Azi la Botosani

Ajutoare de la Guvern pentru familii necăjite din Botoșani prin mâna subprefectului

Câteva familii sărace din județul Botoșani au primit o mână de ajutor din partea Gurvenului României, fiindu-le acordate sume de bani. 

13 familii din Botoşani au beneficiat de a cea de a treia serie de ajutoare de urgenţă acordate de Guvern în acest an. Pe baza unei hotărâri aprobate în luna august, Executivul a alocat un total de 26.000 de lei pentru cinci familii din Botoşani, Dorohoi, Durneşti şi Ştefăneşti.     

Acestea au intrat în posesia sumelor de bani joi, 17 septembrie, ajutoarele fiind înmânate în prezenţa subprefectului Gelu Ţigănucă şi al directorului Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii şi Intervenţie Socială, Sebastian Tocariu

Sprijinul acordat de Guvern a venit în urma anchetelor sociale, documentaţiilor realizate de AJPIS şi transmise Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Cazurile disperate luate în calcul pentru acordarea ajutoarelor au fost cauzate de problemele grave de sănătate ale unor botoşăneni, dar şi de situaţia materială precară, persoanele în cauză riscând excluziunea socială. 

Sumele de bani oferite au fost între 1.000 şi 3.000 de lei, în funcţie de gravitatea fiecărei situaţii. 

 

11:18 am Vineri, 18 Septembrie, 2015

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: