Azi la Botosani

Este DEFINITIV: Preotul care și-a omorât tatăl va petrece 13 ani în închisoare!

Era 3 ianuarie anul acesta când preotul Daniel Marius Andricioaei, în vârstă de 37 de ani, paroh la Biserica din satul Aurel Vlaicu, comuna Avrămeni, suna puţin după ora 20.00, la 112, anunţând că tatăl său care locuieşte într-o garsonieră de la etajul patru al unui bloc din Parcul Tineretului, din municipiul Botoşani, este mort. Când au ajuns la faţa locului, poliţiştii au constat că spusele bărbatului se confirmă.

Botoșăneanul le-a povestit atunci oamenilor legii că în data de 31 decembrie a avut un conflict cu tatăl său, în vârstă de 60 de ani. Cei doi s-au luat la bătaie după ce ar fi consumat băuturi alcoolice, iar fiul a părăsit la un moment dat locuinţa.
În realitate, anchetatorii, pe baza probelor ulterioare au stabilit că preotul și-a omorât de fapt tatăl în bătaie și mai mult decât atât, a stat cu cadavrul în casă trei zile. Părintele său era căzut pe un hol, iar când fiul ieșea din casă, trebuia să-l pășească.
Ulterior, odată ieșită la iveală crima, preotul a invocat probleme psihice ce l-ar fi determinat să facă gestul fatidic. A fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani și a avut parte de un proces corect. A fost condamnat la 13 ani de închisoare cu executare iar pedeapsa a rămas definitivă astăzi, 21 septembrie 2015 când magistrații de la Curtea de Apel Suceava i-au respins recursul.
”Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Andricioaei Daniel Marius împotriva sentinţei penale nr.173 din 28.07.2015 a Tribunalului Botoşani. Conform art.422 Cod procedură penală rap. la art.72 alin.1 Cod penal, deduce, în continuare, din pedeapsa aplicată inculpatului apelant, durata arestării preventive de la 28.07.2015 la zi”, se arată în soluția pe scurt a judecătorilor.
Inculpatul a fost obligat și la plata cheltuielilor judiciare care este de câteva mii de lei. Hotătârea este definitivă. (G.E.)

 

4:55 pm Luni, 21 Septembrie, 2015

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: