Azi la Botosani

Cadou la început de școală pentru copiii satului botoșănean - FOTOGALERIE

Sfârșitul săptămânii trecute a însemnat pentru copiii din comuna Românești un motiv de bucurie. Doar cu câteva zile înainte de începerea anului școlar, aici a fost inaugurată o nouă școală.

Începută în anul 2008 din fondurile proprii ale primăriei, ca extindere a vechii școli, în anul 2014 investiția a fost preluată și finalizată ca investiție în continuare de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, cu un aport suplimentar de peste 8 miliarde de lei vechi, la care s-a mai adăugat încă un miliard de lei pentru dotările sălilor de clasă.
Clădirea care a fost inaugurată s-a dat în folosință în anul 1976, anual învățând aici în jur de 125 elevi,lucrările de reabilitare și extindere fiind necesare datorită faptului că se învață în două schimburi, deoarece sălile de clasă erau insuficiente.
La inaugurarea unității de învățământ au participat, alături de copii și profesorii care vor beneficia de această școală primarul comunei Românești, Gheorghe Huțanu, senatorul Doina Federovici, deputatul Andrei Dolineaschi, prefectul Costică Macaleți și inspectorul general școlar Mihaela Huncă.
Este adevărat, poate, că la un moment dat nimeni nu mai credea că această școală va fi finalizată. Țin să apreciez abnegația domnului primar Huțanu care a făcut tot ce a fost omenește posibil ca noul an școlar să înceapă în această nouă școală, construită și dotată după standardele europene. Împreună cu domnul primar, atât eu cât și domnul deputat Andrei Dolineaschi am făcut toate demersurile legale necesare pentru ca elevii din Românești să întâmpine începutul de an școlar într-o unitate de învățământ, modernă și cu tot ceea ce trebuie pentru o foarte bună desfășurare a activităților didactice” a declarat senatorul PSD Doina Federovici, prezent la eveniment.

9:25 am Marti, 15 Septembrie, 2015
Te-ar mai putea interesa si:  Mihaela HuncaDoina FederoviciAndrei Dolineaschiscoala Romanesti

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: