Azi la Botosani

Director certat că și-a părăsit postul: Eu cred că a fost o pripeală atunci

De mai bine de jumătate de an, se tot organizează concursuri pentru ocuparea funcției de director la Centrul de Creație Botoșani, specialiștii parcă fug de scaunul de manager în clădirea din spatele Pietonalului Unirii.

În acest context, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean (CJ) Botoșani de astăzi, 18 august 2015, unde s-a votat prelungirea mandatului directoarei interimar, Cornelia Ciobanu, pentru încă trei luni, consilierul județean Verginel Vacariu a avut o intervenție:

„Nu era mai bine ca fostul director să-și fi dus mandatul până la capăt? Sau să fi continuat mandatul până în momentul în care era un alt director numit prin concurs legal, decât să stăm așa, este director sau nu este director? Consider că a fost o pripeală atunci cu revocarea directorului (n.r.: Ion Ilie, care a stat în fruntea instituției câțiva ani buni)”, a spus Verginel Vacariu.

Odată cu pensionarea fostului director al instituției, Ion Ilie, la cârma Centrului de Creație a fost Aurel Melniciuc, care a renunțat la funcție în ianuarie 2015, când a fost numit manager la Muzeul Județean de Istorie Botoșani. De atunci, Cornelia Ciobanu, numită director cu titlu de interimat, a ajuns la cel de-al treilea mandat provizoriu, întrucât la precedentele concursuri organizate, nu s-a desemnat niciun director definitiv.

(C.B.)

 

11:54 am Marti, 18 August, 2015

1 Comentarii la “Director certat că și-a părăsit postul: Eu cred că a fost o pripeală atunci

  1. Maria spune:

    Ce vajnic consilier este acest Vacariu! Se vede treaba ca Vacariu nu a citit niciodata Ordonanta 189, dar se trezeste vorbind pentru a intra in atentia publicului. Fostrul manager Ion Ilie nu a fost revocat, ci pur si simplu mandatul sau ajunsese la final si, conform legii- la vremea aceea - pensionarii nu mai aveau dreptul sa se prezinte la un nou concurs.. Acum s-a revenit la vechile conditii, insa Ilie al dumitale a fost notat cu doar 6,5 puncte. Lasa-te de ,, prafuri in ochii botosanenilor"

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: