Azi la Botosani

Cum le-au tras-o peste bot

Noaptea de duminică spre luni, la ceva timp după ce Victor Ponta îşi recunoaşte înfrângerea, un social-democrat de vază lasă deoparte zâmbetul forţat şi protocolar şi într-un puseu de sinceritate întreabă: de ce oare? Chiar nu înţeleg... Aşa că m-am gândit să încerc câteva răspunsuri.

editorial botosaneanul Oare pentru că Victoraş al vostru şi-a făcut o lansare faraonică pe Arena Naţională (blocând un Bucureşti întreg şi enervând mii de şoferi şi pietoni), la care aţi cărat pe bani 80.000 de oameni din întreaga ţară ca să îl aclame şi care semăna cu ceea ce vedem în Coreea de Nord?

Oare pentru că nu aţi învăţat nimic de la Năstase şi aroganţa lui cu număratul de ouă, pentru ca după un deceniu să vină Ponta şi să transmită că el nu participă, ci asistă din faţa televizorului, mâncând popCorn, la dezbaterile electorale din primul tur?

Oare pentru că în primul tur cei mai mulţi români s-au dus să viziteze „oraşe universitare” şi „atracţii turistice extraordinare”  de prin „metropole” precum Alexandria, Slatina sau Giurgiu şi s-a ajuns ca în judeţele de care aparţin să se înregistreze cele mai multe voturi pe listele suplimentare?

Oare pentru că aţi transformat ţara într-una ce părea ocupată, că nu aţi lăsat un stâlp fără moaca lui Ponta? Asta după ce în urmă cu doi ani şi jumătate vă plângeaţi şi întrebaţi de unde au PDL-iştii atâţia bani pentru bannere şi mesh-uri electorale?

Oare pentru că aţi încercat şi aţi şi reuşit într-o bună parte să luaţi românilor dreptul fundamental pentru care părinţii, bunicii sau fraţii lor mai mari au murit în urmă cu un sfert de veac: dreptul la vot?

Oare pentru că aţi siluit legea aprobând o ordonanţă care a dat liber traseismului politic, un adevărat viol politic şi administrativ, dar nu v-aţi obosit să daţi o ordonanţă şi pentru ca românii să poată vota?

Oare pentru că fertila tanti Firea – trei bărbaţi la 42 de ani şi-a bătut joc de români până inclusiv în ziua votului şi în timp ce zeci de mii de oameni stăteau de atâtea ore în frig ca să voteze ea spunea că secţiile de vot din străinătate sunt goale?

Oare pentru că aţi umilit sute de mii de români care trimit milioane şi milioane de euro şi lire sterline în România?

Oare pentru că aţi cărat oameni la vot până nu aţi mai putut?

Oare pentru că aţi dat jos în 2012 un Guvern plin de corupţi pentru ca în doi ani şi jumătate să aveţi cel mai penal Guvern din istoria post-decembristă a României?

Oare pentru că aveţi zeci de baroni deja la puşcărie sau care se îndreaptă într-acolo iar voi vorbiţi oamenilor de cinste şi corectitudine?

Oare fiindcă la 25 de ani de la revoluţie nu aţi fost în stare să realizaţi că lumea s-a schimbat şi trebuie să vă schimbaţi şi voi modul de a face politică şi campanie electorală?

Oare nu v-aţi dat seama că Dragnea nu este în stare decât (tare-i mai place lui să folosească în stil dâmboviţean cuvântul ăsta) să facă o campanie ca la el acasă, în Teleorman, pentru şi cu morţi-vii, rachiuari şi analfabeţi?

Ce-aveţi mă, v-a apucat greaţa?

Oare fiindcă nu aţi realizat că în ţara asta sunt şi oameni care muncesc de dimineaţă până noapte şi nu acceptă să fie jigniţi de pomana voastră electorală?

Oare pentru că aceiaşi oameni s-au săturat ca ei să muncească de dimineaţă până noapte doar pentru ca voi să-i impozitaţi şi să vă alimentaţi continuu bazinul electoral plini de oameni care-şi vând votul şi totodată viitorul lor şi al copiilor pentru un rachiu şi-o sticlă de ulei?

Oare pentru că aţi tăiat în 2012 banii pentru drumul Botoşani – Suceava, pe care l-aţi făcut abia după alţi doi ani şi ceva, interval în care au murit alţi atâţia oameni şi ne-aţi prezentat în 2014 modernizarea şoselei ca pe o victorie istorică?

Oare pentru că Doly, preşedintele vostru, este prezent în mijlocul oamenilor din Botoşani şi Dorohoi doar prin comunicate trimise de la birourile luxoase din Kiseleff?

...Iar la Botoşani conduce un primar specializat în ameninţări şi lupte cu ziariştii?

Oare pentru că Ovidiu Portariuc, comportându-se ca la dânsul în dormitor, s-a dat peste cap să blocheze o emisiune electorală fiindcă realizatorul nu-l pupase în fund pe ministru?

Oare pentru că acelaşi Portariuc pare că nu realizează momentul pe care îl trăieşte şi continuă să jignească şi să ameninţe jurnaliştii şi după ce s-a terminat campania?

Oare pentru că unii dintre voi nu aţi lucrat niciodată în ţara asta, nu aţi produs ceva pentru România, iar singura meserie a voastră a fost cea de politician?

Oare pentru că unii dintre voi aţi trecut prea repede de la statutul de cărător de mapă la cel de demnitar în timp ce milioane de români sunt nevoiţi să plece la muncă în străinătate fiindcă nu mai au loc de voi în ţară?

 

Uite că oamenii ăştia plecaţi din ţară, dar care au şi o mulţime de rude şi cunoştinţe în România şi pe care le-au tot sunat duminică, 16 noiembrie, transmiţându-le să voteze şi să nu PONTeze, v-au cam tras-o peste bot. Aroganţa şi prostia se plătesc. Mai întrebaţi-i şi voi pe Bombonel şi pe Conţac. Ei ştiu cel mai bine.

Sergiu BĂLĂŞCĂU

10:14 pm Marti, 18 Noiembrie, 2014

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: