Blocurile ANL Cişmea au început să cadă, locuitorii cer ajutor: FOTOGALERIE
Deşi nu s-au împlinit încă nici măcar cinci ani de zile de la darea în folosinţă blocurile ANL construite în zona Cişmea deja au început să prezinte deteriorări. Cetăţenii care locuiesc în aceste imobile au transmis un semnal de alarmă către autorităţile locale care să fie la curent cu situaţia cu care se confruntă.
„Buna ziuă aş dori să fie publicate pozele acestea, să vadă şi autorităţile statului cum trăim noi cei din ANL Cişmea”, se arată într-un mail trimis redacţiei Botoşăneanul la care au fost ataşate şi câteva imagini care prezintă situaţia din zona menţionată. Practic oamenii arată cum deja tencuiala exterioară a blocurilor a început să se desprindă, în unele colţuri fiind căzute chiar cărămizile din fundaţia clădirilor.
Informaţi despre problemele locuitorilor din ANL Cişmea, reprezentanţii Primăriei Botoşani susţin că în mod normal lucrările efectuate la aceste clădiri ar trebui să fie încă în perioada de garanţie iar de administrarea lor se ocupă societatea Locativa. „Există un termen de garanţie a lucrărilor şi ulterior recepţiei de derulare a lucrărilor, municipalitatea a încredinţat spre exploatare şi operare a acestor clădiri către Locativa care este operatorul desemnat să asigure întreţinerea acestor imobile”, a spus viceprimarul Viorel Iliuţă.
Conducerea societăţii vizată a menţionat însă că recepţia finală la blocurile ANL Cişmea nu a fost încă făcută, potrivit reglementărilor legislative. „Investiţia este a ANL-ului, blocurile sunt în perioada de garanţie, nu este făcută recepţia finală la blocurile din Cişmea. Recepţia finală se face la cinci ani de zile după ce se pun în funcţiune. Absolut orice stricăciune care se face în perioada asta, constructorul are obligaţia să intervină să le repare. Locativa administrează locuinţele la ce mod? Face contracte de închiriere”, a explicat Cătălin Flutur, directorul societăţii Locativa.

Ca atare, Locativa a transmis deja către ANL o informare cu privire la situaţia înregistrată la respectivele blocuri cu scopul de a fi determinat constructorul să ia măsurile care se impun, adică reparaţiile necesare. „Noi am trimis adrese către ANL în care am informat ce s-a întâmplat, acolo cade tencuiala de pe un perete, am aflat, vorbiţi cu constructorul să ia măsuri. Constructorul este obligat pentru că el a lăsat garanţia de bună execuţie şi el execută”, a mai spus Cătălin Flutur.
Problemele la structura clădirilor de la Cişmea nu sunt singulare întrucât cetăţenii care locuiesc în zonă au reclamat şi anumite nereguli în ceea ce priveşte calea de acces.
CITEŞTE:
Reclamaţii cu guri de canal la ANL Cişmea, Iliuţă în control





12:53 pm Marti, 11 Iunie, 2013
Puterea lucrului ...
alea-s facute de defuncta CONDACIA,astea pe care le face "puterea lucrului bine facut" sunt astea noi si dupa cum vad sunt destul de faine..
pe vremea lu nea flutur facut,inca un lucru ''maret'' facut de el,aceiasi calitate ca si sala polivalenta si ca si bulevardul,acu o da cotita nu i-ar fi rusine....
Totul e de pe vremea lui Flutur si al PD-L si acum nimeni nu-i ia la intrebari. Eu stiu ca a lucrat Conrec si Victor Construct
portariuc de asta nu construieste nimic, de frica sa nu se dea vina pe el peste 5 ani cand o pica tencuiala...
si ar mai fi o chestie, omul sfinteste locul, noi am ramas cu reminescente comuniste sa faca statul, sa faca basescu,sa faca ponta, sa faca portariuc etc dar tu ca cetatean ce te folosesti de acel bun pe o chirie modica ce faci inafara de statul la birtul din colt si injurat pe oricine incearca sa faca ceva in tara asta?in iarna cati a-ti iesit sa indepartati zapada de pe langa bloc? acum cate gradinite a-ti amenajat pentru confortul relaxarea voastra?
Autorul articolului trebuia sa aibe decenta sa informeze corect si complet cine este constructorul. Asa, de dragul "breacking news" nu se face la asa o casa mare si de prestigiu. Ca daca este ce banui eu, atunci avem si raspunsul de ce la parcarea de la Piata Centrala/Mare nu cam vrea nimeni in subteran.
Destul de clar si limpede spus de fuhrer. Nu vor sa traiasca civilizat si curat . Nu fac altceva dacat mizerie ,sa vina primaria sa sa curete in urma lor. Apoi inca un lucru,o patrula de politie locala ,care sa-si faca si datoria ar fi necesara. Se vor trezi mai tarziu cand vor fi nevoiti sa cumpere acele locuinte sau sa plece si lase locul altor tineri .Locuintele li s-au dat , cu o chirie modica , ca sa-si puna bani deoparte si intr-un final sa-si achizitioneze o locuinta a lor.
din poze reese clar ca sifoanele de scurgere sunt infundate cu, gunoi glaful din mozaic este distrus in consecinta acele degradari survin de la zapada necuratata din timul ierni si de la apa care nu se dreneaza din cauza sifonului infundat cu gunoi si peturi de plastic pai chiar asa este foarte greu sa fii ANE-list e foarte greu sa astepti o viata sa primesti pomana de la stat tot greu este sa platesti enorma suma intre 30 si 50 RON lunar chirie pai nui este rusine primarului indiferent care este el ca nu vine sa ne faca curat sa ne curete zapada sa ne puna flori si gazon ca doar sunt blocurile statului noi pentru banii pe care-i dam nu putem face altceva decit sa distrugem. iar jigodiile de vecini care au muncit o viata prin strainatate sasi faca o casa nau decit sa ne suporte galagiia pai da ca ei nu stiu ce greu e sa stai cu mina-n tinsa sa astepti sati dea statul .
atea de la ANL sunt atit de oropsiti de numa intradevar nu au pe unde sa treaca , calea de acces este foarte ingusta din cauza masinilor de lux care stau parcate pe ambele parti primarul si cetatenii orasului sunt niste nesimtiti nu le e mila deloc da bietii ciriasi.
Daca Flutur vrea sa faca o CARTE NEAGRA,poate trece acolo si aceste marete relizari.