Azi la Botosani

Scrie scriitorul

SCRIE SCRIITORUL despre „maieutica” de maidan și tata Florea

Vineri, 06 Februarie, 2015

Termenul de „maieutică” vine de la Socrate. Până în zilele noastre a căpătat foarte multe transformări,  însumând zeci de nuanţe semantice, fondul rămânând totuşi acelaşi. Este delicat să-l angajăm în definirea unor manifestări politice, ... continuare »

SCRIE SCRIITORUL despre în ei totul e spoială și sclavii banului

Marti, 27 Ianuarie, 2015

Se pare că scena politică electrocutează provocând frisoane şi apoi mutaţii grave de comportament în structurile celor care o ating pentru prima oară. Această frisonare nu-i sperie,  îi face să se adapteze de îndată, metabolismul li se schimbă, iar... continuare »

SCRIE SCRIITORUL despre cântecul de lebădă al împăratului   

Vineri, 23 Ianuarie, 2015

Se spune că înainte de moarte lebăda cântă, în loc să ţipe. E trist. Ştiu, comparaţia mea nu face decât să abrutizeze gingăşia acestei graţioase păsări, dar pentru a evidenţia anomaliile noastre politice mi-am permis această figură de stil. Entitatea... continuare »

SCRIE SCRIITORUL un poem: Eminescu

, 18 Ianuarie, 2015

Unii susţin sus şi tare că în cei 39 de ani pământeni Eminescu  ar fi fost numai un zâmbet alţii că ar fi fost negru de furie după care vin eminescologii şi dau să lămurească lucrurile: Eminescu nici n-a existat doar în minţile celor bolnavi de... continuare »

SCRIE SCRIITORUL despre căpriţe şi revelioane: Puţin din toate, nimic de durată

Sambata, 10 Ianuarie, 2015

După ce-a fost ales, Klaus Iohannis a făcut un singur lucru bun: a reîntregit imnul naţional. Nu-i nici o glumă! La Palatul Victoria, de când a ajuns Victor Ponta premier, „Deşteaptă-te, române!”, s-a intonat fără o strofă. Până şi cântăreţul... continuare »

SCRIE SCRIITORUL: Pluguşor cu politicieni, între măgari, gâsculiţe, penali şi strigoi

Miercuri, 31 Decembrie, 2014

Aho, Aho, politicieni fârtaţi mincinoşi şi deocheaţi mâine anul se-nnoieşte gogoaşa se râncezeşte  Victor Ponta mitomanul ne îndeamnă ca la anul să-l credem pe cuvânt că e pesedistul sfânt tolba-i plină cu de toate cu promisiuni deşarte... continuare »

SCRIE SCRIITORUL despre crăciuniţele din politică şi... Pufoşii noştri parlamentari

Sambata, 20 Decembrie, 2014

Aleşii noştri, stăpânii noştri! Toţi sunt pufoşi şi zgomotoşi de spui că-s ursuleţi de pluş numai buni pentru a fi făcuţi cadouri copiilor, acum,  în prejma sărbătorilor, pentru a fi niţel smotociţi. La cât de mult se zbat în Parlament pentru... continuare »

SCRIE SCRIITORUL despre plata ca la bordel : Coada pisoiului Victor Viorel şi alte cozi de topor

, 07 Decembrie, 2014

Pisoiul roşu Victor Viorel Ponta a ieşit ciufulit şi cu codiţa între picioare din alegerile pentru Cotroceni, asta după ce s-a linguşit ca ultimul laş pe lângă pensionari şi alte categorii defavorizate promiţându-le lapte şi miere pentru  următorii... continuare »

SCRIE SCRIITORUL despre trăiască România dodoloață și alegerile din Republica Moldova

Miercuri, 03 Decembrie, 2014

Afirmaţia îi aparţine poetului Lucian Blaga, participant activ  la Marea Unire de la Alba Iulia de pe 1 Decembrie 1918.  În mileniul trei o reîntregire naţională se poate face şi prin extinderea circumferinţelor cercului ce include o etnie. Ştiu,... continuare »

SCRIE SCRIITORUL despre : Jungla politică și pădurea carpatină   

, 30 Noiembrie, 2014

În jungla politicii e aidoma ca-n pădurile noastre carpatine, sunt animale şi animăluţe care,  chiar de-şi schimbă ciclic părul, năravurile le rămân constante. Acum, când iarna bate la uşă şi ţărişoara noastră dragă abia a ieşit din febra... continuare »

SCRIE SCRIITORUL un basm de la Dorohoi: Doly cel voinic şi căpuşele de aur

Luni, 24 Noiembrie, 2014

A fost odată ca niciodată, dacă n-ar fi, nu s-ar  povesti. Nu cu mulţi ani în urmă, pe când democraţia abia de făcea ochi, apăru, ca prin minune, pe meleagurile Dorohoiului un voinic în ale politicii, toţi concitadinii săi au început să-l vadă... continuare »

SCRIE SCRIITORUL despre David și Goliat & Ponta care s-a prăbușit ca un monstru cu picioarele de lut    

Miercuri, 19 Noiembrie, 2014

Orice bun creştin ştie despre mitul lui David şi Goliat, despre triumful omului obişnuit asupra unui gigant. Asta s-a întâmplat şi duminică pe scena noastră politică. Este de ajuns să facem un exerciţiu de imaginaţie spre a vedea asemănarea dintre cele... continuare »

SCRIE SCRIITORUL despre anul alegerilor fierbinți în Europa de Est : Voința poporului mai puternică decât armata rusă  

, 09 Noiembrie, 2014

În acest an estul Europei s-a confruntat şi încă se confruntă cu alegeri fierbinţi. După episodul „Maidan”de la Kiev şi după călcarea Crimeii de către cizma bolşevică, Ucraina s-a confruntat cu două rânduri de alegeri; pentru preşedinte şi, de... continuare »

SCRIE SCRIITORUL despre wrestling politic cu damf Dâmbovițean

Sambata, 01 Noiembrie, 2014

Până se deschid urnele, sondajele primează. În preziua alegerilor conştiinţa cetăţeanului, obosită şi hăituită de atâtea impulsuri şi provocări, intră într-o perioadă de limpezire, uşor-uşor ceaţa dispare, în prim plan apar buletinul de vot şi... continuare »

SCRIE SCRIITORUL despre prostime și fiorul național: Stă doar într-un singur testicul

Marti, 28 Octombrie, 2014

Pe românul oropsit nimic nu-l unge mai mult la suflet decât naţionalismul agresiv. Românaşului,  când îl trec fiorii şi când i se face pielea ca de găină,  simte că întinereşte; uită de foame şi sete, glandele lacrimogenii îi intră în funcţie,... continuare »