Azi la Botosani

Liga Sindicatelor din Invatamant

Școli desființate, profesori lăsați fără catedră la Botoșani : AFLĂ cum e posibil

Miercuri, 22 Iulie, 2015

O problemă gravă cu care se confruntă sistemul educațional, la ora actuală, a fost dezbătută miercuri, 22 iulie 2015 de președintele Ligii Sindicatelor de Învățământ din Botoșani. Liviu Axinte a declarat că numărul mic de copii în învățământ... continuare »

Banii „mânjiți” de roșu stau bine mai bine-n buzunar: profesorii acceptă cei 150 de euro din campanie

Miercuri, 19 Noiembrie, 2014

Acum aproximativ o săptămână, un profesor de la Liceul Teoretic „Grigore Antipa” din Botoșani, refuza să primească cei 150 de euro oferiți de Ministerul Educației prin programul POSDRU „Dezvoltarea carierei didactice”. Cadrul didactic nu a vrut să... continuare »

Haos cu admiterea la liceu, elevii de 2 trimiși de școli profesionale la…liceu

Joi, 17 Iulie, 2014

Reforma din sistemul educațional pe care și-a dorit-o fiecare ministru politic nu a făcut altceva decât să creeze un adevărat haos în realitate. S-a ajuns la situația în care să fie admiși la liceu elevi cu medii de 2, 3 sau 4. Deși a fost o propunere... continuare »

Se pregătesc în „luna cadourilor” de grevă generală şi profesorii

Miercuri, 27 Noiembrie, 2013

Nu numai sindicaliştii din sănătate anunţă oprirea activităţii ca urmare a unor acţiuni de protest. Un alt segment de activitate nemulţumit de actuala guvernare este cel educaţional unde există discuţii pentru declanşarea unei greve generale la începutul lunii... continuare »

Soluţie pentru înlăturarea „atenţiilor” la examene naţionale: AFLĂ care

Sambata, 08 Iunie, 2013

Preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ (LSI) Botoşani militează pentru remunerarea mai consistentă a cadrelor didactice care fac parte din comisiile aferente examenelor naţionale. Asta cel puţin prin prisma responsabilităţii pe care o poartă. Până... continuare »