Azi la Botosani

Curtea de Conturi i-a dat în cap lui Portariuc cu auditul de 23.000 de euro cu care trebuia să-l ”ejecteze” pe Flutur

Se intitula pompos  ”Analiza diagnostic a activității societăților SC Urban Serv SA și SC Locativa SA Botoșani din perspectivă economică și organizațională” și a fost efectuat de una dintre cele mai mari firme din lume, PricewaterhouseCoopers. A costat 23.000 de euro și trebuia să scoată la iveală lucruri ”incredibile” care se petreceau la cele două societăți. La final marele audit s-a dovedit a fi, un la fel de mare fâs ridicat la rang secret, a cărui măsuri nu au fost niciodată puse în aplicare.

S-a dorit fuziunea dintre cele două societăți și crearea astfel a unui singur post de conducere. Ar fi dispărut, dacă reprezentanții PwC ar fi scris negru pe alb, Cătălin Flutur de la Locativa. Însă n-a fost să fie așa, pentru că, din contră, reprezentanții companiei americane au oferit o sumedenie de dezavantaje, în cazul în care fuziunea s-ar fi produs într-adevăr.

Pe cele 86 de pagini secrete ale lucrării de audit au pus însă ochii controlorii Camerei de Conturi de la Botoșani care au cerut recuperarea prejudiciului creat la bugetul local tocmai din cauză că nu s-a pus în practică nici una din măsurile rezultate din audit. Decizia Curții de Conturi privitoare la auditul de 23.000 de euro a fost contestată de Primărie: ”Suntem în procedură administrativă, am depus o contestație care urmează să fie depusă de Curtea de Conturi a României”, explică Ioan Apostu, secretarul Primăriei. Contestația depusă la Botoșani a fost redirecționată spre analizare către București.

Mai mult, controlorii financiari au oferit și soluții de recuperare a prejudiciului creat și anume fie de la societățile auditate, fie prin aplicarea măsurilor propuse în raport.
Curtea de Conturi a spus că dacă este cazul să se stabilească întinderea prejudiciului și să se recupereze, fie de la societăți, fie prin implementarea măsurilor, adică prin eficiența măsurilor care rezultă din audit și eficientizarea activității pe baza acestora”, mai spune secretarul Primăriei.

Întrebat despre una dintre soluțiile date de controlori și anume recuperarea sumei cheltuită pe auditul secret, directorul Locativa s-a ferit de declarații: ”Vorbim după ce primim și noi raportul de control. Până atunci mergem pe proverbe: cine sapă groapa altuia…”. Celălalt director, al societății Urban Serv, se află în concediu de odihnă.
Decizia Curții de Conturi ar urma să fie prezentată în ședința ordinară de Consiliu Local aferentă lunii în curs. De altfel, controlorii acestei structuri au amintit și de auditul efectuat la Modern Calor.
În cazul celui semnat de PricewaterhouseCoopers, Botoșăneanul a fost singura publicație care a prezentat în detaliu conținutul care încă este secretizat.
Gabriela ERDIC
 

 

7:42 am Joi, 20 August, 2015

4 Comentarii la “Curtea de Conturi i-a dat în cap lui Portariuc cu auditul de 23.000 de euro cu care trebuia să-l ”ejecteze” pe Flutur ”

 1. Ofiter spune:

  Ailenei Remus care comenteaza foarte inteligent mai sus este un fost bisnitar, devenit politist, apoi director la Prestatii Sociale sustinut de PDL in 2009. Mai este si prieten cu Buhaianu fost deputat si mai are si o avere pe care ANAF-ul ar trebuie sa o verifice putin! Cam astia sunt comentatorii care injura zilnic PSD!

 2. victor spune:

  Flutur ar face bine daca si-ar justifica averea in primul rand. De unde restaurante, hotel, farmacie, cabinet stomatologic, masini, apartamente si vila? Din banii botosanenilor

 3. robert spune:

  vezi tu ofiterule, ailenei remus nu se ascunde dupa nick name. si injura psd pentru ca si are de ce. portariuc al tau a dat o gramada de bani pe un audit pe care dorea sa il foloseasca in propriul lui interes. acum insa se pare ca ar cam trebui sa dea banii inapoi. ai probleme cu asta?

 4. unul spune:

  Bai Robert dar daca tu esti asa corect de ce nu ti dai identitatea reala? De ce nu iti stergi ochelarii si mai iesi la aer. Probabil ca dintr-o zona cu semnal dai asemenea comentarii caci acasa nu ai net. Esti o fiinta jalnica ziarist sub acoperire ce te crezi!!

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: