Azi la Botosani

Sinucigașul care a vrut să-și omoare și vecinii: soția fugită cu copiii într-un centru al statului, vecinul a sărit cu butelia și copilul pe geam, mortul găsit în cadă : GALERIE FOTO & VIDEO

Botoșani, ora 17:58. Un apel la 112, la capătul firului un bărbat îi spune dispecerului că se sinucide. Minte cu locația în care se află, iar salvatorii pornesc spre Zona Industrială. Salariatul de la dispecerat cercetează amănunțit și constată că numele bărbatului a apărut într-un alt apel la 112 de vineri. Redirijează pe toată lumea către Parcul Tineretului, unde parcă s-a dezlănțuit iadul pe pământ.

Apocalipsa din Parcul Tineretului

Fumul gros care se ridica din apartamentul în care a locuit Stelian Zahariuc, care avea 45 de ani de fapt, se putea observa încă din Grivița. În zonă, sute de oameni s-au adunat panicați de tabloul apocaliptic. Pentru că orașul Botoșani arareori a fost martorul unei asemenea explozii urmată de un puternic incendiu.
Bărbatul care a pornit totul era căsătorit și avea trei copii, două fetițe și un băiețel de numai câțiva anișori. Familia Zahariuc avea în grijă și o bătrână bolnavă care avea se pare o paralizie parțială. De ceva timp, soțul consuma alcool în combinație cu medicamente și devenise extrem de violent. Pentru că nu mai putea suporta traiul alături de el, soția sa a cerut ajutorul statului și a fost internată la Centrul de Primire în Regim de Urgență a Mamei și Copilului ”Micul Prinț”, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).
Înnebunit că i-a plecat nevasta, bărbatul a intrat într-o perioadă neagră amestecată cu alcool și pastile. A amenințat că se sinucide și ieri, însă polițiștii care i-au bătut la ușă au reușit să-l calmeze. Pentru scurt timp.

A trimis poliție, pompieri și ambulanțe în Zona Industrială

Sâmbătă și-a gândit planul amănunțit și întâi a pus salvatorii pe drumuri indicându-le o adresă falsă. A stropit apartamentul cu benzină și a dat drumul la butelie și aragaz. Și a așteptat ca în interior să se adune cât mai mult gaz. A vorbit puțin cu polițiștii care i-au ajuns la ușă după care s-a baricadat în cadă. Acolo a fost găsit, cu hainele arse în totalitate și fără păr în cap. Era aproape desfigurat de flăcări.
Când a izbucnit explozia la ușa lui se afla Ovidiu Axinte, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean. Deflagrația l-a izbit puternic de ușa situată vis a vis de cea a sinucigașului și care a fost crăpată în două. Afară, Constantin Simiriuc, polițistul local care se afla la geam a fost lovit în plină figură de cioburile de sticlă de la geamuri. Unul dintre locatarii apartamentelor de la parter și-a aruncat butelia pe geam și mai apoi și-a luat copilul în brațe și au sărit pentru a se salva.  Altă vecină, tot de la parter a fost și ea trântită de explozie pe casa scării.

Iadul pe pământ la Botoșani

Și astfel s-a dezlănțuit iadul. Tabloul părea desprins din filmele cu dezastre, oameni țipând și plângând, medici alergând cu targa și preluând persoanele afectate, pompierii luptându-se cu flăcările sau urcând pe scara mobilă pentru a salva oamenii de la etajele superioare.
Au venit și mai multe echipaje de jandarmi. Un tânăr recalcitrant a fost luat pe sus și băgat în dubă. Mulțimea era dezlănțuită și mai mult încurca misiunea salvatorilor, cărora le reproșa că nu intervin îndeajuns de prompt. Per total, imaginea era una a deznădejdii, haosului și disperării celor care se aflau în blocul în care a avut loc explozia. Toate echipajele erau coordonate de șefii superiori, col. Radu Anton în cazul pompierilor, Liliana Mateciuc în fruntea cadrelor medicale din cele peste 10 ambulanțe ajunse în zonă. Atmosfera s-a calmat abia după trei ore. Bilanțul nebuniei : un decedat, nouă persoane din care doi polițiști preluați de ambulanțe sau îngrijiți de medici (cel de-al 9-lea a refuzat să meargă la spital), apartamentul de la parter distrus aproape în totalitate, celelalte parțial.
Gabriela ERDIC
Ștefania VORNICEANU

12:33 am , 13 Septembrie, 2015

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: