuiet, au făcut câteva dezvăluiri cu privire la planurile lor de viitor în ceea ce priveşte studiile. Eleva anului vrea la LondraDeşi... continuare »

Elevii anului 2013 premiaţi de şefa învăţământului - FOTOGALERIE

Vineri, 28 Iunie, 2013

Trei elevi botoşăneni au fost premiaţi astăzi de Mihaela Huncă, inspectorul şcolar general, pentru rezultatele  foarte bune la învăţătură. Doi dintre premianţi au fost desemnaţi „Elevul anului” 2013, al treilea fiind cel de anul trecut. Cătălin... continuare »

Procese mamut, pe miliarde de lei vechi la IŞJ, pentru banii europeni ai inspectorilor, şefa educaţiei cap de listă cu 1,2 miliarde

Marti, 25 Iunie, 2013

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani se confruntă cu o situaţie mai rar întâlnită. O mulţime de foşti şi actuali inspectori şcolari, foşti şi actuali conducători ai IŞJ, au dat în judecată instituţia într-un diferend financiar. Unii dintre aceştia... continuare »

Încă o demisie la Inspectoratul Şcolar

Vineri, 21 Iunie, 2013

Social-democrata din fruntea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani mai scapă de unul dintre angajaţii rămaşi de pe vremea fostei şefe a educaţiei. Constantin Astancăi, inginer la compartimentul de investiţii din cadrul instituţiei, a renunţat la post.... continuare »

Dublă anchetă pentru un elev pălmuit de profesor

Miercuri, 05 Iunie, 2013

Săptămâna trecută părinţii unui elev de clasa a V -a de la şcoala din localitatea Nicşeni au acuzat profesorul de matematică, care este şi dirigintele copilului, că l-ar fi agresat, lovindu-l cu palma peste cap. În urma acestor acuzaţii aduse cadrului didactic... continuare »

Şefii educaţiei botoşănene trec prin „perioadă de foc”

Marti, 28 Mai, 2013

Dat fiind faptul că se apropie finalul anului de învăţământ 2012-2013, la nivelul unităţilor şcolare vor avea loc mai multe inspecţii tematice privind situaţia acestui an şi cea a examenelor naţionale care se apropie. În opinia şefei educaţiei botoşănene... continuare »

Îmbulzeală la Laurian pentru validarea dosarelor la titularizare – FOTOGALERIE

Joi, 23 Mai, 2013

Zeci de cadre didactice au fost nevoite să aştepte câteva ore bune la coada formată în incinta Colegiului Naţional AT Laurian pentru a-şi putea valida dosarele pentru concursul de titularizare organizat în acest an de Inspectoratul Şcolar Judeţean. Unele persoane... continuare »

Cuplul Mihaela și Ioan Huncă, proiect pe banii UE și concediu la Barcelona

Marti, 21 Mai, 2013

Inspectorul şcolar general şi alţi zece inspectori au efectuat timp de o săptămână o vizită în Spania, în cadrul unui program european. Alături de toţi aceştia, printre excursioniştii în Catalunya s-a regăsit şi un singur direct de şcoală. Incredibilă... continuare »

Ada Macovei regretată de un şef de partid de la Botoşani

Marti, 14 Mai, 2013

Fostul inspector şcolar general, Ada Macovei pare să atragă mai nou un val de simpatie în rândul unor oameni politici de la Botoşani. Cel care i-a adus o serie de laude este nimeni altul decât liderul liberal, Florin Ţurcanu care a menţionat că a văzut-o pe fosta... continuare »