Azi la Botosani

Cu Poliția alături, Dexterii de la Eminescu în careu, teniși în loc de tocuri, pantaloni în locul fustelor: GALERIE FOTO

Zumzet general în curtea Colegiului Național Mihai Eminescu acolo unde s-au adunat în careu ”tocilarii” cum le spun alții de pe la alte licee sau unii dintre cei mai deștepți tineri care aduc mândrie orașului, cum îi știe toată lumea. Deja conectați la noul an școlar, liceenii de la unul dintre cele mai prestigioase colegii au ascultat pe jumătate discursurile oficiale.

Nu au fost observate ținute prea lejere pentru școală, fustițele adolescentelor fiind lăsate acasă în dulapuri, sandalele de vară înlocuite cu teniși. Prima vorbitoare a fost Cristina Chiriac, directorul unității de învățământ.

”Ne mândrim cu ceea ce știm să facem mai bine și anume performanță școlară. Există la elevi o motivație interioară conștienți că trăiesc într-o realitate a competiției dar și o motivație exterioară stimulată de gustul succesului pe care îl retrăiesc cu fiecare provocare. Nu este vorba de o recompensă materială ci de bucuria că și-au depășit limitele, că au ieșit învingători, este practic un exercițiu de adaptare la o societate din ce în ce mai competitivă”, a spus directorul Colegiului Național Mihai Eminescu.

Apoi, pe același fundal de sute de voci împletite într-un zumzet cristalin, primarul municipiului reședință de județ.
”Dragi elevi vă urez să aveți un an cât mai bun, să vă aplecați cu atenție și dragoste către cunoaștere, către ceea ce puteți învăța în acești ani pentru că acum se pun bazele pentru întreaga viață profesională ulterioară. Cred că este cunoscut pentru toți, nimic nu face mai mult diferența în ziua de astăzi decât educația. Nu mai contează locul în care trăim, statutul social, averea, un singur lucru face diferența, educația, pentru că un om educat este un om liber și care-și poate dezvolta o viață profesională oriunde în această lume”, a transmis și Ovidiu Portariuc.

Și nu în ultimul rând, Adriana Dascălu, comisar în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean: ”Siguranța în școli constituie o prioritate pentru Poliția Română, prevenirea delicvenței juvenile și a victimizării minorilor reprezintă de asemenea un capitol în activitatea pe care o desfășurăm pentru ca în zona unităților de învățământ să nu se comită violențe sau alte fapte ilegale. La început de an școlar vă asigurăm de sprijinul nostru necondiționat”.

Din partea Inspectoratului Școlar Județean a luat cuvântul Liliana Chira care însă a citit mesajul șefei educației botoșănene, Mihaela Huncă. La finalul ceremoniei de deschidere a anului școlar, având pe fundal imnul liceului, elevii s-au îndreptat spre clase, însoțiți de diriginți. (G.E.)

11:17 am Luni, 14 Septembrie, 2015

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: