Azi la Botosani

ISJ Botosani

Deputata PNL se pune în calea ”Supremei” la concursul pentru șefia Inspectoratului Școlar

Marti, 10 Februarie, 2015

Se solicită oprirea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de inspector școlar, despre care se spune că ar fi ilegale. Cei care solicită acest lucru sunt liberalii prin vocea Ralucăi Turcan care afirmă într-un comunicat remis către HotNews.ro că, potrivit... continuare »

Postul Mihaelei Huncă și alte zeci de posturi de inspector scoase la concurs – CONDIȚIILE

, 08 Februarie, 2015

La aproape trei ani de la data la care Mihaela Huncă a preluat conducerea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), Ministerul Educației și Cercetării Științifice (MECS) scoate funcția la concurs. Nu doar cea ocupată de PSD-ista de la Botoșani, ci toate cele... continuare »

IATĂ câte școli din Botoșani au nevoie de un transport în comun pentru elevi

Luni, 02 Februarie, 2015

Transportul elevilor către şi dinspre şcoală se va putea face şi cu autobuzul  şcolar. Ministerul dezvoltării regionale şi administraţiei publice a anunţat că a fost instituit cadrul legal pentru achiziţionarea unui număr de 100 de mini-autocare ce... continuare »

S-ar cere tablete la școală, Inspectoratul Școlar așteaptă reclamații oficiale

Marti, 13 Ianuarie, 2015

Tehnologia nu numai că ajută copiii noii generații să se dezvolte altfel dar și obligă părinții la o serie de cheltuieli din ce în ce mai mari. Deja în unele unități de învățământ din municipiu, dascălii de la clasele primare ar impune obligativitatea... continuare »

Manualele digitale au ajuns și la Botoșani: Oficial au acces și elevii de la sate

Marti, 13 Ianuarie, 2015

”Este foarte bine că societatea se dezvoltă, nu putem folosi tăblițe ca acum 60 de ani”, spune Mihaela Huncă vis a vis de manualele electronice care sunt utilizate de unele clase primare, la cursuri. Ne aliniem tehnologiei avansate și ușor, ușor intrăm... continuare »

Instituția lui Huncă a intrat în criză… de oboseală – VEZI cine spune asta

Miercuri, 07 Ianuarie, 2015

Criza de informații de la Inspectoratul Școlar Județean de la Botoșani a fost observată și de un fost inspector general adjunct. Daniel Botezatu a criticat un comunicat de presă emis la începutul acestui an de instituția păstorită de PSD-ista Mihaela Huncă.... continuare »

O instituție publică și o societate cunoscută din Botoșani fac angajări – LISTA

Luni, 22 Decembrie, 2014

Lista cu aproape 200 de locuri de muncă a fost făcută publică de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) pentru botoșănenii care nu și-au găsit încă un job. Astfel, cei interesați pot consulta documentul de mai jos în detaliu pentru... continuare »

Lui Onișa aproape i-au dat lacrimile la ședință când s-a dezis de soții Huncă

Luni, 22 Decembrie, 2014

La seria interpelărilor a luat cuvântul și consilierul local, independent momentan, Paul Onișa. El a vorbit despre acțiunea de premiere a celor mai buni sportivi de la Botoșani care provin de la Liceul cu Program Sportiv. Fostul conservator a spus că a fost... continuare »

ACUM: Subprefectul de judeţ îi „trage de urechi” pe directorii „discreţi” în activitate, Consiliul Judeţean este absent - FOTOGALERIE

Vineri, 19 Decembrie, 2014

La ședința de Colegiu Prefectural de astăzi, 19 decembrie 2014, s-au întâlnit directori și reprezentanți ai instituțiilor publice din Botoșani, în frunte cu subprefectul Gelu Ţigănucă. S-au împărțit mulţumiri, dar și dojane deopotrivă. Subprefectul de... continuare »

De-a râsul curcilor : Inspectoarea lui Huncă cu acuzele de plagiat ar putea scăpa basma curată

Marti, 16 Decembrie, 2014

Exemplul lui Victor Ponta care a anunțat că renunță la titlul de doctor în drept ca urmare a acuzelor de plagiat nu este urmat și la Botoșani în cazul inspectorului școlar căruia i se aduc învinovățiri similare. Botoșăneanul a semnalat la începutul... continuare »

ACUM: La Prefectură se discută despre plata salariilor din sistemul de învăţământ - FOTO

Marti, 09 Decembrie, 2014

Astăzi, 9 decembrie 2014, într-o videoconferinţă susţinută la Prefectura Botoșani, oficiali judeţeni primesc informaţii cu privire la măsurile luate de administraţiile publice în ceea ce privește repartizarea sumelor din excedentul bugetar. Prefectul judeţului... continuare »

Scandalul cu iz sexual de la Săveni, cu profesoara de franceză a căpătat o altă nuanță: Relație dusă la alt nivel într-o excursie  – VIDEO

Luni, 17 Noiembrie, 2014

În data 14 noiembrie 2014, un scandal sexual a luat amploare la un liceu din orașul Săveni, acolo unde o profesoară de 30 de ani care predă limba franceză a fost acuzată că a depășit limita profesor-elev cu un băiat de clasa a IX - a. Aceasta l-ar fi sedus... continuare »

Lovitură cât 5.000 de voturi în week-end – ul alegerilor – DOCUMENTUL care circulă prin Botoşani

, 16 Noiembrie, 2014

Încheiată oficială în zorii zilei de sâmbătă, campania electorală pentru turul II al alegerilor prezidenţiale continuă inclusiv în ziua scrutinului. Opoziţia de la Botoşani a intrat în posesia unui document trimis de la Inspectoratul Şcolar Judeţean... continuare »

SCANDAL cu iz sexual la liceul din Săveni: O profesoară, acuzată că ar fi hărțuit un elev minor

Vineri, 14 Noiembrie, 2014

O profesoară de la liceul „Dr. Mihai Ciucă” din Săveni este acuzată că ar fi hărțuit sexual un elev de clasa a IX-a. Câteva cadre didactice de la liceul din Săveni au sesizat conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Botoșani cu privire la comportamentul... continuare »

Absolvenți de liceu invitați la o competiție pentru ”Bursa tânărului cercetător” – AFLĂ criteriile de eligibilitate

Vineri, 14 Noiembrie, 2014

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani (IȘJ) informează printr-un comunicat de presă faptul că a fost lansată competiția dedicată Bursei Tânărului Cercetător, care are ca scop susținerea absolvenților de liceu, promoția 2014. Sunt vizați în mod special... continuare »