Azi la Botosani

Concurs cu miză mare : Candidata PSD-ului ar face presiuni la contracandidați: Nu îmi stă în caracter

Funcția de inspector școlar general este disputată de trei candidați: Mihaela Huncă, cea care pornește cu prima șansă fiindcă este susținută de partidul de guvernământ, Daniel Botezatu și Corneliu Furtună. Neoficial, deja s-ar fi început o campanie de presiuni la unitățile de învățământ de unde provin contracandidații inspectorului general în exercițiu.

Social democrata Mihaela Huncă susține că nu a fost surprinsă de celelalte două candidaturi. Ba dimpotrivă. Ar fi făcut un apel către mai mulți colegi să aspire la funcția pe care o deține. Apel care însă n-a ajuns și în spațiul public. Mihaela Huncă: ”Nu m-am așteptat niciodată să merg singură la concurs, chiar am invitat cât mai mulți colegi să meargă la concurs”.

În realitate însă, se pare că ”generala” ar fi fost extrem de nemulțumită de unul dintre contracandidații pe care-i are și anume profesorul doctor în istorie Daniel Botezatu și care ar avea șanse reale de a obține, profesional, un punctaj mai bun. Pentru a putea merge la concurs,  profesorul de la Colegiul Național Mihai Eminescu ar fi avut nevoie de o recomandare din partea Consiliului Profesoral. Pe care ar fi obținut-o cu 50 de voturi pentru și unul împotrivă. Voturile au fost secrete.

Tocmai faptul că a avut susținerea majorității ar fi nemulțumit-o pe Mihaela Huncă care ar fi amenințat cu inspecții frontale unitatea de învățământ pentru că ar fi ”permis” ca Daniel Botezatu să aibă largul sprijin al colegilor pentru cea m ai importantă funcție din sistemul de învățământ județean. Toate aceste informații sunt însă, în opinia inspectorului școlar general doar zvonuri sau rele intenții ale unor jurnaliști de a o discredita.


”Astea sunt interpretări de-ale dv. și chiar vă rog să nu emiteți anumite lucruri care nu îmi aparțin și pe care nu le gândesc. Vă rog foarte mult să nu spuneți că eu aș gândi ceva. Eu am declarat, declar în continuare, poate să se înscrie la acest concurs oricine și nu fac nici un fel de presiune asupra nimănui. Cei care au pus aceste zvonuri chiar aș vrea public să prezinte dovezile că am făcut aceste presiuni. Nu fac, nu îmi stă în caracter, chiar dacă așa se vrea de o anumită parte chiar a presei să mi se facă o anumită imagine”, a mai spus Mihaela Huncă.

Concursul pentru ocuparea funcției de inspector școlar general va avea loc în data de 16 martie 2015. (G.E.)

CITEȘTE:

 Ultima zi pentru înscrieri la postul lui Huncă de la Inspectoratul Școlar – AFLĂ cine-o contracandidează


12:52 pm Marti, 03 Martie, 2015
Te-ar mai putea interesa si:  Daniel BotezatuISJ Botosaniinvatamant botosani

6 Comentarii la “Concurs cu miză mare : Candidata PSD-ului ar face presiuni la contracandidați: Nu îmi stă în caracter

  1. cu ce pahar dai cu ala primesti spune:

    Oricum acest concurs n-are legitimitate!Stim toti cum se organizeaza.Daca PSD va merge la guvernare pana in 2016 e clar ca totul va fi OK,dar daca se schimba guvernarea vor incepe presiunile.Foarte multi directori de fapt toti care au fost inlocuiti( si din 2012 pana in prezent au fost schimbati cam toti) stiu ce inseamna presiuni din partea doamnei Hunca.Deci , dupa vor fi presiuni si pe doamna.

  2. Alex spune:

    Jos PSD! Aceasta doamna inca nu realizeaza ce a facut, a distrus invatamantul botosanean. Va bucurati ca a plecat Ada, e de o mie de ori mai rau!

  3. alina spune:

    Un concurs la fel de "serios" ca cel de la Garda de Mediu. Ma intreb oare cati din acesti P.S.D-isti se vor mai inscrie la acest gen de concursuri daca partidul nu le mai e la guvernare... sau dupa ce le pica partidul nu se mai simt pregatiti... "profesional"?

  4. justitiarul spune:

    Cand va pica examenul dom "doftor" Botezatu, tot veti mai scrie despre acest subiect cu inovatii din partea presei?Se stie ca aveti o atitudine partinitoare in tot ce redactati,cu riscul de a jigni pe cei a caror culoare politica nu va convine.Nu stiu care e mai politic, invatamantul sau presa si acolitii care scriu de pe facebook?

  5. Vasile spune:

    Justitiarule, dar cand va lua concursul Botezatu, ce te faci cu limbile? Incerc sa-ti aflu ideintatea, nu de de alta, dar prea esti porst...pornit! Te chem la o emisiune, lasule!

  6. Ion de la pesedeu spune:

    Nea justitiarule, doftorul Botezatu, cum scrii jignitor pentru ca, nu-i asa, strugurii-s acri daca nu ajungi la ei, va castiga acest concurs daca va fi pe bune. Dupa aia, fac si eu ca Vasile, sa te vad cum stai cu limbile! Ca la astea va pricepeti voi, pesedeii!

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: