Azi la Botosani

Casele a două femei călcate de de polițiști pentru o afacere ilegală de zile mari

Marți dimineaţă, poliţiştii botoşăneni specializaţi în investigarea criminalităţii economice au efectuat două percheziţii la persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete. Peste 60.000 de ţigarete şi alte mijloace de probă au fost identificate şi ridicate  de poliţişti.

Activităţile s-au desfăşurat simultan la imobile aparţinând unor persoane din municipiul Botoşani.
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2014 - 2015, două femei, în vârstă de 41 şi 69 de ani, ambele din municipiul Botoşani, ar fi desfăşurat, în mod repetat, activităţi de procurare, deţinere, depozitare, transport şi comercializare de ţigarete provenite din contrabandă.
La locuinţele acestora au fost găsite 66.860 de ţigarete (3.343 pachete), de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina, pentru care cele două nu deţineau documente legale de provenienţă şi despre care cunoşteau că provin din activităţi de contrabandă, pachetele cu ţigări având aplicate timbre de accize specifice acestor ţări.
Întreaga cantitate de ţigări identificată (evaluată la aproximativ 33.000 lei) a fost  indisponibilizată în vederea confiscării.
În vederea probării întregii activităţi infracţionale, faţă de cele două suspecte continuă cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.
Prejudiciul creat în dauna bugetului consolidat al statului a fost estimat la peste 39.500 lei.
La activităţile din acestă dimineaţa au participat 8 de poliţişti.

 

12:22 pm Marti, 22 Septembrie, 2015
Te-ar mai putea interesa si:  IPJ Botosanifemei contrabanda tigari Botosani

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: