Azi la Botosani

Fostul vice Țurcanu BLOCHEAZĂ meciul FC Botoșani – Dinamo: Vom interzice accesul echipei de fotbal

Hotărârea de Consiliu Local a fost adoptată pe data de 26 mai 2015 iar Botoșăneanul a scris la scurt timp despre lovitura financiară uriașă pe care au dat-o consilierii care au ridicat mâna atunci, în mare viteză. Ulterior, mai multe voci susțineau cu tărie că acest conflict este alimentat de presă iar HCL nu se aplică la Botoșani.

FC Botoșani somată de două ori să plătească chiria!!!

S-a dovedit că nu a fost așa și mai mult, s-a ajuns la punctul în care să se interzică meciul dintre FC Botoșani și Dinamo București. Conform hotărârii FC Botoșani este nevoită să achite un tarif de 6.645 de lei pe oră, ceea ce înseamnă că un meci ajunge să coste în jur de 26.580 de lei. Pentru a fi recunoscute noile tarife, Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) prin Eugen Țurcanu, a încercat semnarea unui act adițional cu FC Botoșani, document care însă nu a fost acceptat de oficialii clubului.
Ca atare, același Eugen Țurcanu care a făcut și nota de fundamentare pe baza căreia s-au stabilit noile tarife, a emis deja mai multe facturi, atât pentru meciurile pe care FC Botoșani le-a disputat acasă cât și pentru antrenamente. Toate cumulate se ridică undeva la aproape 2 miliarde de lei vechi, mai exact 178.036 lei. Directorul DSPSA a făcut toate demersurile pentru recunoașterea acestor facturi însă când a văzut că nu are succes a trecut la măsuri extreme și anume la a interzice echipei să mai intre pe teren într-un meci oficial. Ba mai mult, Eugen Țurcanu ar fi încercat să împiedice antrenamentul efectuat de echipă vineri după amiază.

Împărțeală politică și pe fotbal, fiecare cu hotărârea lui

Șefii din Primărie au aflat despre acest conflict, iar viceprimarul Cosmin Andrei a arătat că s-a purtat o discuție cu directorul DSPSA în urma căreia, momentan, bomba a fost dezamorsată în sensul în care, echipa are voie să joace meciul cu Dinamo. Iar pentru viitor, au fost inițiate două proiecte de hotărâre, unul al lui Eugen Țurcanu prin care se propune reducerea tarifului, un altul al primarului prin care FC Botoșani să se folosească de teren în mod gratuit.
Avem ședință de CL pe data de 24 septembrie cu propunerea pentru a putea juca FC Botoșani în mod gratuit acasă, respectând HG, aici avem punctul de vedere al secretarului, dar în paralel avem și propunerea dlui Țurcanu cu reducerea de tarif. Oricare dintre aceste două hotărâri dacă va fi adoptată aduce o diminuare a costului pe care-l achită FC Botoșani. Bineînțeles că îmi doresc să treacă hotărârea cu gratuitatea pentru că și echipa trece prin momente grele și este una absolut legală. Acum știu că există reticența colegilor din PNL, dacă nu doresc să aprobe HCL cu gratuitatea să aprobe măcar ce dorește dl. Țurcanu, cu reducerea tarifelor”, spune Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani.
În privința celor aproape 2 miliarde pe care ar trebui să le plătească FC Botoșani, Cosmin Andrei spune că: ”Aceste facturi nu au fost recunoscute și asumate de către club, în acest sens am convocat această ședință luni la Primărie la care va veni dl. Țurcanu și oficialii clubului să încercăm să găsim o rezolvare a întregii situații și să vedem ce soluții găsim pentru această situație. Mie mi se pare o sumă destul de mare”.

Chiar îl rog să pună lacătul pe stadion, să mă las de fotbal

De cealaltă parte, finanțatorul FC Botoșani, Valeriu Iftime pare siderat de situația creată de Eugen Țurcanu.
”El este un conflict inventat, întreținut și poate va fi încheiat tot de acest personaj Țurcanu. Eu nu știu ce e acolo. Eu nu am nici o treabă. Este HG prin care aceste stadioane trebuie folosite gratuit. Dlui inventează o sumă colosală, noi nu am semnat contractul acesta și din când în când de la sine putere încearcă să pună lacătul pe stadion. Eu chiar îl rog să pună lacătul pe stadion ca să am și eu motiv să mă las de fotbal”, spune Valeriu Iftime.
Oficialul de la FC Botoșani a purtat o discuție și cu primarul Ovidiu Portariuc care a intervenit pentru ca echipa să nu fie pusă în situația penibilă de a nu putea intra pe stadion duminică seara.

Vă dați seama că el poate să aibă și stadionul lui??

Dincolo de această situație, Valeriu Iftime recunoaște amuzat că așteaptă să vadă care va fi chiria ce va fi percepută de exemplu la Teatrul Mihai Eminescu, unde investiția a fost cu mult mai mare decât la stadion.
”Asta ar însemna să pună și teatrul să plătească chirie după volumul investiției. Acum se pare că ne antrenăm acolo. Eu le-am spus, nu vă antrenați acolo, faceți conferință de presă, și arătați că dl. Țurcanu a înghițit cheile și nu dă drumul la stadion. Și noi o să ne antrenăm astăzi la Vorona sau în stradă și duminică nu jucăm meciul, asta e povestea dacă așa vrea Țurcanu?? El dacă a avut biroul în fața Primăriei singur – singurel, vă dați seama că el poate să aibă și stadionul lui? E simplu”, încheie Valeriu Iftime.
Reprezentanții FC Botoșani, ai Primăriei dar și Eugen Țurcanu ar urma să se întâlnească luni într-o ședință pentru a fi găsită o soluție pentru ieșirea din această situație unicat în România, în care o echipă de fotbal este pusă să achite o chirie colosală pentru a putea evolua pe teren propriu.
Gabriela ERDIC9:33 am Sambata, 19 Septembrie, 2015
Te-ar mai putea interesa si:  FC BotosaniEugen TurcanuValeriu IftimePrimaria BotosaniCosmin Andrei

14 Comentarii la “Fostul vice Țurcanu BLOCHEAZĂ meciul FC Botoșani – Dinamo: Vom interzice accesul echipei de fotbal ”

 1. bigudiu spune:

  Acesti mascarici vor sa desfiinteze echipa...oricum nu FCBT nu avea cum sa scape de la retrogradare, gratie ,,competentei,, lor. Amin.

 2. Marius spune:

  Ba Eugene tu sa-ti respecti constinta ca saraca are de suferit mult dupa faptele tale pripite. Adevaru e ca FC-ul e mancatoare de ban public si rezultate ioc.

 3. Bobo spune:

  Iarăși maimuțoiul de Țurcan. ..bai voi chiar nu sunteți conștienți ca stadionul este făcut cu impozite de la oameni și cu fonduri europene??? Turcanule nu mata ti-a lăsat moștenire !!!!

 4. suporter inflacarat spune:

  Voi in loc sa ajutati ,incurcati fotbalul botosanean singura noastra mandrie.Noi platitorii de taxe si impozite vrem sa fim respectati de conducere care ne-a cam dat cu flit ,vrem antrenor si seriozitate la echipa ,sa joace gratuit atat timp cat stadionul este al municipalitatii si nu un sef de institutie face legea pe banii nostri

 5. botosanean spune:

  Iartă-i Doamne! pe el şi pe cei de la MC, banii le-au luat mințile.

 6. ioan spune:

  Stadionul nu este al lui Turcanu ci al botosanenillor. Daca echipa joaca in Liga 1 este o mandrie pentru noi si nu ar trebui sa punem bete in roate.Si problema asta cu serviciul asta al lui Turcanu. De cand trebuie sa se ocupe de stadion? Stadionul ar trebui dat in folosinta direct echipei (parca au actiuni si CL-UL) si sa plateasca primariei nu chirie dupa ureche impusa de Turcanu.

 7. mircea spune:

  acest eugen turcanu este un produs marcaFLUTUR si cred ca a si ramas singurul care mai spera inca la revenirea mafiotului de Flutur la primaria Botosani

 8. Ojen spune:

  Bou' baltii... In juma de an o sa schiaune ca vrea voturi pentru partidoi.

 9. catalin spune:

  Societatea academica romana Ghid privind incompatibilitățile și conflictele de interese Consilieri locali Incompatibilităţile pentru funcţia de consilier local sunt specificate în Legea 161/2003. Conform articolului 88, un consilier local nu poate fi în același timp: - consilier judeţean – incompatibilitatea intervine după validarea celui de-al doilea mandat; - primar ; - prefect sau subprefect; - funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv; -preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judeţean respectiv sau la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă; -preşedinte sau de secretar al adunărilor generale ale acţionarilor sau asociaţilor la o societate comercială de interes local ori la o societate comercială de interes naţional care îşi are sediul sau care deţine filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă; -reprezentant al statului la o societate comercială care îşi are sediul ori care deţine filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă; -deputat sau senator; -ministru, secretar de stat, subsecretar de stat şi funcţiile asimilate acestora; -acţionar semnificativ la o societate comercială înfiinţată de consiliul local.

 10. Boto spune:

  Cel mai prostalau on din Romania! Sper CA a list in calcul drumul sirienilor prin Europa.

 11. Cataleya spune:

  D-ul cu nume predistinat "turcanu"procedeaza precum o OAIE si respecta indicatiile LIBERALE la piedici puse echipei FC Botosani,astfel ca spectatorii sa se razbune pe conducerea primariei.Se stie ca aceasta FORMATIE nu este a PSD,PNL sau o alta organizatie politica,este a platitorilor de taxe din Municipiul Botosani.Sper sa nu doreasca SUSTINATORI FIDELI ai ECHIPEI sa aplice d-ului "turcanu"ceia ce doreau RASCULATII in poiezia NOI VREM PAMANT a poetului George Cosbuc(Sa nu dea Dumnezeu cel Sfant sa vrem noi sange nu pamant)Sper ca un OM cu CAPUL pe UMERI sa-l cheme la ordin si sai explice care sunt prioritatile pe linie FOTBALISTICA la Botosani.

 12. ilie de la sculamentărie spune:

  Corect Cătăline! Problema asta s-a pus de mult dar omul are spate puternic, face ce vrea mușchii lui, câștigă procese când este dat afară pentru neexecutare de ordin al șefilor ierarhici, el propune ca director el votează ca membru CL, iar cu Dinamo o să joace tot el, el centrează, el dă cu capul, autogol, cine mai e ca el.

 13. cetatean spune:

  Penelistilor scapati mai repede de smardoiu karatist ca iar alegem raul mai mi adica pe comunisti....Fata il tradeaza te uiti la el si nu poti alege un prostanac

 14. dudu spune:

  FLUTUR este disperat si monteaza trompeta TURCANU sa tropaie,numai ca se va intoarce impotriva lor PDL-istilor disperati care vor din nou sa ajunga lA CIOLAN

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: