Azi la Botosani

Cosmin Andrei îi elimină temerile lui Eugen Țurcanu : Să lase pe altcineva care-și poate asuma deciziile!

Directorul Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) afirma că trebuie să recupereze chiria stabilită pentru Stadionul Municipal întrucât trebuie să respecte legea pentru a nu intra în alte probleme. În replică, viceprimarul Cosmin Andrei îi recomandă să facă un pas în spate, în cazul în care responsabilitatea-i apasă mult prea greu pe umeri.

Cosmin Andrei are și o întrebare pentru Eugen Țurcanu și experiența sa de un deceniu în administrația publică și anume de ce nu a respectat legea și în fostul mandat: ”Sunt două probleme. De ce a fost modificată această chirie în 2015 și nu a fost modificată în mandatul dlui Flutur, pe ce fundamente a fost făcută”.
Mai departe, viceprimarul îi recomandă directorului DSPSA să iasă din starea de temere în care a intrat prin prisma respectării legii și să ofere altcuiva șansa de a-și asuma responsabilitatea.
Dacă dl. Țurcanu nu are puterea de a-și asuma deciziile de la DSPSA de ce nu face un pas în spate de pe poziția de șef serviciu? De ce nu face un pas în spate, să lase pe altcineva care să-și poată asuma deciziile de acolo, de la DSPSA. Pentru că salarizarea este aproximativ aceeași, este o diferență foarte mică între șef serviciu și director acolo, și dacă fuga de răspundere este cea pe care o visează dlui poate să meargă pe un post inferior să lase pe altcineva care să-și asume aceste decizii administrative”, a arătat Cosmin Andrei.
Mai mult decât atât, dat fiind faptul că liberalii au tot respins proiectul de hotărâre privitor la reducerea chiriei la Stadionul Municipal, viceprimarul este de părere că acesta ar trebui reintrodus iar Prefectura să decidă prin aviz dacă este legal sau nu. Cosmin Andrei: ”Această hotărâre a fost respinsă de colegii din PNL pe principiul că nu a fost legală. Cred că este mult mai corect să votăm hotărârea și să ajutăm clubul pentru că trece printr-o perioadă foarte dificilă și să așteptăm avizul de legalitate al Prefecturii care este o entitate superioară CL, cel puțin din punct de vedere al validării actelor juridice. Prefectul avizează sau nu, dacă hotărârea este legală”.
În încheiere, viceprimarul a menționat că nu i se pare firesc ca FC Botoșani să fie sprijinită financiar prin sumele alocate prin concursul de proiecte cu fonduri nerambursabile pentru ca ulterior acești bani să se întoarcă la Primărie, sub forma chiriei. (G.E.)

 

1:52 pm Sambata, 19 Septembrie, 2015

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: