Azi la Botosani

Deșteaptă-te... eleve! Imn, circulația dată peste cap, îmbulzeala de pe lume, promisiune de intervenție la minister – VIDEO & GALERIE FOTO

A fost o îngrămădeală incredibilă luni dimineață în apropiere de Școala Gimnazială 11. Mașinile nu mai conteneau să treacă pe Calea Națională, nu găseai un loc de parcare, iar un polițist local făcea și el ce putea.

Spre ora 9:00, cea oficială de deschidere a noului an de învățământ, trotuarul dinspre școală era asediat de părinți și copii, iar curtea școlii era deja plină de cadre didactice și elevi. Părintele Ștefan Grădinaru de la Capela Militară a oficiat o scurtă slujbă religioasă, după care s-a dau cuvântul prefectului Costică Macaleți, cel care locuiește peste drum de Școala 11 și care este obișnuit cu această unitate de învățământ deoarece aici votează. În ciuda îmbulzelii, primul reprezentant al Guvernului în Botoșani a promis intervenții la nivel înalt pentru ca Școala 11 să poată primi și mai mulți elevi.
”S-a ivit o situație specială, sunt foarte multe cereri pentru clasa I, cereri deocamdată nesatisfăcute de Școala 11. Vă promit că voi interveni până la nivel de minister să putem rezolva situația copiilor care doresc să facă școală aici, la 11. Aceasta este o notă că Școala 11 este o școală bună, o școală frecventată de copiii botoșăneni”, a afirmat Costică Macaleți.

 

Alături de prefect, au mai fost prezenți la festivitate deputatul Tamara Ciofu, inspectorul școlar Crina Muraru, inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă, Stelian Mețler, un reprezentant al Poliției și colonelul Radu Anton, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Tatăl unui copil care este elev chiar la Școala 11, acesta din urmă a animat atmosfera, transmițându-le copiilor un ”secret” și anume că în noul an de învățământ pompierii vor desfășura mai multe activități la Școala 11.
Întreaga festivitate a fost deschisă cu intonarea Imnului de Stat al României, cântat de unii profesori, murmurat de unii copii. (S.B.) 

10:15 am Luni, 14 Septembrie, 2015

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: