Azi la Botosani

ISJ Botosani

Învăţătoare "bătăuşă" scăpată prin lege de pedeapsă

Marti, 14 Mai, 2013

Un cadru didactic de la şcoala din Tulbureni a scăpat de sancţiunea care i-a fost acordată de comisia de disciplină întrunită la nivelul unităţii de învăţământ după o scăpare legislativă a membrilor acesteia. Învăţătoarea în cauză era acuzată că... continuare »

Huncă şi jumătate dintre inspectorii şcolari plecaţi la Barcelona

Marti, 14 Mai, 2013

Inspectorul şcolar general dar şi alţi 10 inspectori din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean se află timp de o săptămână într-o vizită în Spania, în cadrul unui program cu finanţare europeană. Este vorba despre programul Sectorial Leonardo da Vinci, „Învăţare... continuare »

Zeci de mii de elevi botoşăneni scapă de o sâmbătă de şcoală

Marti, 07 Mai, 2013

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) a anunţat în cursul zilei de astăzi, 7 mai 2013 modul în care zecile de mii de elevi de la nivelul judeţului Botoşani vor recupera materia pentru ziua de 3 mai în care şcolile au fost închise. Astfel,... continuare »

Sute de elevi mărşăluiesc prin oraş împotriva drogurilor

Miercuri, 03 Aprilie, 2013

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog - MAI organizează în data de 04 aprilie 2013, în cadrul Programului” Să ştii mai multe, să fii mai bun”, o zi de prevenire a consumului de... continuare »

Simularea la română, între 5% şi 85%, cu o surpriză de proporţii de la Plopeni - LISTA

Marti, 19 Martie, 2013

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) a făcut marţi publice rezultatele la simlarea examenului de bacalaureat pentru limba română, La aceasta au luat parte 28 de unităţi de învăţământ din întreg judeţul, care au reunit aproape 3.500 de elevi. Cele mai mari... continuare »

Mihaela Huncă, săgeţi ironice către directorii de şcoli – AFLĂ ce le-a spus

Vineri, 22 Februarie, 2013

În cadrul şedinţei de lucru care a avut loc vineri, 22 februarie 2013 în aula Colegiului Naţional AT Laurian au existat şi momente cu picanterii. După ce şeful de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi a fost cel care a dat startul „criticilor” cu privire la... continuare »

Liberalii propun ca şcolile să nu mai dea la Primărie banii din chirii

Vineri, 15 Februarie, 2013

Grupul liberal din cadrul USL vrea să înainteze o propunere către Consiliul Local prin care unităţile de învăţământ să poată păstra sumele obţinute din închirierea sălilor de sport şi mai mult decât atât să aibă posibilitatea să poată închiria şi... continuare »

Adjuncţii de şcoli ocoliţi de „sabia schimbărilor” la IŞJ - LISTA

Joi, 14 Februarie, 2013

Spre deosebire de directorii unităţilor de învăţământ din judeţul Botoşani unde au fost efectuate modificări masive de către Inspectoratul Şcolar Judeţean de la începutul acestui an şcolar, adjuncţii din şcoli au răsuflat însă uşuraţi. De la data... continuare »

Aspiranţii la titlul de „profesori emeriţi” puşi în stand-by de minister

Marti, 12 Februarie, 2013

Inspectoratul Şcolar Judeţean a primit o notă din partea Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) prin care s-a adus la cunoştinţă faptul că nici în decursul acestui an şcolar nu vor fi organizate examene pentru acordarea titlului de profesor emerit. Acest aspect... continuare »

Inspectorii şcolari în control la două unităţi de învăţământ - AFLĂ care

Marti, 12 Februarie, 2013

Două unităţi şcolare din municipiu fac obiectul unor inspecţii generale efectuate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean. Este vorba despre Şcoala Gimnazială Sf. Maria (Şcoala nr. 13) şi Liceul Tehnologic Alexandru cel Bun (fost Textil) din Botoşani.... continuare »

Cadre didactice „cernute” de minister la examenele pentru grade

Marti, 12 Februarie, 2013

Modificări legislative în cazul examenelor pentru obţinerea primelor două grade în sistemul educaţional. Cadrele didactice care vor participa la aceste teste pentru a putea obţine un grad superior în sistem vor trebui să fie mai pregătiţi din punct de vedere... continuare »

Ministerul a modificat criteriile la acordarea gradaţiilor de merit – AFLĂ cum

Marti, 15 Ianuarie, 2013

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat metodologia de acordare a gradaţiilor de merit în sistemul educaţional din acest an. Astfel, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, noua metodologie prevede o serie de modificări ale criteriilor de acordare... continuare »

Şcoli închise de viscol şi ninsoare – LISTA COMPLETĂ

Miercuri, 12 Decembrie, 2012

După ce luni, 10 decembrie 2012 au fost suspendate cursurile în mai multe unităţi şcolare din judeţul Botoşani, aceeaşi măsură a fost aplicată şi în ziua de 12 decembrie 2012 când judeţul Botoşani se află din nou sub incidenţa unui Cod Galben de ninsoare... continuare »

Ziua Octav Onicescu marcată cu viitor cetăţean de onoare a oraşului

Marti, 27 Noiembrie, 2012

Cu prilejul împlinirii a 120 de ani de la nașterea academicianului Octav Onicescu, Inspectoratul Școlar Botoșani, Societatea de Științe Matematice din România - Filiala Botoșani, Primăria Municipiului Botoșani, Consiliul Județean Botoșani și Muzeul Județean... continuare »

Cinci directori de şcoli pe picior de plecare  - AFLĂ de când

Marti, 20 Noiembrie, 2012

Seria directorilor unităţilor de învăţământ din Botoşani este continuată şi în luna decembrie din acest an, pe picior de plecare din posturile de conducere aflându-se cinci persoane. Acestora urmează a le expira mandatele în ultima lună din acest an. În... continuare »