Azi la Botosani

Bebeluși la spital, în sâmbăta NEAGRĂ - Unul c-o alună în gât, celălalt aproape înecat în cadă!

Doi bebeluși au ajuns în cursul serii de sâmbătă, 12 septembrie  2015, la Compartimentul de Primiri Urgențe a Secției de Pediatrie și au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Primul, a fost transport la spital de un echipaj SMURD, după ce mama sa, care îi făcea baie, a observat că fiul său începe să se învinețească și să nu mai respire. Panicată a luat telefonul și a sunat la 112 pentru a cere de urgență ajutor. Odată ajuns la CPU Botoșani, micuțul a intrat în atenția cadrelor medicale și a primit îngrijiri. ”S-a panicat, nu avea febră, nu avea nimic. A făcut ceea ce noi numim spasmul hohotului de plâns. La un moment dat nu mai respiră, se învinețește, se sperie. Mama l-a scos din cadă și el s-a agitat”, a spus unul dintre medicii de gardă.

Cel de-a doilea copil, de un an și șase luni, din comuna Mileanca, care a ajuns pe patul de spital și a avut nevoie de îngrijiri medicale, a înghițit din joacă o alună, blocându-i astfel căile respiratorii.  ”A aspirat o alună și trebuie făcută bronhoscopie”, a mai declarat unul dintre medicii de gardă. În scurt timp micuțul va fi transportat pe una dintre secțiile de specialitate din Iași pentru a primiri îngrijirile medicale de care are nevoie.
(Ș.V.)   

 

11:53 pm Sambata, 12 Septembrie, 2015
Te-ar mai putea interesa si:  CPU Pediatrie BotosaniCopii la spitalcopil trimis la Iasi

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: