Azi la Botosani

Copilul tupeului - cel mai mare chiulangiu de la municipiu, care își ține banii la secret : Nu am vrut să mă duc!

Până la urmă nu este decât o mare bătălie, la începuturi cu coate ascuțite pentru a se prinde un loc pe liste, mai apoi când acest lucru a fost bifat iar individul din grupul cutare ajunge la masă și-și spune cu mândrie consilier, începe o altă bătălie. Cea cu adversarii politici. Sau intră într-o lâncezeală care se extinde ca o epidemie și la colegi și de-odată devin importante doar unele ședințe, alea la care el, consilierul, catadicsește să ajungă.

Iar chiulangiul pionier din plenul municipal este același guru al administrației publice pe care-l știm deja cu toții, cel care-și dă cu părerea că o voce guturală aproape despre orice, în toate cunoscător, fost viceprimar timp de 12 ani din partea dispărutului PDL, devenit independent pe vremea unei ordonanțe a trădătorilor politici și a căpătat tot în acea perioadă, culmea coincidenței, o funcție de director zonal la compartimentul organism certificare sisteme din cadrul Registrului Auto Român (RAR). În noua calitate de director, consilierul local estl cazul clasic al bugetarului care-și păstrează veniturile confidențiale în declarația de avere.

”La multe dintre ele nu am vrut să mă duc”

Florin Ghiorghiță se află pe locul 1 în topul consilierilor locali care au lipsit cel mai mult începând din 21 iunie 2012 de la ședința de constituire a plenului municipal și până la data de 24 iunie 2015, cea mai recentă până la care, salariatele CL au publicat minute de ședințe pe site-ul Primăriei Botoșani.
Are un total de 17 învoiri, asemenea liberalului Eugen Apostoliu în toată această perioadă.

Este posibil, nu este exclus dar cert este 100% că cred că 90% sunt la ședințele extraordinare la care nu m-am dus. Asta, da. La ședințele ordinare am fost la majoritatea, la două cred că am lipsit că eram în concediu sau eram bolnav. Dar la cele extraordinare într-adevăr nu am fost pentru că nu mi se pare normal cum se conduc și cum sunt convocate, însă la multe dintre ele nu am vrut să mă duc, cum au fost cele cu cetățenii de onoare”, a spus Florin Ghiorghiță care a mai menționat că ședințele extraordinare până la urmă nu sunt obligatorii.


Din partea doamnelor, a lipsit cel mai mult de la ședințe Cătălina Lupașcu, cea care a ieșit fruntașă și într-un top anterior făcut de Botoșăneanul doar pentru anul în curs.

”Probabil că este vorba de ședințele extraordinare, asta este, clasamentul este clasament, asta e. Extraordinarele, știți cum e, cine poate să vină, vine, cine nu… nu. Eu m-am gândit mereu la ședințele ordinare, pentru că aici sunt cele mai importante proiecte”, a explicat și Cătălina Lupașcu.

”Nu am lipsit niciodată”

Există însă și cazuri aflate la polul opus și anume aleși model care nu au lipsit la nici o singură ședință. Nu au slăbit subit și nici nu au fost doborâți de stres.

Nu. Nu am învoiri. Nu am lipsit niciodată, nici învoit, nici neînvoit. Fiecare mă gândesc că are câte o problemă când lipsește de la ședință. Fiecare are motivul lui, eu nu pot să fac nici un fel de apreciere vis-a-vis de modul în care vine fiecare și își face treaba. Practic, este peste nivelul posibilităților mele. Fiecare știe ce face la dânsul acasă, eu știu pe linia mea ce am de făcut”, a spus Ady Petrușcă, consilierul local prezent la toate ședințele din 2012 și până în prezent.
Un alt consilier care nu a ridicat mâna mai deloc este medicul Radu Malancea care a lipsit de 16 ori într-un an de zile și care, când a realizat că are alte priorități, și-a scris demisia. Iată intrările și ieșirile din CL Botoșani:
Manuela Zarug – 29 octombrie 2012 demisie
Radu Malancea 21 iunie 2012 – 31 iulie 2013
Ovidiu Luca 31 iulie 2013 – prezent
Marius Cristescu 30 august 2014 demisie
Cristinel Brumă 11 septembrie 2014 - prezent
Gheorghe Iavorenciuc 1 aprilie 2015 demisie
Elena Lazarec 26 mai 2015 - prezent

ABSENȚELE:

Eugen Apostoliu – 17
Florin Ghiorghiță – 17
Gheorghe Iavorenciuc – 16
Radu Malancea – 16
Cătălina Lupașcu – 13
Mihaela Huncă 12
Tereza Nica – 11
Lidia Bucșinescu – 11
Aura Simion – 10
Marius Cristescu - 10
Marius Buliga 8
Cătălin Alexa – 7
Ovidiu Luca – 6
Paul Onișa – 5
Stelian Pleșca – 5
Corneliu Furtună – 5
Cosmin Andrei – 4
Mihai Tincu – 4
Radu Lebădă – 4
Călin Bosovici – 3
Eugen Țurcanu – 3
Gabriel Murariu – 1
Ady Petrușcă – 0
Cistinel Brumă – 0
Florentin Ursuleanu – 0
Elena Lazarec - 1

Gabriela ERDIC

 

7:42 am Miercuri, 16 Septembrie, 2015
Te-ar mai putea interesa si:  consilieri localiFlorin GhiorghitaConsiliul Local Botosani

4 Comentarii la “Copilul tupeului - cel mai mare chiulangiu de la municipiu, care își ține banii la secret : Nu am vrut să mă duc!

 1. Cristi spune:

  Ar fi bine ca cineva sa se autosesizeze asupra averii acestui individ care ne persifleaza pe toti.Gheorghiță l-a tras si pe Flutur in jos,din cauza lui a pierdut alegerile.Cel mai mare mitocan(și la propriu și la figurat),la pușcărie cu tine,derbedeule!!

 2. Brutus spune:

  Gheorghiță mai face politică?? :)) Ăsta parcă avea o florărie cu care făcea afaceri cu primăria (punea flori în oraș pe banii noștri la supra[extra] preț,nu e ăla care fura curent sau cel ce-a dat ordin să fie omorâți peste 200 de câini în 2011?? M_ _ _ _i mă_ _i de jegos mai ai curaj sa ne iei la mișto,la cât ai furat și câte ai făcut în locul tău plecam din oraș.Mai stai,poate vin domnii ăia mascați pe la tine intr-o dimineață,acasă sau la service-ul auto!!

 3. Botoșănean spune:

  Du-te după Vadim,răpănosule!! Auzi la el: "n-am vrut să mă duc"!! Noi proștii din Botoșani plătim!

 4. Zuk spune:

  Nu ca acest buha zis Ghiorhita nu putea sa ajungă ca incasa spaga pe care o primea pt Anl ...Îți vine rândul și ție sa explici la DNA...de unde primeai șpăgi. ...la duba cu tine!!!

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: