Azi la Botosani

ISJ Botosani

Inspectoarea de la IȘJ cu plagiatul băgată în comisia de etică

Marti, 09 Septembrie, 2014

Inspectoratul Școlar Județean a luat, aparent, atitudine vis a vis de acuzele care i se aduc unuia dintre inspectorii școlari care fac parte din noua echipă din cadrul instituției în noul an școlar. Crina - Cristina Muraru a fost numită inspector școlar pe disciplina... continuare »

Bani și în 2014 pentru liceenii nevoiași - CALENDARUL

Marti, 09 Septembrie, 2014

Ministerul Educației Naționale confirmă și anul acesta programul prin care se dorește sprijinirea financiară a elevilor care au o situație materială precară acasă. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean calendarul de desfășurare a fost deja publicat... continuare »

Inspectoare şcolară copy-paste, ABC-ul criticii literare sau ABC-ul copierii cuvânt cu cuvânt?

Luni, 08 Septembrie, 2014

Noua echipă de inspectori cu care instituţia cea mai importantă a învăţământului botoşănean va începe anul şcolar are şi un profesor asupra căruia planează suspiciuni serioase de plagiat. Provine de la Şcoala Gimnazială 10 Botoşani şi, culmea, este... continuare »

Sute de note modificate în urma contestațiilor la bac - AFLĂ procentul de promovabilitate

Joi, 04 Septembrie, 2014

În urma contestațiilor depuse la examenul de bacalaureat din toamnă, unii candidați din Botoșani au avut norocul de a-și ridica nota cu câteva sutimi, iar alții din contră, s-au trezit cu nota scăzută. Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul... continuare »

Sute de catedre încă fără profesori anul acesta, pensionari preferați necalificaților

Marti, 02 Septembrie, 2014

Cu aproximativ două săptămâni de zile înainte de începerea cursurilor în unitățile de învățământ de la Botoșani, zeci de catedre sunt încă libere. Cele mai deficitare discipline sunt educatorii și învățătorii. ”La această oră mai avem 210 posturi... continuare »

Ploaie de contestații la bacul de toamnă

Marti, 02 Septembrie, 2014

Luni, 1 septembrie 2014 la scurt timp după afișarea rezultatelor parțiale la examenul național de bacalaureat, și-au contestat notele obținute în jur de 310 elevi botoșăneni care au participat la sesiunea de toamnă a acestui concurs. Potrivit datelor furnizate... continuare »

Doi inspectori școlar și doi directori numiți la Inspectoratul Școlar - AFLĂ-i

Luni, 01 Septembrie, 2014

Început de săptămână cu numiri noi la Inspectoratul Școlar Județean. Componenții Consiliului de Administrației al instituției s-au întrunit pentru numirea, pe funcții de conducere, a încă patru persoane. Astăzi, 1 septembrie 2014, în ședința Consiliului... continuare »

Nu mai suntem proștii țării – AFLĂ procentul de promovabilitate la bacul de toamnă

Luni, 01 Septembrie, 2014

Deși nu ne fac cinste, se poate și mai rău. Inspectoratul Școlar Județean a centralizat rezultatele parțiale ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă. Județul Botoșani a avut un număr total de 996 de candidați cu un procent de promovabilitate de peste... continuare »

”Decapitări” de inspectori școlari la IȘJ – cinci mutări în echipă

Vineri, 29 August, 2014

Echipa de inspectori școlari pentru anul școlar 2014 – 2014 a suferit o serie de modificări în cadrul Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean care s-a întrunit vineri, 29 august 2014. Așa cum au obișnuit cei de la Inspectoratul Școlar... continuare »

50 de locuri pentru dascălii care vor în corpul de experți – CALENDARUL

Miercuri, 20 August, 2014

Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, în perioada 20 august - 6 octombrie 2014, se va desfășura concursul de selecție a cadrelor didactice pentru constituirea corpului național de experți în management educațional, seria a VII-a.... continuare »

Huncă către prefect : Din păcate încă există școli fără WC și apă curentă

Miercuri, 20 August, 2014

Situația privitoare la pregătirile pentru noul an școlar a fost adusă în atenție în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural de miercuri, 20 august 2014. Mihaela Huncă a luat cuvântul și a prezentat principalele aspecte care țin de noul an școlar care va... continuare »

Pe ultima sută de metri : peste 500 de catedre încă neocupate la Botoșani

Marti, 19 August, 2014

Cu mai puțin o lună de zile până la începerea noul an școlar, la Botoșani peste 500 de catedre sunt încă neocupate. Stau la rând pentru a primi un post în învățământ un număr de 120 de profesori care anul acesta au luat notă de trecere la titularizare.... continuare »

Un profesor botoșănean merge singur - singurel în Franța

Marti, 19 August, 2014

Un singur cadru didactic de la Botoșani și care activează la Colegiul Național at Laurian din municipiu va pleca pentru o perioadă de aproape două săptămâni de zile în ”țara vinului”. În cadrul programul de cooperare bilaterală lingvistică și educațională... continuare »

Două centre de examinare pentru bacalaureatul din toamnă - DOCUMENT

Miercuri, 13 August, 2014

Elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea de vară mai au posibilitatea de a lua o notă de trecere în toamnă, într-unul din centrele puse la dispoziție de Inspectoratul Școlar Județean Botoșani. Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul... continuare »

Fost șef la Inspectoratul Școlar : Mulți directori de școli nu cunosc legislația

Joi, 07 August, 2014

Un fost inspector școlar general adjunct susține că, în urma vizitelor pe care le-a efectuat în școlile din județ a constatat faptul că unii directori de școli nu prea au cunoștințe ... legislative. Prin această cale, se dorește a se trage un semnal de... continuare »