Azi la Botosani

proiecte europene

Fostul primar despre marile șantiere: Parcul Cornișa încetinit, teatrul transformat într-un ”circ al foamei”

Vineri, 11 Septembrie, 2015

La conferința politică susținută din casa liberalilor vechi și noi s-a atins și subiectul celor mai de interes proiecte aflate în diverse stadii de execuție în municipiul Botoșani și anume parcul Cornișa și Teatrul Mihai Eminescu. Ambele din fonduri... continuare »

Blocul primarului în programul de anvelopare termică, un consilier vede favoritisme și-i supărat că n-a intrat și-a lui

, 10 Mai, 2015

Cea de-a doua etapă care cuprinde mai multe blocuri ce vor fi reabilitare termic pe fonduri europene este pe cale să-nceapă. Sunt incluse imobile situate pe străzile Aleea Arcului, Săvenilor, Victoriei sau Calea Națională. Unde s-a mutat primarul Ovidiu Portariuc,... continuare »

Alte planuri la Primărie : pasaj și parcare subterană, locuințe și bazin de polo

Luni, 09 Martie, 2015

Strategia de dezvoltare a municipiului Botoșani este una extrem de bogată în proiecte c ear urma să prindă contur, cu bani europeni. Pe lângă cele prezentate deja, municipalitatea botoșăneană își mai propune și alte investiții la care să pună umărul... continuare »

De la A la Z : Două cartiere din municipiu transformate în zone de lux

Luni, 09 Februarie, 2015

Primăverii și Bucovina. Sau altele două sunt cartierele din municipiu care ar putea fi incluse într-un program de modernizare totală pe fonduri europene. Asta dacă finanțatorul, în speță Uniunea Europeană, își va da acordul pentru implementarea programelor... continuare »

Țurcanu cu ochii pe Cîrlan, le-a dat treabă vicepreședinților : Să lucreze zi și noapte

Luni, 12 Ianuarie, 2015

Luni, 12 ianuarie 2015 ziua de lucru la Consiliu Județean a început cu obișnuita ședință operativă pe care Florin Țurcanu o ține cu persoanele ce dețin funcții de conducere în instituție. Discuțiile de la operativa de astăzi s-au axat cu precădere pe... continuare »

PSD-iştii promit locuri de muncă, prin proiect, pentru toate vârstele, pentru ţară şi străinătate

Vineri, 30 Mai, 2014

Deputatul Tamara Ciofu a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că în urma demersurilor făcute de europarlamentarii PSD, s-au implementat  multe proiecte care vin în ajutorul botoșănenilor fără locuri de muncă. ”În urma demersurilor... continuare »

Țurcanu le ”plânge de milă” salariaților de la Apă care lucrează pe fonduri europene

Miercuri, 09 Aprilie, 2014

Președintele Consiliului Județean a participat miercuri, 9 aprilie 2014 la o ședință la sediul operatorului de apă Nova Apaserv unde au fost luate în discuție mai multe aspecte, cele mai importante fiind privitoare la implementarea proiectelor europene. Florin... continuare »

Vicele în fustă își sancționează șeful: Cred că ar fi mai bine să stea mai mult pe la Primărie

Vineri, 04 Aprilie, 2014

Relația rece dintre Cătălina Lupașcu și Ovidiu Portariuc, rămâne rece. Printr-o declarație politică, viceprimarul liberal i-a atras atenția în mod public primarului cu care nu ar avea nici un fel de colaborare și pe care, l-ar vedea, mai rar pe la Primărie.... continuare »

CJ vrea bani europeni pentru două muzee şi un sediu de sindicat

Joi, 23 Ianuarie, 2014

Muzeul Judeţean Botoşani, Muzeul Ştefan Luchian din Ştefăneşti şi Casele Goilav, adică clădirea în care funcţionează în prezent Sindicatul Judeţean al Pensionarilor ar putea fi reabilitate cu fonduri europene prin Programul Sud – Estul Europei (SEE) –... continuare »

Registre Agricole electronice de milioane de euro în judeţul Botoşani

Marti, 26 Noiembrie, 2013

Consiliul Județean Botoșani a primit finanțare pentru încă un proiect ce are ca obiectiv principal achiziționarea unui sistem informatic destinat gestiunii Registrului Agricol în format electronic. Inițial, doar unul din cele trei proiecte depuse a fost aprobat,... continuare »

Contract de milioane cu extindere a reţelei în judeţ, lansat la apă

Vineri, 27 Septembrie, 2013

În aceste momente la sediul societăţii Nova Apaserv are loc lansarea proiectului „Asistenţă Tehnică pentru proiectare şi managementul proiectului” din cadrul programului „Extinderea şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare – epurare... continuare »

Bani europeni în clepsidră: milioane de euro accesibile până în august

Miercuri, 24 Iulie, 2013

Proiectele care intră sub incidenţa unor scheme de ajutor de stat regional mai pot fi depuse de solicitanţii de finanţare din Regiunea Nord-Est până la data de 20 august 2013, ora 16.00. Potrivit unei comunicări făcută de Agenţia pentru Dezvoltare Regională... continuare »

Bănci invitate de primar la discuţii cu credite

Luni, 29 Aprilie, 2013

Primarul Ovidiu Portariuc a avut o întâlnire cu mai mulţi reprezentanţi ai unor instituţii bancare de la Botoşani în vederea identificării băncii care ar putea deveni un partener viabil pe viitor când municipalitatea va fi nevoită să contracteze credite pentru... continuare »

Ţurcanu - luptă în capitală pentru fonduri europene şi anti corecţii financiare

Luni, 21 Ianuarie, 2013

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-est, reunit în şedinţă la data de 12 decembrie 2012, la Botoşani, a decis transmiterea către Guvernul României şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a unui memoriu care să semnaleze anumite... continuare »

80 de cadre didactice botoşănene, vizită de studiu în Italia

Luni, 19 Noiembrie, 2012

Aproape 100 de cadre didactice botoşănene din învăţământul preşcolar au participat la un stagiu derulat în Italia în cadrul unui proiect cu finanţare europeană. Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul Şcolar Judeţean vizita s-a încadrat în... continuare »

Pagina 1  2