Azi la Botosani

ISJ Botosani

Campanie dedicată strângerii legumelor pentru copiii aflați în dificultate – AFLĂ când

Vineri, 14 Noiembrie, 2014

În perioada 17-21 noiembrie 2014, se va organiza campania socială de sprijinire a copiilor aflați în dificultate ”Săptămâna legumelor și a fructelor donate”. Această campanie se va desfășura în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC)... continuare »

Elevii din clasa a IX-a își mută lecțiile în mediul rural : transfer cerut în afara municipiului

Miercuri, 12 Noiembrie, 2014

Tot mai mulți copii de clasa a IX-a solicită transferul de la liceele din municipiu, în special din cauza situației materiale precare. Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Botoșani a aprobat 30 de cereri formulate de părinții care... continuare »

COINCIDENȚĂ?: Vin banii chiar înainte de alegeri: profesorii primesc în sfârșit cei 150 de euro

Luni, 10 Noiembrie, 2014

Profesorii botoșăneni au început de astăzi, 10 noiembrie 2014, să primească ajutorul financiar de 150 de euro oferit de Ministerul Educației, sprijin despre care se vorbește încă din luna septembrie a acestui an. Personalul didactic și auxiliar își va... continuare »

Să nu mai fim de rușine : Elevii din anii terminali se pregătesc suplimentar pentru examene

Marti, 04 Noiembrie, 2014

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Botoșani se pregătește, odată cu elevii, de întâmpinarea examenelor naționale. Elevii din clasele terminale la nivel de gimnaziu și liceu au șansa de a se pregăti suplimentar pentru examenul de evaluare națională, respectiv... continuare »

Huncă mai bifează niște inspecții tematice în școli

Vineri, 31 Octombrie, 2014

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) de la Botoșani a anunțat că va efectua o serie de controale în unitățile de învățământ din municipiul sau județul Botoșani. Scopul acestora ar fi de verificare a modului în care cadrele didactice sunt... continuare »

Sute de debutanți de la Botoșani au pus burta pe carte pentru definitivare

Marti, 28 Octombrie, 2014

Aproximativ 300 de cadre didactice debutante de la nivelul județului Botoșani intră în febra examenelor de definitivare din sistemul educațional. Conform calendarului în perioada 27 octombrie -21 noiembrie 2014 cadrele didactice se pot înscrie la concursuri.... continuare »

Huncă ofticată rău cu violența din școli : Ce se face la școală se dărâmă în familie

Vineri, 24 Octombrie, 2014

Unul dintre punctele de dezbatere din Colegiul Prefectural de vineri, 24 octombrie 2014 a fost privitor la actele de violență care au loc în unități de învățământ și care au înregistrat o creștere anul acesta față de anul trecut. Inspectorul școlar... continuare »

Campanie electorală: Bani și pentru locuri de muncă prin Inspectoratul Școlar Județean

Marti, 14 Octombrie, 2014

900 de lei pe lună pentru studii medii, respectiv 1.300 de lei. Aceștia sunt banii de care pot beneficia tinerii care au absolvit o formă de învățământ și care nu își găsesc un loc de muncă. Statul acordă această subvenție angajatorului care încadrează... continuare »

Huncă se laudă că instituția pe care o conduce a primit un premiu de excelență la Marriott

Miercuri, 01 Octombrie, 2014

Potrivit unui comunicat de presă trimis de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Botoșani ieri, 30 septembrie 2014, a avut loc la JW Marriott Grand Hotel din București, cea de-a doua ediție a Galei Premiilor ”Edumanager.ro”, acolo unde instituția botoșăneană... continuare »

Inspectoarea cu damf de plagiat ținută în brațe la Inspectorat

Marti, 30 Septembrie, 2014

Deși a trecut aproape o lună de zile de la sesizarea Inspectoratului Școlar Județean cu privire la acuzele de plagiat care i se aduc Crinei - Cristina Muraru, inspector școlar pe disciplina monitorizarea curriculumului descentralizat, nici până la acest moment... continuare »

Huncă vede în regulă porțile ferecate de la Eminescu, iar chioșcarii-i dă unei alte instituții

Marti, 30 Septembrie, 2014

O echipă formată din inspectori școlari analizează în prezent situația înregistrată la Colegiul Naționale Mihai Eminescu unde elevi și părinți se plâng de faptul că porțile unității de învățământ au fost ferecate cu lacăte timp de șase, șapte... continuare »

ŞOCANT: Profesor de la liceul special acuzat că bate orfanii cu sârma; anchete şi proces - FOTOGALERIE

Vineri, 26 Septembrie, 2014

Acuze grave îi sunt aduse unui cadru didactic care predă psihopedagogie specială în cadrul Liceului Tehnologic Sfântul Stelian de la Botoșani. Liviu Zăiceanu a fost sancționat după ce s-a constatat că ar fi lovit copii instituționalizați cu o sârmă. Același... continuare »

Elevi și profesori premiați la Gala Excelenței în Educație - AFLĂ când

Joi, 25 Septembrie, 2014

Potrivit unui comunicat de presă trimis de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, mâine va avea loc un eveniment important atât pentru elevi cât și pentru dascăli. Cei care s-au făcut remarcați la olimpiade și concursuri vor beneficia de o... continuare »

Educație ca la grădiniță : Tabloul Adei Macovei pus înapoi pe perete la IȘJ

Miercuri, 17 Septembrie, 2014

Gesturi infantile în ciuda pretențiilor la Inspectoratul Școlar Județean. Fotografia înrămată a fost inspector școlar general a reapărut pe perete, după ce Botoșăneanul a scris despre ultima ”ispravă” a actualei ocupante a funcției de conducere. Oficial,... continuare »

Răzbunare până pe perete: Tabloul Adei Macovei dat jos de la Inspectoratul Şcolar – FOTOGALERIE

Miercuri, 10 Septembrie, 2014

Doi ani şi vreo trei luni par să fi fost insuficienţi pentru conducătoarea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) ca să se împace cu trecutul. După ce la câteva săptămâni după preluarea şefiei IŞJ Botoşani refuza să permită accesul în instituţie... continuare »