Azi la Botosani

Dacă tot nu pot să-l dea afară pe Flutur, PSD-iştii ar cam desfiinţa Locativa

Fostul primar al municipiului Botoşani nu a fost atacat vineri la sediul PSD Botoşani doar de viceprimarul Cosmin Andrei. După ce acesta l-a acuzat de sabotaj fiindcă ar permite găzduirea HSR în Incubatorul de Afaceri administrat de SC Locativa SA, a intervenit şi consilierul local Mihai Tincu.

Locativa Botosani

Nu-i legat de Flutur, dar Flutur e singurul pe care nu l-au putut da afară

Acesta a pus direct problema desfiinţării societăţii, susţinând că trebuie făcută o analiză pentru a se vedea dacă este necesar să mai existe o unitate a Consiliului Local care în opinia sa „doar încasează chirii”.

„Nu ştiu dacă toate primăriile din ţara asta au Locativa. Nu ştiu dacă trebuie 40 de oameni ca să gestioneze 40 de spaţii, poţi să externalizezi activitatea asta (...) Lucrul ăsta se poate face cu trei persoane, cu patru persoane, nu cu 40”, a afirmat Mihai Tincu, vicepreşedinte PSD Botoşani.

Acesta a adăugat că iniţiativa sa „nu-i legată de persoana lui Flutur”, însă culmea coincindenţei, dintre toate cele patru societăţi subordonate Consiliului Local, PSD-istul crede că trebuie analizată oportunitatea continuării activităţii doar la cea care nu au reuşit să schimbe directorul. Aceasta întrucât Cătălin Flutur este apărat de o lege care prevede că la încetarea mandatului, primarul revine la fostul loc de muncă, de unde nu poate fi schimbat timp de doi ani.

Amărât că încă n-au dat toţi directorii PDL afară

Deşi a negat că îl vizează pe fostul edil şef, Tincu nu şi-a ascuns nemulţumirea că încă mai există şefi din fosta guvernare.

„Sunt lucruri care provin din vechea administraţie care, unele dintre ele, sunt foarte complicat de rezolvat. Sunt unii oameni care conduc şi acum nişte activităţi în zona municipiului şi sunt protejaţi de ordonanţa 109 care a fost special înfiinţată pentru securizarea unor posturi din perioada guvernării Boc”, a mai spus Mihai Tincu.

Deşi tocmai vineri, la 14 luni de la dobândirea Puterii, USL a mai schimbat un director, la Casa Judeţeană de Pensii, Mihai Tincu susţine că „n-am făcut baia de sânge care a fost în 2008”.

Tincu, idee preluată de la "vărul Egner"

SC Locativa SA are în administrare, printre altele, 800 de locuinţe sociale sau pentru tineri şi spaţiile din Centrul Vechi, iar liderul PSD Botoşani crede că activitatea societăţii ar putea fi preluată de un serviciu din Primăria Botoşani. În urmă cu mai bine de un deceniu, când primar era Florin Egner, iar director la Locativa tot Cătălin Flutur, edilul PSD de atunci, care îl identifica deja pe şeful societăţii în cauză drept principal contracandidat la funcţia de primar, a avut aceeaşi teorie cu desfiinţarea societăţii, luându-i prin Consiliul Local o mare parte a activităţii. Locativa nu s-a desfiinţat iar Cătălin Flutur l-a învins şi a ajuns primar.

CITEŞTE ŞI:

 Andrei se ia de Flutur, care l-ar sabota cu sediul HSR : Ne sfidează din sediul Locativa

12:33 pm Sambata, 06 Iulie, 2013
Te-ar mai putea interesa si:  Catalin FluturLocativaMihai Tincu

7 Comentarii la “Dacă tot nu pot să-l dea afară pe Flutur, PSD-iştii ar cam desfiinţa Locativa ”

 1. buzz spune:

  Tincu si mai cum? Nu ai de crescut nepoti? Nu ai jumulit destul municipiul Botosani? Hai noapte buna

 2. rebelu' spune:

  Ce vobesti fratica? Vrei sa externalizezi, sa lucrezi cu 3 sau 4 oameni ? Vezi ca pupilul tau a promis intre 10.000 si 2000 de locuri d emunca. Tu de fapt crapi de ciuda ca la Incubator sunt firme de confectii. Dar revenind la declaratia ta, absolut mincinoasa. Am cautat putin pe net, ca tu ne crezi prosti. Uite ce am gasit. 1. Iasi, Directia de administrare a patrimoniului public si privat. http://www.primaria-iasi.ro/content.aspx?item=1618&lang=RO 2. Bistrita, Directia de patrimoniu http://www.primariabistrita.ro/portal/bistrita/portal.nsf/AllByUNID/DCF3A9C5F86B122BC22573E8004D9BDC?OpenDocument 3. Sibiu Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public si Privat 4. Braila, Serviciul de Utilitate Publica, Administrare Fond Locativ si Cimitire http://www.primariabraila.ro:7200/Servicii%20publice/Directia%20Serviciilor%20publice.aspx In concluzie, nu minti, Tincu, nu minti si nu manipula. Nu suntem prosti, orice minciona pe care o vei spune o voi demasca.

 3. JUSTITIARUL spune:

  Pentru rentabilizare si eficientizare,LOCATIVA,ar trebui unita cu URBAN SERV si ELRANSsub o conducere unica,ca sectii si la conducere un sef de Sectie.Inainte se putea.Era IGO,EGCL si mergea treaba foarte bine.Mai putini comandanti,inseamna sabotaje mai putine si realizari mai multe.De ce trebuie numaidecat,salariatul si directorul.Cu atatia directori,care nici nu prea stiu ce au de facut(nu au invatat nicaieri meseria),s-a compromis acest titlu.

 4. diana spune:

  Justitiarule, nu mergea mai bine, te contrazic. e adevarat ca erau mai putin sefi si oameni la administrativ. eu iti garantez ca exact asa cum sunt acum pot fi foarte eficiente. numai sa se vrea, numai sa se vrea. numai ca vezi tu, si astia,ca si ceilalti, sunt pusi pe ... orice, numai pe munca nu.

 5. robert spune:

  Domnu Tincu, Nova Apa Serv este iar in colaps financiar. Acolo cei de la PNL ar vrea sa aplice niste masuri, dar cei de la PSD nu prea vor. De ce ? De ce nu faci scandal si in acest caz? Sau pe tine te doare de Locativa numai din cauza lui Flutur ? De ce nu sunteti de acord, voi, cei de la PSD sa faceti ceva si in cazul NOva Apa Serv? Observi ca esti duplicitar ? Vai Tincule, cat poti de neam de traista ?

 6. egner spune:

  bai Tincu esti un bou nu temai recunosc de neam,ba da adindoi suntem neamuri proaste

 7. mimi spune:

  Justitiarul are dreptate. Pot fi unite toate aceste miniinstitutii cu directori total incompetenti si nepregatiti in domeniul pe care se fac a-l conduce, pe foarte multi bani din buzunarul platitorului de taxe si impozite. Flutur insusi, cand era primar, se plangea ca nu are incredere in nici o institutie a statului care este in subordinea primariei, asa ca, trebuie reunite toate sub conducere unica, cu un numar redus de personal de conducere, in subordinea directa a primariei. Sa avem eficeinta maxima acheltuirii banului public si control direct, cu costuri minime.

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: