Azi la Botosani

„Temniţa” de la Colegiul Eminescu la faza pe ştrudel: Un patron a copt intenţionat o muscă într-un produs de patiserie – FOTO

Închiderea elevilor de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu în incinta unităţii de la începutul cursurilor şi până la terminarea acestora generează tot felul de reacţii. Cum unul dintre motivele invocate de părinţii şi elevii nemulţumiţi de măsură l-a reprezentat faptul că liceenii ar fi nevoiţi să cumpere produse scumpe şi vechi de la chioşcurile din colegiu, unul dintre patronii unui astfel de magazin a avut o iniţiativă originală.

Problemă: musca a ajuns în ştrudel înainte sau după coacere?

Săptămâna precedentă, când a izbucnit scandalul, a fost făcută publică şi o poză cu un ştrudel care avea o muscă de dimensiuni generoase, pentru a se argumenta problema cu mâncarea elevilor. Cum „Casa Pâinii” deţine un chioşc la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, patronul companiei a ţinut să demonstreze că la mijloc ar fi o făcătură.

„Acea muscă a fost luată şi pusă în produs după coacere”, spunea Florian Moruzi.

Pentru a-şi susţine afirmaţia, directorul general de la SC Casa Pâinii SRL a recurs la o metodă inedită. Acesta a cerut angajaţilor să ia pur şi simplu o muscă şi să o pună în aluat pentru a vedea toată lumea ce se întâmplă atunci când produsul este copt cu o insectă în interior. Când a fost scos din cuptor ştrudelul, dar mai ales musca, arătau cu totul altfel decât în poza trimisă de elevii şi părinţii nemulţumiţi de măsura închiderii porţilor. Florian Moruzi este convins că respectivii nu au făcut altceva decât să găsească un pretext pentru a contestata închiderea porţilor şi au apelat la stratagema cu musca pusă intenţionat în ştrudel.

Aceiaşi elevi sau poate şi alţii, reclamau însă şi faptul că la chioşcurile alimentare din jurul şcolii nu se eliberează bon fiscal…IŞJ face anchetă, însă înainte de finalizare Huncă susţine deja măsura luată

În altă ordine de idei, joia trecută la Colegiul Naţional Mihai Eminescu a avut loc o şedinţă cu părinţii organizată chiar de directorul Cristina Chiriac, autoarea principală a măsurii care a produs un veritabil scandal. Şedinţa s-a terminat fără un rezultat clar, unii părinţi nervoşi părăsind-o înainte de finalizare, alţii rămânând până la capăt, iar părerile au fost şi pro, şi contra.

De asemenea, deşi oficial susţine că Inspectoratul Şcolar Judeţean încă cercetează ceea ce se întâmplă la amintita unitate de învăţământ, şefa educaţiei botoşănene s-a cam antepronunţat. Foarte ciudat, punctul său de vedere coincide cu al directoarei de la „Eminescu”.

„A închide poarta este o măsură de siguranţă a copiilor pentru că, aşa cum bine ştim, conform regulamentului, copiii trebuie să îşi desfăşoare activitatea în deplină siguranţă. Nu cunosc alte comentarii în ceea ce priveşte chioşcurile”, a declarat marţi Mihaela Huncă, la Somax TV.

Directoarea Cristina Chiriac şi-a bazat decizia săptămâna trecută pe aceeaşi argumentaţie: măsura este luată pentru copii, poziţia sa stârnind ironiile unei sumedenii de elevi.

Sergiu BĂLĂŞCĂU

VEZI ŞTRUDELUL ÎN CARE "O MÂNĂ CRIMINALĂ" AR FI PUS O INSECTĂ:

 Mihai Eminescu – colegiul unde elevii sunt ţinuţi sub lacăt, iar directoarea ameninţă: fac un scandal monstru – VIDEO

8:01 am Miercuri, 01 Octombrie, 2014
Te-ar mai putea interesa si:  Colegiul National Mihai EminescuCasa PainiiFlorian Moruzistrudel

4 Comentarii la “„Temniţa” de la Colegiul Eminescu la faza pe ştrudel: Un patron a copt intenţionat o muscă într-un produs de patiserie – FOTO

 1. kikirikimiki spune:

  1. Elevii pot veni cu pachetel de-acasa, nu este necesar sa-si faca cumparaturi in pauze. Acesta nu este un motiv intemeiat, ci un o portita care faciliteaza chiulul. 2. Bon fiscal la "Casa painii" nu o sa vada nimeni, niciodata. Sau, sa nu fi malitiosi si sa generalizam, dar eu nu am primit ori de cate ori am facut cumparaturi de la ei. Bon fiscal dau prostii si fraierii, nu si desteptii care au lucrat la Garda Financiara. Stim "afacerea" cu familia aia de nemti, am aflat si eu din piata. Mai au o strategie: Cand sunt cu musca pe caciula, te iau cu gura pe dinainte, ridica tonul... murim toti de frica:) Ca, deh, cea mai buna aparare e atacul! Si diversiunea e o varianta. 3. Prin imagini, elevii sunt "incurajati" sa mai cumpere produse din incinta sau de la chioscurile alimentare din jurul scolii. Daca mai au pofta! 4. Stiti ca unii elevi beau bauturi alcoolice si/ sau fumeaza-in pauza-, apoi sunt recalcitranti la ore? Cine raspunde pentru acest fapt?!? Se pare ca nimeni!

 2. pandele spune:

  Si "artistii" elevi coordonati de profesorii de arta de la "Stefan Luchian" sunt consumatori si folosesc imprejurimile unnitatii de invatamant sa fumeze, sa consume bauturi si sa se drogheze. Pe undeva este normal, tigara si baurile fac parte din viata artistilor pe care noiresyul nu-i intelegem. Momentan tara are nevoie totusi de mai putini artisti si de ceva mai multi medici oriconstructori, de zugravi si nu de pictori si cantareti neantelesi ce fac arta in fata profesorilor cu tigara in coltul gurii.

 3. noname spune:

  Sa fim serioși ca nu este un liceu anume care nu are elevi ce nu fumează,se drogheaza,s.a. In fiecare incinta de învățământ se gasesc asemenea elevi,fiind evidențiate in principal liceele codase din oras. Noi nu avem nevoie de artisti,dar lasa ca avem nevoie de elevi nepăsători si care nu inteleg munca depusă într un liceu de ,,artisti",ca nu sta nimeni la scoala 9 ore pe zi de ochii frumosi ai lumii.

 4. educativ spune:

  Se pare ca cineva doreste cu tot dinadinsul defaimarea imaginii colegiului si al conducerii de aici;dincolo de aparitiile editoriale,tratate cu mai mult sau mai putin profesionalism,se incearca,obsesiv,manipularea elevilor.Sa nu uitam, cum spunea antevorbitorul, generatia de elevi e mult iresponsabila in ziua de azi si imprevizibila in anumite situatii.Din pacate,modelul negativ al mass-mediei isi pune foarte usor amprenta asupra conduitei lor ulterioare,de aceea masuri de siguranta se impun in fiecare institutie scolara.Statisticile arata o alarmanta descrestere a interesului pentru maniere,pentru educatie ,pentru valori, in genere,iar spiritul democratic este prost interceptat.Unii parinti pierd controlul asupra propriilor copii din cauza unor factori independenti de vointa lor:lipsa de timp,serviciul foarte sresant,grijile materiale din ce in ce mai acute,etc.De aceea, ne confruntam cu situatii dramatice :delincventa juvenila, consumul de droguri, tutun,acte de violenta,abandon scolar,violuri.E foarte bine ca scoala se implica si este un factor activ in prevenirea acestor fapte de natura sa corodeze sistemul educativ romanesc,cineva trebuia sa ia atitudine si masuri.Orice societate,fie ea si si moderna,lipsita de prejudecati sau conventii,trebuie sa aiba la baza un minim de reguli, decenta, bun simt. In final,critica acestor masuri in termeni duri,uneori abjecti,nu se justifica .Cat despre imaginatia "bogata" a elevilor,(strudele cu musca!!!),sau filmulete -pamflet-cu nume ale profesorilor din scoala, ar fi indicat sa o foloseasca in mod constructiv la examenele de bacalaureat,unde notele nu prea reflecta realitatea si mai crunta.

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: