Azi la Botosani

Apă pericol public în școli – CE spune șefa educației botoșănene

Au mai rămas aproximativ două săptămâni până când elevii botoșăneni se vor întoarce pe băncile unităților de învățământ.

Potrivit inspectorului școlar general, școlile stau bine în ceea ce privește pregătirile pentru noul an școlar 2015-2016, însă unele dintre ele întâmpină probleme cu privire la calitatea apei. ”Cu pregătirile stăm bine, sunt în grafic, sunt foarte puține școli care mai au de finalizat, în general, un procent important au finalizat lucrările de igienizare, și procentul școlilor care au autorizație sanitară de funcționare, a crescut. Atât conducerile unităților de învățământ, cât și primăriile au făcut eforturi considerabile, mai sunt foarte multe probleme în ceea ce privește calitatea apei. Chiar dacă au apă curentă, chiar dacă au construit sau au modernizat grupurile sanitare, rămâne calitatea apei, lucru care se va  interveni și în perioada următoare”, a declarat Mihaela Huncă, inspector școlar general.
De asemenea, șefa educației botoșănene a mai precizat că IȘJ a cerut sprijin și la nivel național, astfel că la ”nivelul județului s-a făcut o situație care reprezintă un necesar pentru ca toate unitățile învățământ să aibă unitate sanitară de funcționare. Sperăm ca mare parte din aceste unități să primească fondurile respective și să poată să-și rezolve problemele. Deci școlile arată mult mai bine ca anul trecut, s-au făcut multe îmbunătățiri, dar chiar dacă s-au făcut îmbunătățiri, nu depinde de oameni calitatea apei. Și-atunci, anumite școli deja au putut să achiziționeze filtre de apă, astfel încât elevii să poată avea apă potabilă de calitate”, a spus inspectorul.
(Ș.V.)

 

1:24 pm Marti, 01 Septembrie, 2015

2 Comentarii la “Apă pericol public în școli – CE spune șefa educației botoșănene ”

  1. Turcanu spune:

    Deh, ca după calitatea conducatorilor unitații.

  2. Doru spune:

    Deh, ca după calitatea conducerii societații.

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: