Azi la Botosani

Blocul unde un botoșănean s-a aruncat în aer, încă miroase a moarte: Striga ajutor, ajutor! & Îmi vine să urlu

Sâmbătă, 12 septembrie 2015, părea o zi liniștită pentru locuitorii din Parcul Tineretului până când, în jurul orelor după-amiezii, o bubuitură le-a zguduit inimile din piept și i-a scos din apartamente. Un vecin de-al lor, pe nume Stelică Zahariuc și-a încheiat socotelile cu viața într-un mod cât se poate de brutal. A stropit casa cu benzină și efectiv s-a aruncat în aer.

În apartamentul groazei mișună șobolanii

Incendiul de proporții care a avut loc în urmă cu aproximativ două săptămâni, a lăsat în urmă pagube majore, iar vecinii sunt disperați pentru că mirosul de fum încă persistă pe casa scării. Cu toate că Primăria municipiului Botoșani nu are cum, din punct de vedere legal să-i ajute pe locatari, aceștia încă mai speră să se facă ceva. Iar ușor, ușor locul începe să devină un adevărat focar de infecție, unde mișună rozătoarele.

Să astupe și să nu mai vină mirosul în casă la noi pentru că nu se mai poate .Măcar să pună niște foi, niște coli de regips, să astupe acolo. Nu mai putem. Avem copii, miroase foarte tare, mai nou intră șobolanii în apartament, acolo, intră câinii. Măcar cu asta să ne ajute Primăria”, spune una dintre locatarele blocului.

Sinucigașul striga după ajutor!

Femeia încă este șocată de teribilul incendiu care a avut loc, mai ales că, povestește ea: ”eu stau perete cu dânsul(n.r. se referă la Stelică Zahariuc) și tot mă strânge în spate. Stau femeie singură în casă”. Amintindu-și cu groază de ziua în care s-a produs nenorocirea, botoșăneanca își amintește că bărbatul care și-a dat foc în casă ”striga ajutor, ajutor, până ce au venit pompierii. După ce și-a dat foc mai cerea ajutor, dar cine se băga acolo? Nu a făcut el cu mâna lui, nu a știut că îl doare așa ceva? Auzeau vecinii că cere ajutor. El era căzut lângă geam, pe urmă l-au luat pompierii și l-au băgat în cadă”.

Pagubă de 50 de milioane de lei vechi la apartamentul de deasupra

Oamenii sunt cu atât mai disperați cu cât trebuie să-și achite din banii proprii reparațiile care au fost făcute de explozia nimicitoare. ”Doamna de la etajul 1 trebuie să plătească acum 50 de milioane de lei cheltuieli de reparații în urma exploziei, geam, ușă de la intrare, balcon. Două zile vecinii tot au spălat din casă, miroseaua și hainele din dulap, lenjerii. La dânsul nimic nu a rămas frigider, mașini de spălat, canapele, masă, ce a avut tot a ars. Au aruncat pompierii pe geam”.

O altă vecină care tocmai venise de la un magazin de unde își cumpărase o ușă, a declarat cu ochii în lacrimi: ”Mi-am cumpărat ușă, dar ce să fac stau cu ușa spartă? Vine iarna. Dumnezeule doamne, că îmi vine să urlu. Film de groază a fost aici”.

(Ș.V.) 

5:58 pm Luni, 21 Septembrie, 2015

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: