Azi la Botosani

Bani de buzunar pentru liceenii Botoșaniului: CINE beneficiază de program!

Elevii botoșăneni care nu au o situație financiară tocmai bună acasă, dar totuși vor să învețe carte, sunt încurajați și în acest an de Ministerul Educației prin programul ”Bani de liceu„.

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani (IȘJ) anunță că în anul școlar 2015-2016, Ministerul Educației și Cercetării Științifice va continua derularea programului național de protecție socială, bani de liceu, conform legislației în vigoare. Calendarul de desfășurare a programului ”Bani de Liceu” este următorul:

- Depunerea cererilor pentru programul bani de liceu 15 septembrie-1 octombrie 2015.
-    Efectuarea anchetelor sociale și evaluarea eligibilității cererilor depuse 1 octombrie-23 octombrie,
-    Centralizarea cererilor 1 octombrie -27 octombrie 2015,
-    Afișarea pe internet a listei beneficiarilor 28 octombrie
-    Depunerea contestațiilor 28 octombrie, 2 noiembrie 2015,
-    Rezolvarea contestațiilor 2 noiembrie - 6 noiembrie.

”Beneficiari ai programului național de protecție socială ”Bani de liceu” sunt acei elevi care se află în întreținerea familiilor a căror venit brut lunar pe membru de familie realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii este de maximum 150 de lei, precum și elevii care beneficiază de o măsură de protecție, ori aflați sub tutelă sau curatelă în cazul respectării condiției de veni”, a declarat Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al IȘJ Botoșani.
De asemenea, sprijinul financiar se acordă pe bază de cerere formulată de elev cu autorizarea reprezentantului legal înregistrat în perioada 15 septembrie – 1 octombrie. Cerea prevăzută va fi însoțită de actele doveditoare privind venitul brut lunar pe membru de familie. În anul școlar precedent 2014-2015 au fost 3236 de beneficiari ai acestui program.
(Ș.V.)

 

1:10 pm Marti, 15 Septembrie, 2015
Te-ar mai putea interesa si:  ISJ BotosaniMECȘbani de liceu pentru elevi

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: