Azi la Botosani

Flutur : Ce s-ar întâmpla dacă nouă ne-ar bate capul să facem un referendum?

Primul om politic care a luat cuvântul la dezbaterea organizată de Asociaţia Pro Democraţia despre apropiatele alegeri europarlamentare a fost preşedintele PDL Botoşani. Cătălin Flutur a arătat că scrutinul pentru Parlamentul European vine după o perioadă în care România s-a depărtat de UE.

Deşi nu a dat clar exemple, el s-a referit la măsurile luate de USL în cei aproape doi ani de guvernare şi care au reprezentat atacuri la adresa Statului de Drept din România. Combinată cu criza economică, aceste decizii au zdruncinat serios încrederea românilor în UE, 62% ajungând să fie eurosceptici.

„Ce s-ar întâmpla dacă nouă ne-ar bate capul să facem un referendum foarte rapid vis-a-vis de problema dacă mai rămânem sau nu în UE? Ne-am îndepărtat în ultimul timp de valorile europene şi drept urmare am şi fost atenţionaţi de fiecare dată”, a afirmat Cătălin Flutur.Fostul primar de Botoşani a dat trei exemple majore de eşec românesc în politica europeană: Schengen, MCV şi Acordul de Parteneriat pentru 2014 – 2020.

Actualul consilier judeţean a arătat că, pentru el, rămânerea în continuare a României a UE are o miză extraordinară: prin acest proiect vom rămâne alături de Republica Moldova.

Discuţiile s-au aprins puţin date fiind unele păreri exprimate de Cristian Pârvulescu faţă de cele afirmate de fostul edil şef, la care Cătălin Flutur a reacţionat imediat: „mai cunoaştem şi noi”. (S.B.)

CITEŞTE ŞI:

 FAZA ZILEI: Câinii anti -europeni din buricul târgului protestează la adresa UE

 

12:41 pm Sambata, 22 Februarie, 2014
Te-ar mai putea interesa si:  Catalin FluturPro Democratia

4 Comentarii la “Flutur : Ce s-ar întâmpla dacă nouă ne-ar bate capul să facem un referendum?

 1. anca spune:

  Domnule Flutur, faceti ceva si scapati-ne de idiotii astia de PSDisti care ne conduc.

 2. Ricky spune:

  @Anca -- El (Flutur) nu poate sa faca nik singur. Actionand impreuna Botosanenii post aduce schimbarea.

 3. POPA spune:

  Hai sa facemreferendum pentru schimbarea lui PORTARIUC!

 4. adi spune:

  sa traitzi dom Flutur ,faceti aliantza cu liberalii? Aveti grija cu cine va incurcati aveti linga dv un vinzator de carnitza si era cam vie adica nishca mare atentie !!!!!

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: