Azi la Botosani

Liviu Axinte

Doi primari datori vânduți la profesorii care merg cu autobuzul

Miercuri, 02 Septembrie, 2015

Problema decontării navetei cadrelor didactice încă persistă la Botoșani, iar liderul sindical Liviu Axinte spune că s-a cerut sprijinul autorităților locale pentru a remedia această problema. Sunt procese pe diferite perioade Președintele Ligii Sindicatelor... continuare »

Sindicatele din învățământ, propunere către minister: Școlile să iasă de sub umbrela Primăriei

Miercuri, 02 Septembrie, 2015

Președintele Ligii Sindicatelor de la Botoșani a declarat astăzi, 2 septembrie 2015, că s-a înaintat o propunere la minister conform căreia școlile să iasă din umbrela primăriilor. Motivul stă în plata salariilor cadrelor școlare. Potrivit lui Liviu... continuare »

Repartizări de posturi pentru catedrele din școli la Colegiul Laurian: FOTOGALERIE de la ședința publică

Miercuri, 26 August, 2015

Sute de cadre didactice s-au adunat astăzi, 26 august 2015, în Aula Magna din incinta Colegiului Naționat A.T. Laurian Botoșani pentru a fi repartizați în școli sau pentru a-și prelungi contractele de muncă. Astfel, startul ședinței s-a dat în... continuare »

Școli desființate, profesori lăsați fără catedră la Botoșani : AFLĂ cum e posibil

Miercuri, 22 Iulie, 2015

O problemă gravă cu care se confruntă sistemul educațional, la ora actuală, a fost dezbătută miercuri, 22 iulie 2015 de președintele Ligii Sindicatelor de Învățământ din Botoșani. Liviu Axinte a declarat că numărul mic de copii în învățământ... continuare »

Titularizare cu ”brio” la Botoșani: Rezultate bune, 10, 9, 8, 7, sunt multe note bune

Miercuri, 22 Iulie, 2015

Aspiranții la titlul de profesori, din Botoșani s-au descurcat cu brio la examenul de titularizare, iar notele obținute de aceștia au fost cât se poate de mulțumitoare pentru conducerea Ligii Sindicatelor de Învățământ din Botoșani (LSI).     ... continuare »

Banii „mânjiți” de roșu stau bine mai bine-n buzunar: profesorii acceptă cei 150 de euro din campanie

Miercuri, 19 Noiembrie, 2014

Acum aproximativ o săptămână, un profesor de la Liceul Teoretic „Grigore Antipa” din Botoșani, refuza să primească cei 150 de euro oferiți de Ministerul Educației prin programul POSDRU „Dezvoltarea carierei didactice”. Cadrul didactic nu a vrut să... continuare »

Profesorii și promisiunile electorale : 150 de euro acordați... în vise

Miercuri, 22 Octombrie, 2014

Deocamdată nu se știe cum și când vor fi împărțiți cadrelor didactice și auxiliare cei 50 de milioane de lei acordați în cadrul Programului Operaţional Sectorial privind Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). Guvernul a anunțat astăzi, 22 octombrie 2014,... continuare »

Pomana electorală ajunge și în educație : Euro pentru toți profesorii

Miercuri, 27 August, 2014

Cu aproximativ trei luni de zile înainte de alegerile prezidențiale au început să curgă și promisiunile. Pe lângă pensii sociale mai mari sau bilete de tratament timpurii, miniștrii social democrați se gândesc și la profesori. Ministrul educației Remus... continuare »

Haos cu admiterea la liceu, elevii de 2 trimiși de școli profesionale la…liceu

Joi, 17 Iulie, 2014

Reforma din sistemul educațional pe care și-a dorit-o fiecare ministru politic nu a făcut altceva decât să creeze un adevărat haos în realitate. S-a ajuns la situația în care să fie admiși la liceu elevi cu medii de 2, 3 sau 4. Deși a fost o propunere... continuare »

Ceaţă pe consiliile de administraţie din şcoli

Miercuri, 12 Februarie, 2014

Sindicaliştii din educaţie botoşăneni au cerut clarificări Ministerului Educaţiei Naţionale cu privire la modul de constituire a consiliilor de administraţie din unităţile de învăţământ preuniversitar care în prezent funcţionează diferit de la o şcoală... continuare »

Profesorii făcuţi „infractori” la studii de Inspectoratul Şcolar

Miercuri, 29 Ianuarie, 2014

Urmare a unui caz înregistrat la o şcoală din Pomârla unde o profesoară de limba franceză îşi desfăşura activitatea ca urmare a depunerii unei diplome de licenţă falsificată, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a trimis o solicitare către toate unităţile... continuare »

Se pregătesc în „luna cadourilor” de grevă generală şi profesorii

Miercuri, 27 Noiembrie, 2013

Nu numai sindicaliştii din sănătate anunţă oprirea activităţii ca urmare a unor acţiuni de protest. Un alt segment de activitate nemulţumit de actuala guvernare este cel educaţional unde există discuţii pentru declanşarea unei greve generale la începutul lunii... continuare »

Prefectul, discurs cu „hachiţe” la alegerile sindicatului din educaţie

Vineri, 22 Noiembrie, 2013

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a apreciat invitaţie primită de partenerul de dialog social, Liviu Axinte care candidează astăzi pentru un al doilea mandat în fruntea Ligii Sindicatelor din Învăţământ. Prefectul s-a adresat şi invitaţilor sosiţi... continuare »

ACUM: Alegeri la LSI cu prefect şi senator PSD din capitală - FOTOGALERIE

Vineri, 22 Noiembrie, 2013

Liga Sindicatelor din Învăţământ de la Botoşani îşi alege astăzi noua structură de conducere pentru un nou mandat de cinci ani de zile. Conferinţa Judeţeană de Alegeri a fost demarată vineri, 22 noiembrie 2013 cu începere de la ora 9:00 în sala Mihai Eminescu... continuare »

Referendum în şcoli pentru grevă ca-n spitale

Miercuri, 20 Noiembrie, 2013

Conducerea Ligii Sindicatelor din Învăţământ (LSI) a anunţat că va declanşa un referendum în unităţile de învăţământ din municipiul şi judeţul Botoşani pentru a consulta gradul de nemulţumire al membrilor de sindicat în eventualitatea intrării în... continuare »

Pagina 1  2   3   4